Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ezekkel a filmekkel nehéz mellélőni.

A Nagy Fal - Mozi+, október 12. szombat, 19h

Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon. Egy olyan ellenséget igyekeznek megállítani, amely nemcsak az országot, de az egész világot elpusztíthatja.

 

Jószomszédi iszony - Paramount Network, október 12. szombat, 19h

Egy fiatal párnak lehetősége nyílik arra, hogy beköltözzenek egy New York tökéletes városrészében fekvő ikerházba. Csupán el kell üldözniük a jelenlegi bérlőt, egy kedves idős nénit.

 

Túszdráma - Film Mánia, október 12. szombat, 20h

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszmentő akció után Jeff Talley (Bruce Willis), a Los Angeles-i rendőrség szakértője egy csendes kisváros rendőrfőnökeként folytatja pályáját. Nem sokkal megérkezése után azonban három rablásra készülő tinédzser tévedésből egy korrupt könyvelő tulajdonában lévő, több millió dollárt érő villában találja magát. Pánikba esnek, és túszul ejtik a családot, ezzel Talley számára pontosan ugyanazt a helyzetet idézik elő, amivel az életében soha többé nem akart szembenézni.

 

Superhero Movie - AMC, október 12. szombat, 21h

Rick Riker (Drake Bell) kész istencsapása, de hát mit lehet várni egy olyan sráctól, akit Albert nagybácsi (Leslie Nielsen) nevelt fel. Azon a napon, amikor feldúlja az állatkert kísérleti laboratóriumát, egy mutáns szitakötő a nyakába harap, s ettől gyökeresen megváltozik az élete. Szuperhőssé válik, és a nagy segítségben romba dönt mindent.

 

Kegyenc fegyenc - Moziverzum, október 12. szombat, 21h

Stan Minton-t a kisstílű szélhámost csalásért elítélik. Agyafúrt ügyvédje segítségével azonban Stan-nek sikerül némi időt nyernie, így van valamennyi esélye túlélni a börtön kegyetlenségét. Stan ekkor úgy dönt, hogy kiképezteti magát. A titokzatos Mester segítségét kéri, hogy faragjon belőle rettenetes harcművészt, hogy képes legyen állni a sarat, mire eljön az idő. A hónapok során Stan-ből valóban kíméletlen harcos válik, s amikor bevonul a börtönbe, rá kell jönnie, hogy a dutyi egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte...

 

Charlie angyalai - Filmcafe, október 12. szombat, 21h

Natalie, Dylan és Alex, a három detektívlány John Bosley irányításával végzi áldásos tevékenységét. Ezúttal Eric Knox után nyomoznak, a szoftverfejlesztő cég tulajdonosát ugyanis elrabolták az irodájából, hogy megszerezzék az új programját.

 

Azt beszélik - AXN, október 12. szombat, 21h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner) és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője.

 

Hogyan lopjunk felhőkarcolót? - TV2 Comedy, október 12. szombat, 21h

Josh egy Central Park-i luxusház gondnoka. Egy nap megtudja, hogy a tőzsdeguru tulaj átverte az ügyfeleit, és elsikkasztotta a pénzüket, beleértve a lakóház alkalmazottjait is. Amikor mindezt számon kéri a milliárdoson, a munkatársaival együtt kirúgják őket. Josh úgy dönt, hogy a maga kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Elhatározza, hogy a társaival kirámolja a milliárdos lakását, és visszaveszik, ami nekik jár. No jó, kicsivel többet! Felbérelik hát, a környék rutinos betörőjét, hogy segítsen nekik...

 

Grace - Monaco csillaga - Mozi Klub, október 12. szombat, 21h

Grace Kelly ünnepelt hollywoodi színésznő, aki feleségül megy a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez. A tündérmesének induló házasság idővel válságba jut és Grace-nek nemcsak az érzelmeivel, hanem a Monacót fenyegető politikai nyomással is szembe kell néznie.

 

Mr. és Mrs. Smith - Paramount Network, október 12. szombat, 21h

Mr. Smith (Scott Bakula) hírszerzőként dolgozik. Amikor egy titokzatos új energiaforrás megalkotója eltűnik, a férfi nyomába ered. Hamarosan vetélytársnője (Maria Bello) akad, a felesége személyében.

 

Egy kis szívesség - Prime, október 12. szombat, 21h

Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Emilyvel (Blake Lively). Egy nap Stephanie-t felhívja újdonsült barátnője és egy kis szívességre kéri, ami váratlan események sorozatát indítja el. Emily rejtélyes módon eltűnik és az aggódó Stephanie videós blogja nézőihez valamint Emily jóképű férjéhez, Seanhoz (Henry Golding) fordul segítségért. Az eltűnt nő utáni nyomozás során sötét titkok kerülnek a felszínre, ami meghökkentő fordulatot hoz mindenki életébe.

 

A szabadság határai - Film4, október 12. szombat, 22.40h

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói határon át. Néhány nap alatt a legkülönfélébb emberek sorsa fonódik itt össze, az amerikai Bevándorlási Hivatal hivatalnokaitól kezdve a szövetségi ügynökökön és bűnözőkön át az illegális bevándorlókig. Köztük van az emberséges Max Brogan ügynök, aki megpróbál segíteni egy mexikói édesanyának. A vízumkérelmeket elbíráló Cole Frankel a segítségéért cserébe ellenszolgáltatást vár a fiatal ausztrál színésznőtől. Frankel ügyvédnő egy terroristagyanús muszlim család kitoloncolását próbálja megakadályozni.

 

Pánikszoba - Filmcafe, október 12. szombat, 22.45h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

A lány a vonaton - Mozi Klub, október 12. szombat, 23h

Az alkoholproblémákkal küzdő Rachel (Emily Blunt) vonattal ingázik, és naponta kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje, Tom (Justin Theraux) az új feleségével, Annával (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Ewans) élete tökéletes. Ám egy nap megdöbbentő dolgot lát a vonat ablakából, ami mélységes haraggal tölti el. Elhatározza, hogy felfedi az igazságot, ám arra nem számít, hogy olyan hátborzongató gyilkossági ügybe keveredik, aminek ő lesz az első számú gyanúsítottja.

 

A könyvelő - RTL, október 12. szombat, 23.05h

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője, és a leghallgatagabb is. Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, hozzá fordulnak. A cég egyik munkatársa, Dana (Anna Kendrick) segítségével hamar megtalálja az okot, ám időközben egy hidegvérű bérgyilkos, Brax (Jon Bernthal) kezd vadászni rájuk. A védtelennek látszó Chris azonban tartogat egy-két meglepetést, és néhány közülük halálos.

 

Villám Charlie - TV2, október 12. szombat, 23.15h

Charlie Swift egy bérgyilkos, akinek van egy apró problémája: egyik áldozatának eltűnt a feje. A holttestet nem tudják azonosítani, így ugrik a pénze. A képbe lép Marcie Kramer, az áldozat volt felesége, egy olyan nő, akinek minden képessége megvan, amire Charlie-nak szüksége van.

 

Pusztító - VIASAT FILM, október 12. szombat, 23.25h

Karyn Kusama új, magával ragadó thrillerében Erin Bell (Nicole Kidman), a veterán Los Angeles-i rendőr egy nap kiemel egy számlát az irodai küldemények közül, és ez hamarosan életveszélyes utazásra indítja, hogy előkerítse a gyilkos bandavezért, Silast (Toby Kebbell), és hogy talán végre megbékéljen zaklatott múltjával. A Phil Hay és Matt Manfredi (A meghívás, Őrült és gyönyörű) által íróként és producerként is jegyzett Pusztító embert próbáló alámerülést kínál a Los Angeles-i alvilágba és a környező sivatagi közösségekbe. Bell az útja során újra felveszi a kapcsolatot annak a bűnbandának a tagjaival, akikkel egykor beépített FBI-ügynökként ismerkedett meg, egy olyan küldetés során, amely katasztrofális véget ért, érzemileg és fizikailag egyaránt megviselte a nőt. Most egyesével felkeresi a bandavezér egykori társait, köztük Petrát (Tatiana Maslany), Silas ex-szeretőjét és jelenlegi lótifutiját. Megszállott hajszája során Bellt elöntik az emlékek, felidézi, hogyan teltek a napok Silas társaságában, és hogyan siklott annyira félre az a bankrablás. Különösen a Chrisre (Sebastian Stan) vonatkozó emlékei gyötrik: egykori FBI-os kollégájával annak idején rövid életű, de jelentőségteljes románcba bonyolódott. Bell problémái ráadásul nem korlátozódnak a múltra. Egyre kevésbé találja a hangot lázadó kamaszlányával, Shelbyvel (Jade Pettyjohn), és ügyetlen próbálkozásai folyton visszafelé sülnek el, így egyre inkább magára marad. És ahogy egyre közelebb és közelebb férkőzik Silashoz, a felszínre törnek zűrös múltjának démonai, így mielőtt egyáltalán elkezdhetne reménykedni a megváltásban, szembe kell néznie saját bűnrészességével.

 

Thelma és Louise - Paramount Network, október 12. szombat, 23.30h

 

Ridley Scott filmjében két barátnő, egy boldogtalan háziasszony, Thelma és az erős akaratú pincérnő, Louise maguk mögött hagyják az életüket egy hétvégére, hogy horgászni menjenek a közeli hegyekbe. Azonban az út nem zökkenőmentes, mert egy férfi megpróbálja megerőszakolni Thelmát, ezért Louise megöli, ami szökevényekké teszi őket, és ezáltal egy országos hajtóvadászat tárgyává válnak.

 

Nem vénnek való vidék - Prime, október 12. szombat, 23.30h

Minden úgy kezdődik, hogy Llewelyn Moss talál egy teherautót, amelyet egy csapat hulla őriz. A kocsiban egy jó adag heroin és két millió dollár pihen. Amikor Moss elveszi a pénzt, olyan katasztrofális erőszakhullámot indít el, melyet még a korosodó, kiábrándult Bell sheriff személyében képviselt törvény sem tud megfékezni. Ahogy Moss megpróbál egérutat nyerni üldözői, de legfőképp egy rejtélyes figura elől, aki pénzfeldobással dönt emberi életekről, a film úgy növi ki a krimi kereteit, és kezd felölelni olyan témákat, melyek egyfelől ősiek, mint maga a Biblia, másfelől véresen frissek, mint a ma reggeli hírek.

 

Gladiátor - Mozi+, október 12. szombat, 23.45h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!