Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ebben a cikkben találjátok az esti filmeket, ha otthon, a fotelben töltenétek a szombat estét.

Trükkös halál - Filmcafe, május 29. szombat, 19h

Rollie Tyler, a filmes szakma egyik legnevesebb trükkmestere, mindent tud, amit a speciális effektekről tudni lehet. A különböző halálnemeknek több ezer változatát tudja műhelyében előállítani, számtalan módot tud arra, hogyan tűnhet a képtelen valószerűnek. Úgy alakul azonban, hogy szakmai tudására nem csak a mozik világában, de a való életben is szükség van, ugyanis Tyler-t egy fontos feladattal bízza meg az FBI. Az ő szakmai tudásával szeretnének egy hírhedt bűnöző nyomára bukkanni. Ám az eleinte könnyűnek látszó feladat idővel egyre bonyolultabbá válik.

 

Pofa be! - Moziverzum, május 29. szombat, 19.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozofikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentin-nak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad...

 

Vágta - Duna Tv, május 29. szombat, 19.40h

Valós történeten alapszik a "Vágta" című csodálatosan fényképezett film. Charles Howard amerikai milliomos mindenét elvesztette az 1929-33 közötti Nagy Depressziónak nevezett gazdasági összeomlásban. Kiábrándultan bolyong Mexikóban, mikor megismerkedik Marcelával, aki második felesége lesz. Közös a szenvedélyük a lovak iránt, ezért Charles vásárol egy szép lovat. Seabiscuit három éves mén, felmenői között nincsenek nagy bajnokok, ám Charles két hírhedt szakemberre bízza nevelését. Tom egykori ügyes cowboy, a vad musztáng lovak szakértője, de maga is kezelhetetlen alak. Johnny pedig bokszolónak túl kicsi volt, zsokénak meg túl nagy. Így is sok versenyt nyert, de már félig megvakult. Ezzel a két, sokak által leírt emberrel és esélytelen lovával kezd nyerni nagy pénzeket az egykori milliomos, akinek barátai számánál már csak ellenségei száma növekszik jobban. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj 2004 Legjobb film _ drámai kategória jelölés Oscar-díj 2004 Legjobb látványtervezés jelölés Oscar-díj 2004 Legjobb hangkeverés jelölés Golden Globe-díj 2004 Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: William H. Macy Jelölések: Oscar-díj 2004 Legjobb film jelölés: Kathleen Kennedy Oscar-díj 2004 Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Gary Ross Oscar-díj 2004 Legjobb operatőr jelölés: John Schwartzman Oscar-díj 2004 Legjobb film jelölés: Frank Marshall Oscar-díj 2004 Legjobb jelmeztervezés jelölés: Judianna Makovsky Oscar-díj 2004 Legjobb vágás jelölés: William Goldenberg

 

A szikla - Viasat6, május 29. szombat, 21h

Hummel tábornok végzetes lépésre szánja el magát, kommandósaival elfoglalja Alcatrazt és túszul ejti a turistákat. Amennyiben a kormány nem teljesíti követelését, San Franciscót vegyi támadás éri. A katasztrófa elhárítása egy módon lehetséges: a fegyvereket ártalmatlanítani kell az Alcatrazon. Ám a ki- és a bevezető utat csak egy ember ismeri, a börtönben ülő egykori ügynök, aki egy tapasztalatlan vegyifegyver-szakértő segítségével kénytelen úrrá lenni a helyzeten, és megmenteni ötmillió ember életét.

 

Időzavarban - Filmcafe, május 29. szombat, 21h

Matt az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

 

Százkarátos szerelem - RTL Klub, május 29. szombat, 21.10h

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, miközben, bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Amikor pedig pénzüket visszaszerezni így sem tudják, kétségbeesett tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a bájos menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát, aminek az értéke kényelmesen biztosíthatná nyugdíjas éveiket. Vakmerő kalandjukban legjobb barátaik sietnek segítségükre, de az ötlet még így is eszelősnek hat: búvárkodni, hegyet mászni, embert és gyémántot rabolni nem éppen az ő koruknak és habitusuknak megfelelő rekreációs programsorozat.

 

A kölyök - Duna Tv, május 29. szombat, 22h

Ha az ember negyvenéves, agglegény, sikeres és elegáns, de naponta legalább négyen nevezik szemét alaknak, elbizonytalanodhat kicsit. Russ Duritz, imidzsügyi tanácsadó azonban nem bizonytalanodik el, mindenkiről megvan a véleménye, és mindenkinek el is mondja. Ám negyvenedik születésnapja közeledtével furcsa dolgok történnek vele. Beköltözik hozzá egy kisfiú, aki kétballábas, elűzhetetlen, Rustynak hívják, és zavarba ejtően hasonlít kéretlen szállásadójára. Hamarosan rájön a hasonlatosság okára és arra, hogy mind a ketten nagyon nagy bajban vannak.

 

Nyírjuk ki Günthert! - RTL Klub, május 29. szombat, 23.05h

Egy csapat fiatal menő, ám fegyelmezetlen bérgyilkos rákényszerít egy dokumentumfilm-forgatócsoportot, hogy kövessék őket, ahogy kinyírják minden idők leghírhedtebb zsoldosát, Günthert (Arnold Schwarzenegger). Azonban Günther nem hiába a legjobb bérgyilkos a világon, mindig egy lépéssel előttük jár, és mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye életüket.

 

A Védelmező - Viasat3, május 29. szombat, 23.30h

Robert McCall maga mögött hagyva a rejtélyes múltját, gondtalanul élvezi az új, békés életét. Az egykori kommandós megrendezte a halálát, hogy visszavonulhasson. Találkozik azonban Terivel, a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. McCall nem tudja tétlenül nézni mindezt, és újra aktivizálja magát, hogy segítsen neki. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és a törvény helyett igazságot szolgáltat számukra. Ha nincs kihez fordulni, McCall, a Védelmező segít.

 

Édeshármas - Filmcafe, május 29. szombat, 00.45h

Egy számítógépes tévedés következtében két fiú, Stuart és Eddie a gyönyörű, de bolondos diáklányt, Alex-et kapja szobatársnak a kollégiumban. A bizarr tévedés komikus és zavarba ejtő helyzeteket produkál, mert a három fiatal mindegyike között vonzalom alakul ki. Stuart Alex-et akarja, Alex Eddy-re hajt, Eddy pedig _ nos, Eddy még azt sem tudja pontosan, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereti-e...

 

Én és én meg az Irén - TV2, május 29. szombat, 00.50h

Charlie szelíd, mint a bárány, Hank viszont bosszúálló, perverz disznó. Valójában a két fickó egy és ugyanaz. A rendőrség skizofrén járőrének kettéhasadt két fele ugyanazt akarja: Irént.