Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Irány a tévénézős fotel, helyezkedjetek el kényelmesen, és most már csak ki kell választanotok, hogy mit néztek este!

Macskajáték - ATV Spirit, június 26. szombat, 21h

Orbán Erzsi, nyugdíjas zene tanárnő Budapesten lakik. Évek óta titkoltan szerelmes a hajdani operaénekes csillagba _ Viktor úrba. Titkai, emlékei és álmai egyetlen tudója a Németországban élő, gyógyíthatatlanul beteg lánytestvére. A végtelen telefonbeszélgetéseik és hosszú leveleik színes mozaikot alkotnak, melyekben a tények keverednek a fikciókkal, a mítoszok valósággá válnak, és az apró történések óriási jelentőséget kapnak. A Viktorral való heti találkozások rituáléja drámai hangulatúvá válik, amikor megjelenik Paula _ Erzsi sorstársa. Neki szintén nem közömbös a volt énekes, sőt _ kölcsönös érzelmeket ébreszt benne. Orbán Erzsi tragikus érzelmi válságba kerül. Egyre inkább beleőrül a szerelembe, nem képes megbirkózni a féltékenység érzetével, a szenvedély rohamaitól szenvedve egyre inkább az önpusztítás irányába sodródik. Végül nagy adag altatót vesz be... A hosszú alvásból felébredve jut el tudatához lánytestvére halálának híre.

 

Nyolc tanú - Viasat6, június 26. szombat, 21h

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.

 

Háborgó mélység - RTL+, június 26. szombat, 21h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

A kölyök - Duna Tv, június 26. szombat, 21.10h

Ha az ember negyvenéves, agglegény, sikeres és elegáns, de naponta legalább négyen nevezik szemét alaknak, elbizonytalanodhat kicsit. Russ Duritz, imidzsügyi tanácsadó azonban nem bizonytalanodik el, mindenkiről megvan a véleménye, és mindenkinek el is mondja. Ám negyvenedik születésnapja közeledtével furcsa dolgok történnek vele. Beköltözik hozzá egy kisfiú, aki kétballábas, elűzhetetlen, Rustynak hívják, és zavarba ejtően hasonlít kéretlen szállásadójára. Hamarosan rájön a hasonlatosság okára és arra, hogy mind a ketten nagyon nagy bajban vannak.

 

Sztracsatella - Duna World, június 26. szombat, 22.05h

Galló Tamás karmester éveket töltött külföldön a családjával együtt. Hazatérésük után nem találja a helyét a megváltozott városban. Beethoven Hegedűversenyének próbái közben idegösszeomlást kap, amihez a feleségével és a fiával állandósult konfliktusok is hozzájárultak. A "habkönnyű neurózisból" dr. Lantos Andrea próbálja kigyógyítani, eközben beteg és orvos egymásba szeret. Tamás azonban gyenge és gyáva ahhoz, hogy az életén változtasson.

 

Ház a tónál - RTL Klub, június 26. szombat, 22.15h

Egy magányos építész beköltözik új lakásába, és a postaládájában egy üzenetet talál az előző lakótól. Ami több mint különös, hiszen a ház csak most épült fel, és ő az első lakója. A rejtély felkelti az érdeklődését, válaszol a levélre _ és ahogy levelezni kezdenek, megkedveli az ismeretlen nőt, aki egyre többet árul el magáról, de sosem mutatkozik. Talán azért, mert nem is találkozhatnak: a nő és a férfi ugyanis ugyanannak a háznak a lakója, csak egy másik időben.

 

Anna - TV2, június 26. szombat, 22.25h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba.

A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

A Leon, a profi, a Nikita és a Lucy filmek rendezője, Luc Besson ezúttal egy vadító, halálosan veszélyes femme fatale sztoriját vitte vászonra. A látványos közelharc-jelenetekben, váratlan fordulatokban bővelkedő akciófilm címszerepében az orosz származású Sasha Luss mutatkozik be, aki olyan színészek oldalán öli halomra a kijelölt célpontokat, mint Helen Mirren, Cillian Murphy, és Luke Evans.

 

Az elítélt - AMC, június 26. szombat, 22.50h

Wade Porter, a szerető családapa, aki előtt fényes jövő áll, hirtelen mindent elveszít, amikor véletlenül megöli a rablót, aki betör az otthonába. A gyilkosságért elítélt Wade-nek a következő három évet egy szigorított fegyintézetben kell eltöltenie, ahol a társadalmi szabályok többé nem érvényesek. Amikor közös cellába kényszerítik a hírhedt tömeggyilkossal, valamint el kell szenvednie a szadista börtönőr által levezényelt kínzásokat, Wade rájön, hogy élet-halál harcot kell vívnia a "legkeményebb elítélt" címért _ csak így élheti túl a börtönt.

 

A szállítmány - Filmcafe, június 26. szombat, 22.55h

Akármilyen vastag a páncél, akármilyen sok a biztonsági kamera, akármilyen ravasz a riasztórendszer, mindegyiknek van egy gyenge pontja: az ember, akit segít. Amikor egy páncélautónak 42 millió dollárt kell rendeltetési helyére szállítani, a cég legjobb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb embereit rendelik szolgálatba. És egy kezdőt. A három veterán biztonsági őr úgy dönt, hogy megtartja a pénzt. Elég rég dolgoznak ebben a szakmában, hogy tudják, hogyan lehet biztonságosan, nyom nélkül végrehajtani a tervüket. Kénytelenek az új fiút is bevenni, de amikor a tervbe hiba csúszik, a srác mindent összezavar. Az egység tagjai egymás ellen fordulnak. Először csak a veszni látszó pénzért küzdenek. Azután már az életükért.

 

Eddie, a sas - SuperTV2, június 26. szombat, 23h

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián.Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos _ bár az is nagyon jól tud esni.Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

 

Fogd a nőt és fuss - RTL Klub, június 26. szombat, 00.25h

Charley Pearl (Alec Baldwin), a jóképű aranyifjú esküvőjére készül a filmcézár, Lew Horner lányával. A legénybúcsúra Las Vegasban kerül sor és ekkor üt be a baj! Charley egy mulatóban megpillantja a gyönyörű énekesnőt, Vicki Andersont (Kim Basinger). Csupán egy éjszakát tervez a szépséges szexbombával, de a sors és a nő barátja, Bugsy Siegel, a gengszterfőnök másképp dönt. Bugsy (Armand Assante) bosszúból a sajtó nyilvánossága előtt egymáshoz kényszeríti megunt barátnőjét és a kétségbeesett playboyt.

 

Egy fiú hazatér - M2, június 26. szombat, 00.35h

Ben Burns az a fajta srác, akit mindenki kedvel, a fiatal fiú élete mégis rossz irányba tart, és senki sem érti, hogy miért. A srác szinte teljesen kikerült családja látóköréből, mígnem karácsony napján váratlanul felbukkan házuk udvarán. Ben aggódó édesanyja tárt karokkal várja rég nem látott gyermekét, ám hamar világossá válik számára, hogy fia korántsem számolt le démonjaival. Számára nem kérdés, hogy bármilyen állapotban is van Ben, csak ő az, akinek feltétel nélkül segítenie kell rajta.