Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Átnéztük a tévécsatornák kínálatát, és kigyűjtöttük belőle a szombat esti tévézésre érdemes alkotásokat.

Bolondok aranya - Viasat2, április 2. szombat, 20h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

Kéjjel-nappal - SuperTV2, április 2. szombat, 21h

Amikor June találkozik a rejtélyes Roy-jal, aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mint egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga pedig, ha bíznak egymásban...

 

Testcsere - Moziverzum, április 2. szombat, 21h

Dave és Mitch gyermekkori jóbarátok, de az élet elsodorta őket egymástól. Míg az előbbiből jól kereső, ám túlhajszolt ügyvéd, férj és háromgyermekes apa lett, addig az utóbbi agglegény, és ugyanolyan léhűtő maradt, mint volt. Egy részeg éjszakát követően azonban az életük a feje tetejére áll, ugyanis testet cserélnek! Hamarosan rájönnek, hogya látszat ellenére ez nem is olyan jó dolog. Kétségbeesetten igyekeznek visszaszerezni a régi énjüket, miközben megpróbálják nem tönkretenni a másik életét.

 

40 és annyi - TV2 Comedy, április 2. szombat, 21h

Pete és Debbie már a negyvenhez közelednek, két gyereket nevelnek. Mindennapjaik a megszokásból állnak, illetve az azzal való szembesülésből, hogy már ők sem fiatalok. Az egyetlen lehetőségük túllépni az ez által okozott apátián, ha elfogadják életkorukat és ami azzal jár.

 

Szívzűr - ATV Spirit, április 2. szombat, 21h

Balla Ferenc, a frissen diplomázott orvos ifjú feleségével, Annával a szép fekvésű, kis, hegyi faluba érkezik, hogy megkezdje munkáját. A kezdet nem túl szerencsés. A körorvosi fizetés kevés, no meg Balla doktor orvosi gyakorlata is. Aztán lassan beindul minden. Idővel lesz autó, szép lakás, de ennek az az ára, hogy "alkalmazkodtak"…
Böszörményi Géza alkotásában a neves magyar sztárokon kívül két zseniális külföldi színésszel is találkozhatunk, az idén 80 éves Jiří Menzellel és Ichak Fincivel.

 

Förtelmes főnökök - Viasat3, április 2. szombat, 21h

Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

 

Egy ágyban az ellenséggel - Prime, április 2. szombat, 21h

Amikor Laura négy évvel ezelőtt hozzáment Martin Burney-hez még csak nem is sejthette, hogy a férfit milyen vad szenvedély fűti iránta. A külvilág számára ők még mindig az ideális házaspár megtestesítői: Laura nemcsak gyönyörű nő, hanem remek háziasszony is, aki férje minden kívánságát készségesen teljesíti, Martin pedig jóképű, sikeres és hihetetlenül vonzó. Ám a Burney család élete cseppet sem olyan, mint amilyennek kívülről látszik. Senkinek nincs fogalma arról, hogy a rettegő asszony csak a megfelelő pillanatot várja, hogy megszökhessen ebből a pusztító kapcsolatból, elmenekülhessen azelől, amit még legvadabb rémálmaiban sem tételezett volna fel az őt szerető férjéről.

 

A kenguru - Duna Tv, április 2. szombat, 21.45h

Varjú István teherautósofőr. Foglalkozási ártalomként a kocsiban állandóan rádiót hallgat mint mindenki aki sokat járja az utakat egyedül. De mivel fiatal és éppen a hetvenes évek közepén járunk, a beat számok szólnak éjjel-nappal. Közben pedig élvezi az életet. Meggyőződése, hogy az élet érdekes és jelentős eseményei az országutakon történnek, s ezért érdemes menni, menni, menni, hogy nehogy elszalasszunk valamit. Kamionsofőr akar lenni, külföldre járni, világot látni. Zsozsó, a fiatal lány rajong érte, és észrevétlenül, Varjú is beleszeret a lányba. Nyár végén kiderül, Zsozsó terhes. Varjú, aki a nyár elején még kenguru akart lenni, először rosszul fogadja a hírt. Ám ahogy múlnak a céltalan napok, Varjú tisztába jön saját érzelmeivel, és egy hajnali pálinkázás alkalmával, a szülőktől feleségül kéri a lányt…

 

Csak lazán! - Filmcafe, április 2. szombat, 22.45h

Újra itt van Chili Palmer, a filmproducerré avanzsált nagyvárosi gengszter. A történetben Chilinek (John Travolta) már elege lett a filmes bizniszből, és egy merész váltással inkább a zeneiparban próbál szerencsét _ gangsta rapperekkel és orosz maffiózókkal szövetkezik, és felkarol egy tehetséges, fiatal énekesnőt is. Legyen szó lemezstúdióról, egy Aerosmith koncertről vagy akár az MTV zenei díjáról, minden esetben a tőle megszokott ügyességgel és tárgyalási taktikával manipulálja az eseményeket. Szüksége is van rá, mert ez veszélyes üzlet, ahol mindenki a következő nagy durranásra vár.

 

Yesterday - TV2, április 2. szombat, 23h

Mi lenne, ha...? Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled? És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet? Az IGAZÁBÓL SZERELEM írójának és a GETTÓMILLIOMOS rendezőjének új, romantikus vígjátékában ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

A szajré - Moziverzum, április 2. szombat, 23.25h

A profi kasszafúró Nick Wells úgy dönt, hogy ideje visszavonulni a barátnőjével, Diane-nel és végre a legális üzletével, egy montreali jazz-klubbal foglalkozni, azonban barátja és üzlettársa, Max más terveket forgat a fejében. Súlyos adósságai vannak egy gengszterfőnök felé, ezért megkéri Nick-et egy utolsó balhéra: segítsen az újonc tolvaj Jack Teller-nek ellopni egy 30 millió dollárt érő jogart a vámházból. A 6 milliós fizetség csábítására Nick vonakodva ugyan, de elvállalja a munkát. De a biztosnak induló ügy kockázatos játékká fajul, amikor az egók összecsapása mindannyiuk bukásával fenyeget…Az olyan jazz-nagyságok, mint Cassandra Wilson és Mose Allison előadásait felvonultató A szajré című film az egyik legokosabb, legszórakoztatóbb betöréses krimi, ami valaha készült, minden fordulata egy nagy meglepetés.

 

Harmadik fél - Duna Tv, április 2. szombat, 23.30h

Három történet a szerelemről és szenvedélyről, a bizalomról és az árulásról. A New Yorkban, Párizsban és Rómában élő három pár látszólag különböznek, de valójában nagyon is hasonlítanak egymásra, olyan szálak kapcsolják össze őket, mint a szerelem vagy a házastársi elhidegülés. A film azonban sokkal több szerelmi történetek egyszerű gyűjteményénél, egy izgalmas rejtély, egy kirakósjáték, ahol az igazán érdekes dolgok a felszín alatt húzódnak meg, és valójában semmi sem az, aminek látszik.