Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha buli helyett a tévét választanád, akkor sem fogsz csalódni.

Krokodil Dundee - Prime, április 23. szombat, 19h

A világszerte nagy sikerrel játszott vígjáték főhőse Mick Dundee kedélyes, és kissé faragatlan krokodilvadász, aki szinte az egész életét az ausztráliai őserdőkben töltötte. Ám egy napon felfigyel rá a világ, amikor híre megy, hogy egyik expedíciója során egy krokodil majdnem letépte a fél lábát, ő pedig sebesülten egy teljes héten át vonszolta magát a dzsungelen keresztül segítségért, és csodával határos módon túlélte ezt a kalandot. Sue Carlton, egy vállalkozó szellemű New York-i riporternő elhatározza, hogy felkeresi a hőst és személyesen készít interjút vele. Pénzt és fáradságot nem sajnálva felkutatja Krokodil Dundee-t, hogy együtt _ nem kevés kaland árán _ rekonstruálják az eseményeket. Ám a sikeren felbuzdulva Sue ráveszi Mick-et, hogy kísérje el őt New Yorkba, ami elképesztő világ egy vadász számára, aki soha nem látott még nagyvárost, és több mint 40 embert egyszerre egy helyen...

 

Kong: Koponya-sziget - Film+, április 23. szombat, 20.40h

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan paradicsomnak látszik. Ám a látszat csal, a sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak.

 

A csendőr nősül - TV2 Comedy, április 23. szombat, 21h

A sok galibát okozó Lütyő őrmester beevez a házasság révébe. Egy ezredes csinos özvegye veti ki a hálóját a derék csendőrre, remélve, hogy némi ösztönzéssel és összeköttetéssel tisztet csinál majd belőle. És kit ne szédítene meg a díszes tiszti egyenruha, különösen, ha a kedves Josépha még a jelentkezését is elintézi a tisztképző iskolára.

 

Álomháború - Viasat3, április 23. szombat, 21h

Elmegyógyintézetbe zárják Babydollt. A nyomasztó valóság elől a lány az álmok világába menekül. A képzeletében játszódó különös történetben négy másik lány _ a vonakodó Sweet Pea, a szókimondó Rocket, a dörzsölt Blondie és a hűséges Amber _ társaságában kitör a börtönéből. Babydoll vezetésével a kis csapat fantasztikus álomháborúba kezd a valószerűtlenül gonosz lények ellen. Küzdelmük során el kell dönteniük, meddig képesek elmenni a túlélés és a szabadság érdekében. Különösen, hogy a valóság és a képzelet világa egyre jobban összemosódik.

 

A szoba - TV4, április 23. szombat, 21h

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

 

Sérülés - AXN, április 23. szombat, 21h

Dr. Bennet Omalu törvényszéki patológusként dolgozik. A kiváló szakember különös felfedezést tesz egy visszavonult híres amerikai focista boncolásakor. Az elvégzett vizsgálatok megdöbbentő agyi elváltozásokat mutatnak a sportolónál. Dr. Omalu arra a következtetésre jut, hogy a sportpályafutása során szerzett rengeteg ütközés károsította az agyát. Az amerikai fociliga nagyhatalmú vezetői természetesen tagadják ezt, az orvosnak keményen meg kell küzdenie az igazáért. Igaz történet alapján.

 

Országúti diszkó - Prime, április 23. szombat, 21h

Dalton (Patrick Swayze) a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan vessen véget a bunyónak szép szóval, vagy ha kell, ököllel. Dalton-t egy hírhedt országúti diszkó vezetője kéri fel, hogy segítsen rendet teremteni. Úgy tűnik, hogy ez a hely még Dalton számára is komoly kihívást jelent, ugyanis rögtön az első éjszaka megsérül. A közeli kisváros gyönyörű doktornője, Elizabeth Clay (Kelly Lynch) látja el a sebét, és ejti rabul azonnal a férfi szívét. A doktornőre azonban a helyi rosszfiú, Brad Wesley (Ben Gazzara) is kivetette a hálóját, és mindent elkövet, hogy új vetélytársának megnehezítse az életét. Ám Dalton-t nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon...

 

Csillagközi invázió - Moziverzum, április 23. szombat, 21h

A távoli jövőben játszódó történetben az érettségizett ifjak legbiztosabb pályája a katonaság, az állam tökéletes szolgálata. Johnny Rico is ezt a hivatást választja. Nem annyira hazafias érzelmek vezérlik, mint inkább egyfajta édes rivalizálás barátnője kegyeiért, aki viszont csillagközi pilótának állt. Éppen nagyszabású háború dúl: a Klendathu bolygóról származó félelmetes rovarok ellen nehéz hatékonyan harcolni. Johnnynak elég alkalma akad, hogy bajtársainak, feletteseinek és szerelmének bebizonyítsa helytállását.

 

Halálos fegyver - RTL Klub, április 23. szombat, 21.35h

Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Kontroll - Duna Tv, április 23. szombat, 21.45h

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Van a fenti világ, valahol ott, a mozgólépcsőn túl, és a lenti világ, itt lent a sínek között. A történet főszereplője egy furcsa és titokzatos fiatalember, Bulcsú, az ellenőr, aki a fenti világhoz tartozik, ahol sikeres volt valamikor, ma azonban az alagútban kísérti a sorsot és vezeti kis ellenőr csapatát. Az utazók és a jegyellenőrök _ jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonya, egy kegyetlen gyilkoló gép, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség emberei, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alak, a Gyalogkakukk, akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Izgalommal, humorral átszőtt történet, az elmúlt évtized egyik legsikeresebb filmje. A film Cannes-ban Ifjúsági díjat kapott, de díjazták többek között Cottbus-ban, Varsóban, Koppenhágában, Kijevben is, valamint az Európai Filmakadémia legjobb rendező díjára is jelölték.

 

Becsületes tolvaj - TV2, április 23. szombat, 22.25h

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

Apró titkok - RTLII, április 23. szombat, 23.20h

Sarah (Kate Winslet) és Brad (Patrick Wilson) látszólag boldog házasságban élnek a párjukkal. A valóság azonban az, hogy csak a gyerekeik tartják össze a két kapcsolatot. A magányos szülők a játszótéren találkoznak, és hamarosan egymás segítségével újra felfedezik a szabadság és a szerelem érzését. Mindketten tudják, hogy a titkos viszony nem folytatódhat örökké, és előbb-utóbb fény derül rá, melynek beláthatatlanok a következményei.

 

Holtidő - RTL+, április 23. szombat, 23.25h

Egy normális napon a percek és az órák lassú unalomban, egyformán telnek Gene Watson könyvelő (Johnny Depp) számára. De ez nem az a nap. Amikor Watson hatéves kislányával leszáll a vonatról egy Los Angeles-i pályaudvaron, sejtelme sincs róla, hogy a következő másfél óra élete legnyomasztóbb rémálmává válik. Pillanatok alatt egy olyan dráma főszereplője lesz, ami morbid izgalmat szokott kiváltani a közvéleményből, amikor bekerül a hírekbe. Kislányával együtt két álrendőr ejti foglyul őket. Watson ultimátumot kap: kilencven percen belül meg kell ölnie valakit, vagy meghal a kislány. A kijelölt célpont egy ártatlan közéleti személyiség. Watson nem fordulhat a hatóságokhoz, mert félti gyermeke életét. Az idővel folytatott őrült versenyfutásban minden pillanat gyors és halálos következményekkel jár.

 

A kincs - Duna Tv, április 23. szombat, 23.45h

Costi békés életet él. Irodai munkáján és családján kívül nem sok minden történik vele. Egyik este, miközben éppen Robin Hood-ot olvas fel kisfiának, váratlan látogató érkezik. A szomszéd az, aki rá akarja venni Costit, hogy együtt keressék meg a nagyapja által réges-régen elásott kincset. Costi feladata a fémdetektor bérlése: ha sikerrel járnak, a kincs fele őt illeti majd. Az eleinte hitetlenkedő férfi egyre lelkesebben veti bele magát a kincskeresésbe.