Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a tűzijáték helyett inkább filmeket néznél.

Kincsem - RTLII, augusztus 20. szombat, 18.30h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Kettőt találhatsz - Filmcafe, augusztus 20. szombat, 18.45h

Gray tragikus körülmények között veszítette el a vőlegényét. A néhai szerelme barátai felajánlják neki, hogy költözzön hozzájuk, így könnyebben fel tudja dolgozni a helyzetet. Sam és Dennis mindent megtesznek azért, hogy felvidítsák, Fritz viszont közömbösnek tűnik iránta. Később azonban a látszólag felszínes playboy életet élő fiatalember megnyílik Gray előtt. A lány megérti, hogy a vőlegénye miért tartotta oly nagyra a fiút. Gray arra is ráébred, hogy az élet zűrös ugyan, de a szerelem mindig tartogat meglepetést az ember számára.

 

Csinibaba - Prime, augusztus 20. szombat, 18.50h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett...

 

Háború és béke - M5, augusztus 20. szombat, 19.10h

"Lev Tolsztoj időtlen klasszikusa alapján készült ez a pazar minisorozat a Lifetime és a History Channel produkciójában olyan sztárok közreműködésével, mint Lily James (Hamupipőke), Paul Dano (Ifjúság), Jim Broadbent (Harry Potter-sorozat), Gillian Anderson (X-akták), Mathieu Kassovitz (Amélie csodálatos élete) és Brian Cox (X-Men 2.). A napóleoni háborúk idején játszódó hat részes film öt orosz nemesi család viszontagságairól mesél, kiknek élete a harcok hatására alapjaiban változhat meg. 1805-ben járunk, Oroszországban. Annak ellenére, hogy a cár háborúban áll Franciaországgal, az idealista Pierre Bezuhov, egy gazdag báró örököse nem csinál titkot abból, hogy szimpatizál Napóleonnal, és eme nézeteit Szentpétervárott nem nézik éppen jó szemmel. Közben Pierre jó barátja, Andrej Bolkonszkij ahelyett, hogy házasságra adná a fejét, inkább belép a hadseregbe, hogy a franciák ellen harcoljon. Miután alaposan kirúg a hámból barátjával, Anatolijjal, a szigorú elveket valló Vaszilij Kuragin herceg zabolátlan fiával, Pierre Moszkvába utazik, hogy előbb felkeresse Nyikolaj Iljics Rosztov grófot, akit húga, Natasa szeretne összeboronálni a kuzinjukkal, Szonjával, majd pedig meglátogatja haldokló apját. Mindent Pierre örököl, amivel alaposan magára haragítja a másik reménybeli örököst, Vaszilijt, kinek lánya, Jelena megpróbálja rábírni Pierre-t, hogy vegye el feleségül. Időközben Andrej Kutuzov hadvezér oldalán megütközik a franciákkal Ausztriában, és az ellenség fogságába esik.

 

Taxi - TV2, augusztus 20. szombat, 20h

Marseille-ben muködik egy titkos szervezet, melynek tagjai ravaszabbak a rendoröknél, gyorsabbak az urhajósoknál, és lazábbak, mint bármelyik vagány. A kismotoron száguldó pizzás fiúk számára igazi paradicsom a nagyváros veszélyes forgataga. És mind közül Daniel a leggyorsabb, legbátrabb, és töri a legtöbb borsot a városi zsaruk orra alá. De egy turbómotorral és magassági kormánnyal rendelkezo taxi, egy felettébb tüzes lány, valamint egy lerázhatatlanul gondos anyuka színrelépése következtében úgy alakul, hogy Daniel mégis a rendorök között találja magát. A városban ugyanis megjelenik egy szuperravasz német banda, és a tanácstalan kopóknak segítségre van szüksége…

 

Életrevalók - Moziverzum, augusztus 20. szombat, 21h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

A tanú - Prime, augusztus 20. szombat, 21h

Pelikán József hithű kommunista, aki végig harcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják…

 

Amerikai mesterlövész - Viasat6, augusztus 20. szombat, 21h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Mici néni két élete - ATV Spirit, augusztus 20. szombat, 21h

Hétköznapi eset: egy fiatal pár és egy idős hölgy eltartási szerződést kötnek, és a fiatalok beköltöznek a lakásba. Ez történt Mici nénivel és az ifjú párral, Katival és Lacival is. A folytatás azonban már egyáltalán nem mindennapi. Az idős hölgy, a hajdani ünnepelt színésznő ugyanis új, titkos udvarlót talál, míg az ifjú pár babát vár, csak nem merik bevallani. A titkolózás félreértések sorozatához vezet...
A szenzációs filmvígjáték főszerepeiben olyan csodálatos színészeket láthatunk - többek között - mint Kiss Manyi és Páger Antal.

 

Volt egyszer egy... Hollywood - Film+, augusztus 20. szombat, 22h

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), az egykor népszerű, hollywoodi sorozatszínész nagy álma, hogy mozifilmes sztár legyen, egyre távolodik. Hiába költözik a híres rendező, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie) szomszédságába, úgy tűnik, semmi sincs, ami a lejtőn megállíthatná. Ebben a fázisban már a barátok is felszívódtak, egyedül dublőre, a végsőkig hűséges Booth (Brad Pitt) tart ki mellette, és Marvin Schwarz producer (Al Pacino), aki arra biztatja, hogy vállaljon szerepet egy olcsó spagetti westernben. Ám mielőtt megvalósulna a hollywoodi álom, megjelenik Charles Manson és hippi bandája.

 

Több mint testőr - RTL Klub, augusztus 20. szombat, 22.15h

Frank Farmer (Kevin Costner) hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának legjobbjai tartozik. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és Frank Farmert bízza meg a veszélyes feladattal.

 

A Noszty fiú esete Tóth Marival - M5, augusztus 20. szombat, 23.10h

Noszty Feri (Mécs Károly) váltót hamisít, ami bocsánatos bűn az ő köreiben. A család, hogy kifizesse az adóságot és a fiú becsületét megmentse, az egyetlen vagyonát teszi pénzzé, Vilmát, Feri húgát adják férjhez egy vagyonos emberhez. De Ferit ez már nem menti meg, le kell mondania tiszti rangjáról. Ugyan szolgabírói állást kap, de ez a jövedelem nem elégíti ki a fiatalember igényeit. Nem marad más hátra, mint egy jó házasság, és a hatalmas hozomány… Mikszáth Kálmán a magyar irodalom egyik meghatározó és rendkívül népszerű alakja. A film alapjául szolgáló, azonos című művét többször is megfilmesítették. Először a harmincas években, Székely István rendezésében.

 

Víkend - Prime, augusztus 20. szombat, 23.25h

Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István, a milliomos építési vállalkozó, Márta, az ügyvédje és László, az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít. De tévednek. Egy baleset során meghal egy falubeli férfi. A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök _ és mindenki csak magára számíthat.