Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Van miből válogatni, az biztos!

Jumanji - Film+, október 15. szombat, 18.20h

 

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

 

Az utolsó akcióhős - RTL+, október 15. szombat, 18.30h

 

 

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

 

Non-stop - Prime, október 15. szombat, 19h

 

 

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York-London non-stop járaton. Átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap. Húsz percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy bankszámlára. Egyedül Marks, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a személyzet meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani a helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket. A rendőrség és a Fehér Ház azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a légi járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - Moziverzum, október 15. szombat, 19.15h

 

 

Frank Drebin visszatért. Nincs mit tenni…Frank Drebin hadnagy imádja a rejtélyeket. Miért vagyunk itt? Van-e élet a szex után? Igen, Drebin nagy kérdéseket kutat _ és most a legnagyobb az, hogy miként lehet meghiúsítani a fondorlatos Quentin Hapsburg tervét, mellyel a környezetet akarja tönkre tenni! A Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Nielsen-nel együtt visszatér Priscilla Presley, mint Jane, a nő, aki húsz lépésről is megolvasztja a sajtos szendvicset, és George Kennedy, mint az elszánt Ed Hocken kapitány. Itt az egész banda. És velük a poénok is. Ahogy Drebin, te is imádni fogod!

 

Sárkányszív - Duna Tv, október 15. szombat, 19.40h

 

 

Bowen, az Ősi Törvény lovagja kardforgatásra okítja Einon herceget. Amikor a herceg apját, a gonosz királyt megölik, a csatában Einon is halálos sebet kap. A királynő a Sárkány barlangjába viteti a fiát, ahol Draco, a sárkány felajánlja fél szívét a hercegnek, aki megesküszik, hogy igaz és jó király lesz. Csakhogy Einon még apjánál is gonoszabb és az elkeseredett Bowen ezt a sárkányszívnek tulajdonítja. Megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem találja és el nem pusztítja a sárkányt. Ám a viadal váratlan fordulatot vesz, a két ádáz ellenfél barátságot köt egymással.

 

A szoba - TV4, október 15. szombat, 21h

 

 

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

 

Kilenc hónap - ATV Spirit, október 15. szombat, 21h

 

 

Juli a téglagyárban dolgozik betanított munkásként, mellette pedig agrármérnöki tanulmányokat folytat levelezőn. Bodnár, a főnöke beleszeret és megkéri a kezét. Juli titkolja, hogy már van egy gyereke, akit házasságon kívül vállalt. Szerelem bontakozik ki közöttük, de a függetlenségre törekvő asszonyt nagyon zavarja a férfi ""macho"" életfelfogása. Emiatt nem akar hozzámenni, bár tőle is gyereket vár. Kapcsolatukat végleg elrontja az, hogy a férfi nem vállalja Juli fiát saját családja előtt. Juli megszüli második gyermekét, és továbbra is az önálló élet mellett dönt.

 

Felkoppintva - TV2 Comedy, október 15. szombat, 21h

 

 

Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szemben. Egyik este bulizni megy a nővérével, majd a piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő, Ben ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland azonban nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Ben-nek. Vajon hogyan fog reagálni a hírre a mit sem sejtő apa, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csináljanak...

 

Angyalok és démonok - AXN, október 15. szombat, 21h

 

 

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

 

Casino - Filmcafe, október 15. szombat, 21h

 

 

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Szemfényvesztők 2 - SuperTV2, október 15. szombat, 22h

 

 

A Négy Lovas, valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnt, titokzatos és karizmatikus Dylan ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry, a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

 

Szeleburdi vakáció - Jocky Tv, október 15. szombat, 22.05h

 

 

A háromgyermekes értelmiségi Faragó családban nagy problémát jelent a közös nyaralás, ezért a gyerekek is munkát vállalnak. Így ismerkednek meg Dédikével, egy hajóskapitány tolókocsiban élő özvegyével. Dédike felajánlja Faragóéknak a nyaraláshoz férje egykori hajóját ingyen, karbantartás fejében. Faragóék barátaikkal megkeresik a Ramonát, amely másként néz ki, mint Dédike fényképein. A nyaralást a hajóépítés és a környékbeli suhancokkal folytatott háború jelenti, míg a Ramonát el nem süllyeszti egy hullámverés.

 

Pénzvonat - Viasat Film, október 15. szombat, 22.55h

 

 

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Project X - A buli elszabadul - Film+, október 15. szombat, 23h

 

 

Thomas (Thomas Mann), Costa (Oliver Cooper) és J.B. (Jonathan Daniel Brown), a három végzős gimnazista elhatározza, hogy megszervezi a város legnagyobb szülinapi buliját. Ám ők a suli lúzerei, így esélyük sincs arra, hogy bárki is eljöjjön. Thomas legnagyobb meglepetésére azonban a buli túlnő a házukon, beszippant mindent és mindenkit, aki a közelébe kerül. A környék hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté válik, és egyre kisebb az esélye annak, hogy a ház épségben megússza.

 

Közelebb - RTLII, október 15. szombat, 23.20h

 

 

Alice (Natalie Portman) a pillanatnak él, és egyetlen táskával érkezik New Yorkból. A kissé félénk Dan (Jude Law) azonnal fülig beleszeret, amint meglátja, és még az sem zavarja, hogy a lány vetkőzésből él. A szerelem azonban csak addig szép, amíg őszinte. Dan a lehetetlenre vállalkozik, amikor megismerkedik a gyönyörű Annával (Julia Roberts). Addig ostromolja, amíg a nő megadja magát, és ezzel a hazugságoknak olyan lavináját indítja el, ami elsodor mindent. Anna férje, Larry, a sikeres orvos (Clive Owen) bármire hajlandó, hogy visszaszerezze feleségét, és méltó bosszút álljon a hűtlen csábítón.

 

Botrány - TV2, október 15. szombat, 23.25h

 

 

Roger Ailes az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb médiabirodalmának vezetője, a FOX News hírcsatorna alapítója nem válogatott az eszközökben, legyen szó egy szaftos sztoriról, vagy a női alkalmazottak megalázásáról. Hatalma egy pillanat alatt összedőlni látszik, amikor Gretchen Carlson, a csatorna egykori műsorvezetője szexuális zaklatás vádjával bepereli őt. Az eddig hallgatásba burkolózott nők, köztük a népszerű riporter, Megyn Kelly is nyilvánosságra hozza, hogy a csatorna igazgatója többször inzultálta őt.

 

Tigrisek földjén - Duna Tv, október 15. szombat, 23.36h

 

 

1971-ben újoncok egy újabb csoportja érkezik Louisianába, a Tigrisek Földje nevű hírhedt kiképzőtáborba, ahol felkészítésül befejeződik a Vietnámba indulásuk előtt. Egyikük, Roland Bozz, aki szíve mélyén ellenzi a háborút, állandóan összetűzésbe kerül a tekintéllyel. Összebarátkozik Jim Paxtonnal, aki írónak készül és önként jelentkezett a seregbe, hogy naplójában rögzítse az átélt tapasztalatokat. Az embert próbáló kiképzés során Bozz egyre élesebb összetűzésekbe kerül a feljebbvalókkal, ugyanakkor természetes vezetői adottságai is megmutatkoznak, ahogy kiáll bajtársaiért.