Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a szombati buli helyett inkább a tévénézős foteledbe vágynál.

Szex és New York - RTL KETTŐ, február 11. szombat, 18h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.

 

Idétlen időkig - RTL HÁROM, február 11. szombat, 18.25h

Phil (Bill Murray), a népszerű időjós önző, cinikus alak, aki abban leli örömét, ha pokollá teheti mások életét. Csapásként éri a hír, hogy tahófalvára, Punxsutawney-ba kell utaznia tudósítani a Mormota-napról. Egyetlen reménye Rita (Andie MacDowell), a gyönyörű producer, aki könnyű hétvégi prédának tűnik, ám Rita kikosarazza, ráadásul a kisvárosban reked a stábbal. A végső csapás akkor éri, amikor rájön, hogy az idő megakadt, és minden reggel a Mormota-napra ébred ugyanabban az ágyban. Kétségbeesésében Phil sok ostobaságot követ el, mire belátja, hogy egyedül van a problémával és senki sem tudja őt eljuttatni a holnapba. Miután átverekszi magát a depresszión, egy-két bankrabláson, felismeri, hogy végtelen lehetőség nyílt meg előtte, és bármit megtehet. Akár kedves, elégedett, segítőkész emberré is változhat.

 

Ca$h - A visszajáró - Film Mánia, február 11. szombat, 18.45h

Sam (Chris Hemsworth) és Leslie (Victoria Profeta) fiatal házasok, és éppen anyagi gondban vannak. Amikor azonban Sam talál egy bőröndnyi pénzt, úgy tűnik minden problémájuk megoldódik: telik új kocsira, a ház felújítására és a számlák kifizetésére. A talált pénz azonban egy kegyetlen brit gengszteré (Sean Bean), aki hamar rábukkan a pénzét elherdáló párocskára, és arra kényszeríti őket, hogy rablásokból szerezzék vissza amit elköltöttek.

 

Az istenek a fejükre estek - Prime, február 11. szombat, 18.45h

Xi és törzsének többi tagja Afrikában él, távol mindentől, aminek köze volna a civilizációhoz. Ám szinte idilli életüket egy nap váratlan incidens zavarja meg: egy pilóta gondatlanságból repülőgépe ablakából kihajít egy kólás üveget, amely sértetlenül landol az afrikai kontinensen, véletlenül éppen Xi faluja közelében. A busmanokat mérhetetlenül lenyűgözi ez az ismeretlen eszköz, amelyet annyi mindenre fel lehet használni: akár hangszerként, akár kalapácsként. Így megindul a harc a különleges tárgy birtoklásáért. A törzs tagjaiban felébrednek a legősibb emberi indulatok, a féltékenység, a gyűlölet, az irigység. Xi pedig egyre biztosabb abban, hogy a palack maga a megtestesült gonosz, ezért elvállalja, hogy a világ végén megszabadul tőle...

 

A rózsaszín párduc - Filmbox Extra HD, február 11. szombat, 19.30h

A francia-kínai világbajnokság elődöntőjén egy profi bérgyilkos megöli a híres francia edzőt, és ellopja tőle a felbecsülhetetlen értékű Rózsaszín Párduc gyémántgyűrűt. A párizsi rendőrség nyomozói közül Jacques Clouseau-t bízzák meg a rejtélyes ügy kivizsgálásával.

 

Szerelem a ládában - Duna Tv, február 11. szombat, 19.40h

Magyarország, az 50-es évek. János politikai okokból börtönben ül, Luca, hűséges felesége képtelen ezt megmondani férje haldokló anyjának. Elhiteti a öregasszonnyal, hogy fia Amerikában dolgozik, filmet rendez. Vidám leveleket ír János nevében, amellyel valami kevés értelmet ad az anya ágyhoz kötött életének. Az öregasszony szobája a béke szigete, ahol csak a múlt él, János gyermekkora, és az amerikai levelek. Közben Luca a külvilágban nehéz küzdelmet folytat a fennmaradásért. Mint politikai fogoly feleségétől, Lucától elszigetelődnek kollégái, majd elveszti állását. Hiába fordul egykori barátaihoz _ bár még magas polcon vannak _ ők talán tőle is jobban félnek. A fenyegető hatalom mindenkit rettegésben tart. Azt tanácsolják az asszonynak, saját biztonsága érdekében váljon el. Ám Luca nem hajlandó elhagyni, megtagadni férjét. Aztán egy nap kiszabadul János… A magyar elismeréseken túl a film számos fesztiválon nyert rangos díjakat, így Cannes-ban, Chicagóban, Sorrentóban és Várnában.

 

Kéjjel-nappal - SuperTV2, február 11. szombat, 20h

Amikor June találkozik a rejtélyes Roy-jal, aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mint egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga pedig, ha bíznak egymásban...

 

Én, Tonya - Film4, február 11. szombat, 20h

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - Viasat6, február 11. szombat, 21h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

Hét év Tibetben - Filmcafe, február 11. szombat, 21h

Az izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. A világ legnyugodtabb országa zord és mégis fenséges vidéken terül el. Jelenleg csak a hívők szívében él. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be a legendás tájat. 1939-ben, a második világháború előestéjén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó elindult, hogy megmássza a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a Nanga Parbatot. A világégés szele utoléri őt és társát, Petert is. Akkor még nem sejtették, hogy egy titokzatos világba csöppennek majd. Útjuk a siker magasából egy angol hadifogolytáborba vezet. Kalandos úton érnek Lhászába, Tibet szent fővárosába, ahol egyedüli idegenekként befogadják őket. A tizennégy éves dalai láma élénk érdeklődést mutat Heinrich iránt. Mivel addig nemigen fordult meg ezen a földön idegen, felkérik az osztrák hegymászót, hogy legyen a láma tanára: tanítsa angolra, földrajzra és a nyugati világ szokásaira. Az önző és arrogáns Heinrich élete is megváltozik a találkozástól...

 

Halálhegy - A Dyatlov-rejtély - Film Mánia, február 11. szombat, 21h

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították. Közel fél évszázaddal később az öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

 

Constantine - A démonvadász - Viasat3, február 11. szombat, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ugyanis megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. A rendőrnő eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.

 

Tolvajtempó - RTL, február 11. szombat, 21.15h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója, és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

 

CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot - Duna Tv, február 11. szombat, 21.15h

1942. Az Egyesült Államok éppen a II. Világháború küszöbén áll, amikor a magyar származású filmrendező, Kertész Mihály (Michael Curtiz) Casablanca című romantikus filmjét forgatja. A háborús propagandát támogatandó az állami vezetés hivatalnokokat rendel a készülő filmek felügyeletére, akik Michael Curtiz-t számos akadály elé állítják. A magyar rendező a politikai beavatkozások ellenére is sikerre akarja vinni filmjét, de a forgatás során magánéleti kihívásokkal is szembetalálja magát. Magyarországon maradt nővére fenyegetettségének híre és váratlanul felbukkanó lányával való viszontagságos kapcsolata nem várt fordulatokat hoz a Casablanca számára... A különleges képi világú életrajzi dráma a 42. Montréali Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjat nyert.

 

Django elszabadul - Mozi+, február 11. szombat, 21.20h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Szólíts a neveden - Viasat2, február 11. szombat, 21.55h

1983-ban, egy amerikai professzor fia szerelembe esik az apja egyik tanoncába, aki beköltözik a család észak-olasz otthonába, hogy tanulhasson. Felejthetetlen nyár van előttük zenével, ételekkel és szerelemmel, ami örökre megváltoztatja őket.

 

Egészséges erotika - M5, február 11. szombat, 22.50h

A szocializmus nevetséges anomáliájának paródiája Tímár Péter, a Csinibaba rendezőjének filmje. A ládaüzemben dolgozó nők hol összeszögelik, hol szétszedik az eladhatatlan faládákat. Monoton, unalmas munka, melyet nemcsak a dolgozó nők, de a vezetők is unnak. Az üzlet fellendítése érdekében a lopott benzint tároló tűzoltó rejtett kamerát szerel fel a női öltözőbe, és a környék vezetői ládavásárlás fejébe kukkolhatják az öltöző-vetkőző nőket. Az asszonyok végül egy ünnepnapi vacsorán fedezik fel a kamerát. Túszokat ejtenek és elbarikádozzák magukat a gyárban. Ám a férfiak is azonnal megindulnak… Tímár Péter kacagtató vígjátéka, mely az 1986-os magyar filmszemle rendezői és operatőri díja mellet a Magyar Filmkritikusok rendező díját is elnyerte.

 

A Wall Street farkasa - Paramount Network, február 11. szombat, 22h

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. Mert minél nagyobb volt a kísértés ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

 

100 méterre a Mennyországtól - Duna Tv, február 11. szombat, 23h

Mario Guarrazzi, egykori futóbajnok, aki soha nem tudott részt venni az olimpián, minden reményét fiában,Tommasóban látja megtestesülni: keményen edzi, hogy kijuttassa a 2012-es londoni olimpiára. Váratlanul éri a bejelentés, hogy fia fel akar hagyni a futással, és inkább elmegy szerzetesnek. Mario legjobb gyerekkori barátjához, a Vatikán tömegkommunikációjáért felelős Paolini bíboroshoz fordul segítségért. A bíboros előtt felviláglik egy az egyház népszerűsítéséhez vezető út, így együtt nekilátnak egy csapat szervezéséhez, aki képviselhetné a Vatikánt az olimpiai játékokon.