Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha elkerülnéd a szombat esti bulikat.

Borotvaélen - Film Mánia, március 4. szombat, 17.55h

Nick Cassidy egykor rendőr volt, most börtönben ül. Azért került rács mögé, mert ellopták az értékes gyémántot, amelynek biztonságáért ő volt felelős. Nick szerint csőbe húzták. A gyémánt tulajdonosának a keze lehet a dologban, aki fölvette a biztosítási díjat. Ahhoz, hogy bebizonyítsa ártatlanságát, megszökik a börtönből. Ám nyomozás helyett kiáll az egyik New York-i szálloda huszadik emeletének párkányára. Az alig arasznyi párkányon egyensúlyozva igyekszik meggyőzni Lydia Spencer rendőrségi tárgyalót az igazáról. A média ráharap az ügyre.

 

Én és a hercegem - TV2, március 4. szombat, 20h

Egy átlagos, ám őrült motorbicikli-rajongó és mindenféle vadságból szívesen részt vállaló amerikai egyetemista lány bajba kerül. Szerelmes lesz. Pedig eddig a szülővárosában ő volt "az utolsó el nem jegyzett lány". A srác, akivel együtt dolgozik az egyetemi büfében először nagyon utálatos. Azután segít a lánynak felkészülni a Shakespeare-szemináriumára (valahogyan nagyon sokat tud a dán hercegekről), a lány pedig segít a kémia leckéjében és hamarosan egymásba szeretnek. Élnének is boldogan tovább, ha a srácról ki nem derülne, hogy ő a dán főherceg, aki a lesifotósok elől menekült Wisconsin-ba. A lány zavarba jön, megsértődik és szakítana _ de nem tud. Inkább elmegy Dániába, hogy kinyomozza, milyenek a főhercegek a vén Európában, és vajon milyen lehet főhercegnének, vagy később királynénak lenni arrafelé...

 

Harry Potter és a Főnix Rendje - Cool, március 4. szombat, 20h

Harry Potter (Daniel Radcliffe) már meg sem lepődik, hogy a sötét varázslatok kivédése tárgyat új tanár, az intrikus Dolores Umbridge professzor (Imelda Staunton) tanítja, aki titokban Dumbledore (Michael Gambon) professzort és a diákokat is szemmel tartja. Segítségével Voldemort nagyúr (Ralph Fiennes) gonosz szelleme beférkőzik Roxfortba, melynek következtében egy sötét varázslat váratlanul Harryék ellen fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék az otthonukat.

 

Casino - Film Mánia, március 4. szombat, 20h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Bohém rapszódia - SuperTV2, március 4. szombat, 20h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aid-en, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercury-val az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Kincs, ami nincs - RTL HÁROM, március 4.szombat, 20.45h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján, és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy "a mesés kincset" Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi...

 

Terminátor - Megváltás - Viasat3, március 4. szombat, 21h

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett Skynet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők ellen. Az ellenállás egyik vezetője John Connor, akinek az életét egy különös idegen, Marcus Wright érkezése kavarja fel. Mindketten hasonló utat járnak be, melynek végén eljutnak a Skynet központjába. Együtt néznek szembe a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

 

Bérgyilkost fogadtam - TV2 Comedy, március 4. szombat, 21h

William tíz sikertelen öngyilkossági kísérlet után megbíz egy idősödő bérgyilkost a feladat professzionális végrehajtásával. A bérgyilkos egy hetet kap a megbízás teljesítésére, és szerződésben rögzítik, ha ennyi idő alatt nem sikerül a túlvilágra küldeni a fiatalembert, akkor a megbízó visszakapja a pénzét. William azonban váratlanul találkozik álmai nőjével, így szeretne elállni a megállapodástól. Azonban egyáltalán nem egyszerű egy aláírt szerződéstől visszalépni.

 

Angyalok és démonok - AXN, március 4. szombat, 21h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

 

Amíg a lagzi el nem választ - Duna Tv, március 4. szombat, 21.05h

Carlos és Alexia évek óta együtt vannak, ám most, életében először a férfi félrelép egy másik nővel, Marinával, aki történetesen esküvőszervező. Amikor Alexia véletlenül megtalálja a nő névjegykártyáját párja zsebében, azt hiszi, végre új szintre lépnek kapcsolatukban és jöhet a házasság. Felkeresik Marinát, aki kénytelen megszervezni az év legőrültebb és számára legkínosabb esküvőjét.

 

Hazárd megye lordjai - RTL, március 4. szombat, 21.10h

Luke (Johnny Knoxville) és Bo (Sean William Scott), a két unokatestvér nagykanállal eszi a vidéki életet. A srácok, ha dönteniük kell, ritkán választják a törvényes megoldásokat, és mivel főfoglalkozásban az alkoholcsempészettel foglalkoznak, a helyi rendőrség járőreivel is napi rendszerességgel gyűlik meg a bajuk. Ám az álmos hétköznapokat (hideg sörök, nagy bunyók, gyors nők, és még gyorsabb autók) megzavarja egy felfedezés: a korrupt rendőrfőnök (Burt Reynolds) olyasmiben mesterkedik, ami gazdaggá tenné őt, és koldusszegénnyé mindenki mást a környéken. A srácok nem sokat vacakolnak. Tövig nyomják a gázpedált, felkészülnek az ökölharcra, és kiegyenesítenek pár kanyart. Ez életük legnagyobb bulija: Hazárd megye az ő kezükben van!

 

Szívzűr - M5, március 4. szombat, 22.20h

Balla Ferenc, a frissen diplomázott orvos ifjú feleségével, Annával a szép fekvésű, kis, hegyi faluba érkezik, hogy megkezdje munkáját. A kezdet nem túl szerencsés. A körorvosi fizetés kevés, no meg Balla doktor orvosi gyakorlata is. Aztán lassan beindul minden. Idővel lesz autó, szép lakás, de ennek az az ára, hogy "alkalmazkodtak"… Böszörményi Géza alkotásában a neves magyar sztárokon kívül két zseniális külföldi színésszel is találkozhatunk, az idén 80 éves Jiří Menzellel és Ichak Fincivel.

 

A sebhelyesarcú - Filmcafe, március 4. szombat, 22.55h

Kubából emigrált az Egyesült Államokba Tony Montana, a Sebhelyesarcú. A bűnözőnek sikerült megtévesztenie a Bevándorlási Hivatalt és megkapja a letelepedési engedélyt. Esze ágában sincs tisztességes életet élni. Az első adandó alkalommal elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. Tony gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán, a kitartásának, hűségének és kíméletlenségének köszönhetően a drogbáró egyik bizalmasa lesz. A Sebhelyesarcú azonban ennél többre vágyik, Lopez barátnőjét felhasználva át akarja venni a hatalmat.

 

A megvetés - Duna Tv, március 4. szombat, 23h

Alberto Moravia regényéből Jean-Luc Godard A filmstúdióban az Odüsszeia modern filmváltozatán dolgoznak, Paul (Michel Piccoli) megbízást kap arra, hogy Fritz Lang, a rendező, vagy méginkább a producer elképzelései alapján írja át a forgatókönyvet. A tirannikus producernek a szeme megakad Paulo feleségén, Camille-on (Brigitte Bardot), meghívja hát őket Capriban található nyaralójába. Egy banális házastársi civakodás gyűlölettől izzó veszekedéssé alakul át Paul és Camille között, melynek végén az asszony a férje fejéhez vágja, hogy megveti. Azt feltételezi ugyanis, hogy férje _ karrierje érdekében _ odadobta őt a producernek.... A film rendezője, Jean-Luc Godard, a francia új hullám vezéregyénisége 2020. december 3-án ünnepli 90. születésnapját.

 

Apokalipszis most - Film Mánia, március 4. szombat, 23.20h

Williard kapitány azt a megbízatást kapja a saigoni CIA-tól, hogy likvidáljon egy nyilvánvalóan megőrült ezredest. Az ezredes ugyanis a kambodzsai dzsungelben alakította ki saját birodalmát, amelyben magát istenként imádtatja és kíméletlen magánháborút folytat. Williard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálmokhoz hasonlít.