Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha inkább otthon lazítanál, és nem egy szombat esti buliban.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - Moziverzum, szeptember 30. szombat, 18.30h

Javában dúl a hidegháború. Indiana Jones tevékenysége is szemet szúr a hatóságoknak, így a régészprofesszort ki akarják rúgni az egyetemről. Jones azonban találkozik az ifjú Mutt-tal, aki a segítségével meg akarja szerezni a legendás kincset, Akator kristálykoponyáját. A két kincsvadász ezért Peruba utazik, ám kiderül, hogy az oroszok személyében vetélytársuk is akad. Ők ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot, míg csapatukat a jéghideg szépség, Irina Spalko vezeti. Indiana és Mutt persze mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön…

 

Nicsak, ki beszél most! - AXN, szeptember 30. szombat, 18.55h

James (John Travolta) és Mollie (Kirstie Alley) boldog házasságban élnek már hat éve. Van két gyermekük, és persze a velük járó összes gond. James nagyon jó állást kap egy nagy légitársaságnál, és egyre több időt kell a levegőben töltenie. Mollie tűri egy darabig, hogy minden az ő nyakába szakad, de mikor a férfi főnöknője kikezd Jamesszel, betelik a pohár…

 

Csúcshatás - AMC, szeptember 30. szombat, 19.05h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Coco Chanel - Filmbox, szeptember 30. szombat, 19.10h

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

 

Totál káosz - Film Mánia, szeptember 30. szombat, 19.25h

Ki érti, hogy egy sokmilliós nagyvárosban mi kormányozza egymás mellé az embereket? Csupán a véletlenen múlik, hogy e film szereplői egymásba botlanak. Felbukkan itt egy neurotikus maffiózó, az ő szép, szőke és szeretetre vágyó felesége, valamint morcos lánya; néhány orosz fegyverkereskedő, egy szelíd csavargó, aki egy tölgyfán lakik, egy szexmániás rendőr, néhány szexmániás gimnazista, két szuperelegáns FBI ügynök és egy neurotikus teknősbéka. Elsül néhány pisztoly, elcsattan néhány pofon, vad szexet szelíd gyilkossági kísérlet, ügyetlen rablást még ügyetlenebb üldözés követ. Mindenki életét felforgatja egy fémbőrönd, melyben egy Oroszországból Miamiba csempészett atombomba lapul. Van, aki eladná, van, aki venné és van, aki csak leülne rá, amikor elfárad. Apák, fiúk, kecskék és a neurotikus teknősbéka vad, esztelen és nagyon szellemes kavarodása a film: olyan, mintha minden véletlenül történne benne, mégis mindenki másodperc pontossággal érkezik benne épp oda, ahol nagyon elronthat, szétrombolhat vagy elcsábíthat valakit.

 

Két hét múlva örökké - RTL KETTŐ, szeptember 30. szombat, 19.50h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

Amerikai pite 2. - SuperTV2, szeptember 30. szombat, 20h

A második részben újra együtt a díszes társaság, immáron túl a középiskolán és túl a férfivá avató élményeken. Ám a tapasztalatokból sosem elég, így a pitével bensőséges viszonyt ápoló Jim, a lovagias Oz, a titkon még mindig Vicky-ért epekedő Kevin, a hormonálisan túlvezérelt Stifler és a Stifler mamájára specializálódó Finch úgy dönt: a nyári vakáció idejére házat bérelnek a tengerparton, és parti-zónává alakítják a parti zónát. És valóban: buli ér bulit, kaland követ kalandot. Oz szeretné megismerni a telefon-szex gyönyöreit az épp Európában tanuló Heather-rel, ám valami mindig megzavarja a virtuális hancúrt. Az örök különc Finch, Stifler mamáját várja, Stifler a szomszéd lányokat szeretné behatóbban megismerni, Jim pedig látogatást tesz a zenetáborban, hogy nem éppen zenei jellegű leckéket vegyen Michelle-től, mielőtt megérkezik bohém buli-tanyájukra Nadia, a cseh bombázó. Mit mondjunk még? Ezt a pitét is mindenki kajálni fogja!

 

Éjszakai hajsza - Viasat6, szeptember 30. szombat, 20.55h

Egy hivatásos bérgyilkos (Liam Neeson), aki már azt fontolgatta, hogy visszavonul a szakmájától, kénytelen újra akcióba lendülni. És ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint eddig bármelyik munkája _ pedig nem is fizet érte senki. Most saját maga a megbízója. A célpontja nem más, mint egykori főnöke, a kegyetlen bandavezér, akinek azért kell meghalnia, hogy a bérgyilkos rég látott fia élhessen. És a profi hosszú idő után úgy érzi: most az érzelmeire kell hallgatnia. Még ha az az életébe kerül is.

 

V. Henrik - M5, szeptember 30. szombat, 21h

Shakespeare műve nyomán Kenneth Branagh V. Henriket angol királyt dróton rángatják a főpapok és a főnemesek. Ráveszik, hogy rohanja le Frankhont, hogy a birodalomhoz csatolja azt. Az ifjú király véres háborút indít a frankok ellen, és hősies példamutatásával megszégyenítő vereséget mérnek a túlerőre. Majd megismeri és megszereti Katalint, az ifjú és szép frank királylányt. S mindeközben lélekben is hosszú utat tesz meg: gondtalan aranyifjúból a népéért felelősen gondolkodó, bölcs uralkodóvá, s a "Föld legszebb kertjének" urává válik. Kenneth Branagh első rendezése mindjárt 8 nemzetközi díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó Oscar-t, valamint az év legjobb európai film kitüntetést.

 

Szellemirtók - AXN, szeptember 30. szombat, 21h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

A tanú (1969) – Eredeti, cenzúrázatlan változat - Moziverzum, szeptember 30. szombat, 21h

Pelikán József hithű kommunista, aki végig harcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják…

 

Bérgyilkos a szomszédom - AMC, szeptember 30. szombat, 21h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen.

 

Született feleség - Duna Tv, szeptember 30. szombat, 21.35h

Észak-Franciaország, Sainte-Gudule, 1977. A háztartásbeli Suzanne engedelmes felesége a gazdag iparosnak, Robert Pujolnak, aki ugyanolyan kemény kézzel irányítja esernyőgyárát, mint gyerekeit és "reprezentatív" feleségét. Emellett természetesen szeretőt tart titkárnője _ és egyéb hölgyek _ személyében. Amikor azonban a munkások egy sztrájk során túszul ejtik Robertet, Suzanne veszi át a szerepét a vállalatban, és mindenki legnagyobb meglepetésére ügyes és magabiztos vezetőnek bizonyul. Mindeközben Suzanne múltjából feltűnik Maurice Babin s így az érzelmi _ és társadalmi _ szálak tovább bonyolódnak. Mikor aztán Robert csúcsformában visszatér pihentető nyaralásából, az események újabb, váratlan fordulatokat vesznek.

 

Rossz szomszédság - RTL KETTŐ, szeptember 30. szombat, 22h

Kelly (Rose Byrne) és Mac (Seth Rogen) csendes, kisvárosi életre vágynak újszülött gyermekükkel. Az idill egy csapásra véget ér, amikor egy zajos diákszövetség költözik a szomszédba Teddy (Zac Efron) és Pete (Dave Franco) vezetésével. A háború elkerülhetetlenné válik, amikor a házaspár belefárad a zajos bulikba, és a diplomácia is csődöt mond. Zaklatás feljelentést követ, és úgy tűnik, hogy a család vesztésre áll, amikor váratlanul a főiskola próbaidőre felfüggeszti a diákszövetséget. Mac és Kelly azonnal akcióba lépnek, és olyan zseniális csínyt hajtanak végre, ami miatt végképp elszabadul a pokol.

 

Erőszakos múlt - Viasat Film, szeptember 31. szombat, 22.45h

Tom egy Indiana állambeli kisvárosban él a családjával. Egyik éjszaka a kisvendéglőjében önvédelemből megöl két körözött bűnözőt, meghiúsítva ezzel egy rablótámadást, és megmentve vendégei, barátai életét. Ettől kezdve megváltozik az élete, a média hőst csinál belőle. Miközben Tom a kényelmetlen népszerűségből megpróbál visszatérni a megszokott mindennapokhoz, szembetalálja magát a titokzatos idegennel, aki azért jött, mert úgy hiszi, régi elszámolni valója van vele. Ahogy Tom és családja megpróbálja tisztázni a félreértést, egyre különösebb dolgok kerülnek napvilágra.

 

Tejben, vajban, szerelemben - Duna Tv, szeptember 30. szombat, 23.25h

A Macska-jaj és az Underground rendezőjének új vígjátéka egy apró, háború sújtotta kis faluban játszódik. A helyi tejesember, (Emir Kusturica) nap, mint nap tejet szállít szamarával a frontvonal kellős közepén. Szereti a gondtalan falusi létet, ám élete egy nap fenekestül felfordul, miután megismerkedik egy gyönyörű, titokzatos olasz nővel (Monica Bellucci). Hamarosan kezdetét veszi szenvedélyes, őrült kalandjuk. Díjak és jelölések: Velence Film Fesztivál 2016 _ "Little Golden Lion" _ Arany Oroszlán Díj a legjobb rendezésért és filmért: Emir Kusturica Az olasz filmkritikusok díja 2017-ben: " European Silver Ribbon" Díj a legjobb színészi alakításáért, Monica Bellucci színész