Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Mindjárt vége a hétvégének, de még belefér egy kis esti tévézés.

A vasálarcos - SuperTV2, március 3. vasárnap, 18.15h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Reszkess, Amerika! - Film Mánia, március 3. vasárnap, 18.30h

Thibault of Malfete gróf a XII. században élő francia nemesember Rosalindot, a király lányát akarja feleségül venni. Bár nem tud róla, akad egy vetélytársa, aki egy fekete mágiát alkalmazó boszorkány segítségével megakadályozza az esküvőt, ráadásul bűbájt bocsát a grófra, aki hallucinációs állapotában megöli Rosalindot. Thibault szolgája, André azt tapasztalja, hogy gazdája felkészült a halálra, ezért egy angol varázslót hoz a börtönbe, mivel azt reméli, hogy a mágus fel tudja támasztani Rosalindot és kiszabadítja a grófot a börtönből. A varázsló kijelenti, ez meghaladja a képességeit, de vissza tudja küldeni Thibaultot az időben azelőttre, hogy a boszorkány megdelejezte volna, így megelőzheti az eseményt, mielőtt az megtörtént volna. A mágus azonban sajnálatos módon kifelejt egy összetevőt a varázsitalból, így Thibault és André nem a múltba, hanem a jövőbe kerül, és napjaink Chicagójában ébrednek fel, egy múzeum vitrinjében. Először tolvajnak vagy holdkórosnak nézik őket, és már éppen elvitetnék a rendőrséggel, de Thibault kimondja Julia Malfete, a múzeum középkori művészeti osztálya vezetőjének családi jelmondatát. A gróf azt hiszi róla, hogy ő Rosalind.

 

A tenger vadjai - Filmcafe, március 3. vasárnap, 20h

Jarednek és Samnek nincs pénze, de annál nagyobb a becsvágya. A fiatal pár, a bahamai vizeken kutat elsüllyed roncsok után. Jared barátja, Bryce, az öntelt ügyvéd látogatóba érkezik a barátnőjével, Amandával. Együtt búvárkodnak, miközben rábukkannak egy roncsra, a közelében pedig egy repülőgép maradványaira. A géptestben nagy mennyiségű kábítószert találnak. Bryce azt indítványozza, hogy adják el a kokain egy részét, és az így szerzett pénzből folytassák az expedíciót. Amikor elutasítják a tervét, a saját szakállára próbál üzletelni, veszélybe sodorva ezzel Jared és Sam életét.

 

Csillagpor - AMC, március 3. vasárnap, 20h

Fal választja el a kisvárost a mágikus királyságtól. Egy nap hullócsillag esik le a falon túl. Tristan, aki reménytelenül szerelmes Victoriába, megígéri, hogy elhozza neki. Sikerül átjutnia a falon, de az igazi kaland csak most kezdődik.

 

Clifford, a nagy piros kutya - TV2, március 3. vasárnap, 20.10h

Amikor az általános iskolás Emily Elizabeth azt kívánja, hogy a kis piros kutyája legyen nagy és erős, nem arra számít, hogy amikor felébred, egy négy méter magas kutyát talál a kis New York-i lakásban. Mivel mindenképp meg akarja tartani szeretett kedvencét, Emily elindul, hogy felkeressen egy varázslatos állatgondozót, aki reményei szerint képes visszaállítani Clifford eredeti méreteit. Miközben a várost járja felelőtlen bácsikájával, Caseyel, az iskolatársával Owennel, és Clifforddal, a nagy piros kutyával, Clifford méretének híre eljut egy gonosz tudós fülébe, aki úgy dönt, hogy megkaparintja az állatot...

 

Az óriásölő - Film+, március 3. vasárnap, 20.40h

Évszázadokkal korábban óriások uralták a Földet, de az emberek legyőzték őket. Az óriások azóta várnak a lehetőségre, hatalmuk visszaszerzésére. Úgy tűnik, elérkezett az idő, amikor egy Jack (Nicholas Hoult) egy varázsbabbal véletlenül megnyitja a két világ közötti átjárót. A gigantikusra növő babon leereszkedve az óriások elözönlik az emberek földjét, pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát. Jack nem sokat habozik,szembeszáll a bosszúálló óriásokkal az emberek védelmében és persze szerelméért, Isabelle hercegnőért (Eleanor Tomlinson).

 

Pompeji - Moziverzum, március 3. vasárnap, 21h

Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.

 

Szupercella - RTL HÁROM, március 3. vasárnap, 21h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.

 

Trópusi vihar - Paramount Network, március 3. vasárnap, 21h

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. a főszereplők a Trópusi Viharban, egy akció-vígjátékban, ami egy csapat önközpontú színészről szól, akik a legnagyobb költségvetésű háborús filmen dolgoznak. A drága költségek miatt a stúdió lemondja a forgatást, az ingerült rendező viszont ezt nem hagyja annyiban, és a csapatot a dél-kelet-ázsiai dzsungelek szívébe küldi, ahol igazi rossz fiúkkal találkoznak.

 

Meg - Az őscápa - VIASAT3, március 3. vasárnap, 21h

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik.
Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával.
Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

 

Hurok - Magyar Mozi TV, március 3. vasárnap, 21h

Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet...

 

Elhajlási engedély - RTL, március 3. vasárnap, 21.40h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

8 milliméter - Filmcafe, március 3. vasárnap, 22.10h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.

 

Sokkal több mint testőr 2. - TV2, március 3. vasárnap, 22.15h

A világ leghalálosabb párja _ a testőr Michael Bryce és a bérgyilkos Darius Kincaid _ újabb életveszélyes küldetésen vesz részt. A még mindig engedély nélküli és ellenőrzés alatt álló Bryce-ot Darius még kiszámíthatatlanabb felesége, a hírhedt nemzetközi szélhámos Sonia Kincaid kényszeríti akcióra. Miközben Bryce-t a két legveszélyesebb védence a szakadék szélére sodorja, a trió egy globális összeesküvésbe keveredik, és hamarosan szembesülnek vele, hogy csak ők állnak Európa és egy bosszúszomjas őrült között. A mókás és halálos káoszhoz csatlakozik Morgan Freeman is, mint _ nos, ez majd kiderül...

 

A meglepetés - Duna Televízió, március 3. vasárnap, 22.45h

Jacob, a különc milliárdos rendkívüli módon unja életét. Olyannyira, hogy legszívesebben önkezével vetne véget Földi létének. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, éppen ezért megbíz egy erre szakosodott, profi céget, mely ígéretet tesz arra, hogy hamarosan elteszik láb alól. Ám Jakob megismerkedik a gyönyörű Anne-val, aki miatt megérné kihátrálni a szerződésből, erre azonban már nincs lehetőség. Díjak:Nederlands Film Festival 2015 / Holland Film Fesztivál -"Golden Calf" Díj a Legjobb Színészi Alakítás kategóriában - Georgina Verbaan; a Legjobb Produkció Chicago International Film Festival 2015 / Chicago Nemzetközi Film Fesztivál - Közönségdíj jelölés: Mike van Diem

 

Sivatagi cápák - AXN, március 3. vasárnap, 22.55h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

Az utolsó lovagok - RTL HÁROM, március 3. vasárnap, 23.20h

Lord Bartok (Morgan Freeman) nem hajlandó behódolni az uralkodó korrupt miniszterének, Mottnak (Aksel Hennie), aki dühében kisemmizi a családját és arra kötelezi Raident (Clive Owen), Bartok legendás parancsnokát, hogy végezze ki a saját urát. Mott tudja, hogy ezután már nincs biztonságban, ezért mindent elkövet, hogy Raident is halálra ítéljék. Ám az uralkodó ok nélkül nem engedélyezi, mert tart a nép haragjától. A miniszter titokban ráállítja Raidenre az embereit, akik minden lépését figyelik. Raiden azonban nemcsak a hűségéről és bátorságáról legendás, hanem a ravaszságáról is.

 

A WikiLeaks-botrány - VIASAT3, március 3. vasárnap, 23.20h

Julian Assange (Benedict Cumberbatch) és barátja (Daniel Brühl) elhatározzák, hogy górcső alá veszik a hatalmat gyakorlók kétes tevékenységeit. Filléres büdzséből létrehozzák a WikiLeaks weboldalt, mely lehetővé teszi, hogy név nélkül bárki publikálhasson olyan bizalmas adatokat, melyek az állami bűnözésre irányítják a figyelmet. Publikációikkal globális diplomáciai viharokat okoznak. Munkakapcsolatuk és barátságuk azonban megroppan, amikor birtokukba kerülnek az amerikai titkosszolgálat legnagyobb diszkrécióval kezelt dokumentumai.

 

Anna - Mozi+, március 3. vasárnap, 23.30h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…