Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Maxold ki a hosszú hétvégét, és nézz meg egy jó filmet este a tévében!

Harry Potter és az azkabani fogoly - VIASAT3, március 17. vasárnap, 18.15h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

Kuponkirálynők - Prime, március 17. vasárnap, 19h

A film egy igaz történetet dolgoz fel, melyben néhány külvárosi háziasszony Amerika történetének legnagyobb, több millió dolláros kuponcsalását hajtja végre.

 

Sissi - Sorsdöntő évek - SuperTV2, március 17. vasárnap, 20h

Sissi megbetegszik, az orvos külföldi pihenőt javasol neki, és a fiatal királyné Madeirára, majd Korfura utazik. Ez az utazás, a környezetváltozás és édesanyja közelsége jót tesz neki és lassanként felgyógyul. Úgy tűnik, helyrejönnek a dolgok, ő is és Ferenc József is sokat ért az eltöltött évek alatt, és anyósa, Zsófia királynő is beletörődik a sorsába.

 

A vér szava - Filmcafe, március 17. vasárnap, 20h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

Nincs alku - Film Mánia, március 17. vasárnap, 20h

Pattanásig feszült a helyzet a chicagói rendőrség belső ügyeit vizsgáló osztály központjánál. Rendőrségi helikopterek köröznek a 20. emelet körül, mesterlövészek állnak készenlétben a szomszédos háztetőkön, s távcsöves puskájukat egy férfira szegezik. A célpont Danny Roman (Samuel L. Jackson), aki viszont a maga fegyverével tartja sakkban a hivatal vezetőjét és munkatársait. Roman azért szánta el magát erre az elkeseredett lépésre, mert tisztázni akarja magát gyilkosság és sikkasztás vádja alól. Időt kell nyernie, s Roman pontosan tudja: addig figyelnek rá, míg emberek élete forog kockán. Tökéletesen meg van győződve igazáról _ hiszen Danny Roman chicagói rendőrtiszt a túszügyek legkiválóbb szakértője. Csakhogy most maga Roman szedett túszokat, mert szüksége van valakire, aki meghallgatja őt. Ezért azt követeli, hogy a másik kerület ismert s hozzá hasonlóan tapasztalt közvetítőjét, Chris Sabiant (Kevin Spacey) hívják el tárgyalni. Végül Sabian is kénytelen szembesülni ugyanazzal a kérdéssel, ahová Roman is eljutott: ki mozgatja a szálakat a háttérben? És hogyan illik a képbe Roman?

 

Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték - Film+, március 17. vasárnap, 20.25h

A világ különböző részein különös halálesetek történnek. Csak a magándetektív Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) veszi észre az összefüggést az események között. Hamarosan kiderül, hogy egy zseniális, ám gátlástalan gonosztevő, James Moriarty (Jared Harris) professzor áll az ügy háttérben. Miközben Watson doktor (Jude Law) az esküvőjére készül, Holmest egyre váratlanabb helyzetbe sodorja a nyomozása. Az ügybe nemcsak a doktort, de a saját bátyját, Mycroftot (Stephen Fry), valamint a gyönyörű, de veszélyes jósnőt, Simzát (Noomi Rapace) is magával rántja. Fél Európán keresztül üldözik Moriarty professzort, ám úgy tűnik, ő mindig egy lépéssel előrébb jár.

 

Apáca-show - Moziverzum, március 17. vasárnap, 21h

A bővérű Deloris Van Cartier igazán nem az a fajta nő, aki gyámolitásra szorul. Egy másodosztályú kaszinó másodosztályú énekesnőjeként ismer már minden eszközt, amivel leszerelheti a tolakodó férfinépet. Egy nap azonban véletlenül tanúja lesz egy gyilkosságnak, és menekülnie kell, mivel a gyilkos véletlenül éppen a barátja. Nincs más választása, az FBI segitségét kell kérnie. A fiúk nem is késlekednek, eldugják az énekesnőt oda, ahol aztán tényleg senki sem keresné: egy apácazárdába.

 

Sin City – A bűn városa - AXN, március 17. vasárnap, 21h

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

Az éjszakai Show - Mozi Klub, március 17. vasárnap, 21h

A népszerű, szabadszájú Katherine Newbury (Emma Thompson) 25 éve a késő esti beszélgetős műsorok karizmatikus királynője. Körülötte forog a világ, és ezt annyira megszokta, hogy szinte összeroppan, amikor megtudja, hogy egy fiatal, feltörekvő humoristának szánják a helyét, és a karrierje egy éven belül véget ér. Katherine azonban felveszi a kesztyűt, és az alfahímekből és csodabogarakból álló szerzőcsapatába felvesz egy fiatal nőt, pályafutása során először. Nem is sejti, hogy Molly (Mindy Kaling) személyében végre emberére talál, és bár új kolléganője híján van minden szakmai tapasztalatnak, őszintén el meri mondani a véleményét Katherine munkájáról, amiről mindent kimerítő ismerete van. Nem mellesleg pedig Mollynak legalább olyan jó a humora, mint amilyen határtalan a lelkesedése.

 

A cápa - RTL HÁROM, március 17. vasárnap, 21h

Az idillikus turistaparadicsomban elszabadul a pokol, amikor az új seriff, Martin Brody (Roy Scheider) felfedezi egy cápatámadás áldozatának a maradványait. A pánik akkor tör ki, amikor egy fiatal fiú esik áldozatul, és az anya vérdíjat tűz ki a cápára. Az egyre sűrűsödő támadások után Brody egy helyi halász, Quint (Robert Shaw) és a szakértő Matt Hooper (Richard Dreyfuss) társaságában indul vadászni a nagy fehér cápára.

 

Az én XX. századom - Magyar Mozi TV, március 17. vasárnap, 21h

Dóri és Lili (Dorota Segda) egypetéjű ikrek, akiket gyermekkorukban elválasztottak egymástól. Míg az egyikük érzéki nagyvilági nővé cseperedik, a másikukból érzékeny, kissé naiv lázadó lesz. 1899 szilveszterén ugyan véletlenül elsuhannak egymás mellett egy vasútállomáson, bolyongásaik során rendre elkerülik egymást, pedig még ugyanazzal a férfival is összehozza őket a sors. A kíváncsi úriembert az új század forradalmi találmányai ugyanúgy lenyűgözik, mint a két szeszélyes nő, akiket ő sokáig egyetlen személynek gondol.

 

A kőszívű ember fiai - Duna Televízió, március 17. vasárnap, 21h

A kőszívű ember, a császár hű híve, Baradlay Kázmér haldoklik. Végakaratát feleségének diktálja. Ödön, legidősebb fia, külszolgálatban jusson egyre fentebb és fentebb a ranglétrán, hogy így növelhesse a család tekintélyét és vagyonát. Richárd, a középső ifjú a bécsi udvarban emelkedjen egyre magasabb rangba, hogy támogassa bátyját, a családot. Jenő, a legkisebb gyermek gyenge testi alkata és különös érzékenysége miatt a császári kancellária oszlopos tagjává váljon. Végül felesége, férje halála után azonnal menjen férjhez a család szövetségeséhez, aki a továbbiakban kormányozni fogja a családot. Bár felesége csöndben hallgatja a zsarnok utolsó kívánságát, megesküszik, hogy abból semmit nem teljesít, szembeszegül férje végakaratával...

 

A Gucci-ház - TV2, március 17. vasárnap, 21.10h

A Gucci-ház megdöbbentő igaz történet a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról. Szerelem, árulás, hanyatlás, bosszú és végül gyilkosság szövi át azt a három évtizedet, ami során kiderül, mit jelent, s mennyit ér egy név, és meddig hajlandó elmenni egy család, hogy mindent az uralma alá hajtson...

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, március 17. vasárnap, 21.50h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Az ördög ügyvédje - AMC, március 17. vasárnap, 22.05h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne. A győzelem megszállottjává válik és többé semmi más nem érdekli. Nem figyel felesége baljóslatú látomásaira, aki egyre furcsább dolgokat tapasztal és megérzi, hogy súlyos árat kell fizetniük a csillogó előnyökért. Kevin egyre nehezebb tárgyalótermi megmérettetéseken esik át. Mindene a diadal, de elkezd félni. A földi pokol kapujában Milton vár rá.

 

Az újságos fiú - VIASAT FILM, március 17. vasárnap, 22.55h

Az Egyesült Államok déli része, 1969. Négy évvel korábban tisztázatlan körülmények között megölték egy kisvárosi seriffet. A gyilkossággal az aligátornyúzó Hillary Van Wettert (John Cusack) vádolták, aki most a börtönben várja halálos ítélete végrehajtását. A titokzatos és vonzó külsejű Charlotte Bless (Nicole Kidman) szenvedélyes levelezésbe kezd a férfival, és össze akar házasodni vele. Mivel Charlotte meg van győződve Van Wetter ártatlanságáról, kapóra jön neki, hogy a Miami Times két újságírója, a környékre való Ward Jansen (Matthew McConaughey) és Yardley Acheman (David Oyelowo) a városba érkeznek, hogy felderítsék az ügyet. Hármójukhoz csatlakozik Ward öccse, a főiskoláról kirúgott és most újságkihordóként dolgozó Jack (Zac Efron) is, és reménytelenül beleszeret Charlotte-ba.

 

A Wall Street farkasa - Film+, március 17. vasárnap, 23h

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) gyorsan akar meggazdagodni, és erre a legjobb megoldás a tőzsde. Barátjával, Donny Azoffal (Jonah Hill) megalapítja a Stratton Oakmont brókercéget, és ügyes trükkökkel, extra jutalékokkal a cégük felverekszi magát a Wall Street legnagyobbjai közé. A 250 fős cég olyan népszerűvé válik Jordan lehengerlő stílusának köszönhetően, hogy a vállalatok rajtuk keresztül nyújtják be tőzsdei bevezetésüket. Ám ahogy nő a befolyásuk, úgy süllyednek morálisan és mentálisan egyre mélyebbre. Fuldokolnak a hazugságokban, az alkoholban, a drogokban és az orgiákban. Fényűző életükkel hamarosan magukra vonják az FBI figyelmét, miközben veszélybe sodorják saját családtagjaikat. A csúcsról gyors és meredek az út lefelé, és amikor Jordan önpusztító függőségei a gyerekei biztonságát is fenyegetik, a felesége, Naomi (Margot Robbie) elhagyja. Közben az FBI már ugrásra készen várja, hogy Jordan és Donny hibázzanak.

 

Az élet maga - Mozi Klub, március 17. vasárnap, 23.10h

Abby (Olivia Wild) és Will (Oscar Isaac), a fiatal New York-i házaspár szerelme minden nappal mélyebb lesz. Will nem is lehetne boldogabb, hiszen hamarosan megszületik gyermekük. A tökéletes idillnek tragikus baleset vet véget, amit Will képtelen feldolgozni. A tragédiák árnyékában megszülető Dylant (Olivia Cook) nagyapja, Irwin (Mandy Patinkin) neveli fel, és minden jel arra utal, hogy rá is tragikus sors vár, mint szüleire. Ám az élet kifürkészhetetlen, és semmi sem történik ok nélkül. Az események páratlan elrendezése folytán az élet olyan generációkon és kontinenseken átívelő emberek sorsát köti össze, amelyekből új szerelmek és új életek születnek.