Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha tévézéssel zárnád a hetet, íme a ma esti filmkínálat!

A hallgatás szabálya - AXN, április 4. vasárnap, 18.25h

Sharont (Susan Sarandon),az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bankrablásban való részvételért. Ben (Shia Labeuof) ambiciózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letartóztatott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, (Robert Redford) akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük. Jim a hírekből értesülve Sharon letartózátásról, úgy dönt, hogy saját és lánya épségének érdekében felkutatja egykori szeretőjét és aktivistatársát Mimit (Julie Christi). Az agresszív újságíróval és az FBI-jal a nyomában kénytelen felkutatni ország különböző pontjain élő egykori társait, hogy segítségükkel rátaláljon Mimire, aki egyszer és mindekorra tisztázhatja az őt ért vádak alól.

 

Szerelmes biciklisták - Magyar Mozi TV, április 4. vasárnap, 18.50h

Három fiú a Balatonra indul biciklivel. Tópart, nyár, lányok, kalandok, szerelem…

 

Ha igaz volna... - Prime, április 4. vasárnap, 19h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít és vágyik: az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabeth-nek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabeth-et, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja David-et a különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David úgy gondolja, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabeth-et a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány - noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon - teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos azonban nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni...

 

22 Jump Street - A túlkoros osztag - AMC, április 4. vasárnap, 20h

Van, akit a siker megváltoztat, őket azonban nem. Jenko nem túl eszes, de legalább kemény, a társa Schmidt még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy az agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így a főnökük, Dickson kapitány új bevetésre küldi őket. A két zsaru továbbra is olyan éretlen, hogy gond nélkül beilleszkednek a náluk fiatalabb diákok közé - igaz, ezúttal komolyabb drogügyet kell megoldaniuk komolyabb oktatási intézményben: egy egyetemen.

 

King Kong - SuperTV2, április 4. vasárnap, 21h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham úgy dönt, hogy lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl így gőzösre száll a csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. A rendező azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint a stábjával végül olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni…

 

Ted - TV2 Comedy, április 4. vasárnap, 21h

John plüssmackója egy meggondolatlan gyermekkori kívánságnak köszönhetően életre kel. A teddy mackó azonban nem átlagos. Káromkodik, füvezik, iszik, és mindemellett John nem tud tőle szabadulni, pedig nagyon szeretne, hiszen felnőtté csak a gyerekkori játék nélkül válhat...

 

Háborgó mélység - VIASAT FILM, április 4. vasárnap, 21h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

Szenzációs recepciós - Mozi Klub, április 4. vasárnap, 21h

Doug Ireland (Michael J. Fox) New York egyik legnépszerűbb szállodájában főportás. Minden álma, hogy saját szállodáját megnyithassa, ehhez pedig társat keres. Doug megtalálja a megfelelő embert, tervei megvalósításához Christian személyében, azonban azzal nem számol, hogy a férfinak egy csodálatos menyasszonya van, aki rögtön felkelti Doug érdeklődését.

 

Apádra ütök - Paramount Network, április 4. vasárnap, 21h

A férfi ápolóként dolgozó Greg Beckur végre találkozik barátnője szüleivel, hogy áldásukat kérje a lánykérésre. Hamar kiderül, hogy élete párjának édesapja minden vej rémálma.

 

Dermesztő hajsza - Mozi+, április 4. vasárnap, 21h

A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómunkás kezei között csak úgy hullanak a gengszterek a hófödte hegyekben…

 

57 másodperc - TV2, április 4. vasárnap, 21.10h

Franklin egy fiatal blogger, aki élete lehetőségeként interjút készíthet egy technológiaguruval. A beszélgetés közben sikeresen hiúsítja meg a férfi elleni támadást. Az akció végén véletlenül hozzájut egy titokzatos gyűrűhöz, amely képessé teszi arra, hogy 57 másodpercet visszaugorjon az időben. A gyűrű segítségével minden hibáját, rossz döntését ki tudja javítani, s teljesülhetnek a legvadabb álmai is. A menő autó és luxusház csak a kezdet - a srác úgy dönt, hogy bosszút áll azon a gyógyszeripari cégen, amely felelős a nővére haláláért.

 

Veszett vad - Filmcafe, április 4. vasárnap, 21.50h

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam (Benicio Del Toro) őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök (Connie Nielsen) a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez (Tommy Lee Jones) fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

 

Fertőzés - RTL HÁROM, április 4. vasárnap, 23.10h

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később meghal, és az orvosok nem tudják megmondani a férjnek (Matt Damon), hogy mi okozta a halálát. Hamarosan a világ minden részén elszaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Ellis Cheever (Laurence Fishburne) vezetésével megpróbálják megfejteni a vírus kódját, ám hamarosan legnagyobb segítsége, Erin (Kate Winslet) is megfertőződik.

 

Amerikai gengszter - Film+, április 4. vasárnap, 23.15h

A bérgyilkos Frank Lucas (Denzel Washington) a főnöke halála után átveszi a hatalmat, és hamarosan Harlem első számú heroin-importőrévé válik. Megdöbbentően gyors meggazdagodása felkelti a frissen felállított drogosztag vezetőjének, Robertsnek (Russell Crowe) a figyelmét. Roberts megvesztegethetetlensége az egyre korruptabb rendőrségen belül is sok ellenséget szül, ezért a nyomozó két fronton is felveszi a harcot. Ahogy Lucas, úgy a New York-i zsaruk is alaposan alábecsülik a képességeit.

 

Az istenek a fejükre estek - TV2 Comedy, április 4. vasárnap, 23.15h

Xi és törzsének többi tagja Afrikában él, távol mindentől, aminek köze volna a civilizációhoz. Ám szinte idilli életüket egy nap váratlan incidens zavarja meg: egy pilóta gondatlanságból repülőgépe ablakából kihajít egy kólás üveget, amely sértetlenül landol az afrikai kontinensen, véletlenül éppen Xi faluja közelében. A busmanokat mérhetetlenül lenyűgözi ez az ismeretlen eszköz, amelyet annyi mindenre fel lehet használni: akár hangszerként, akár kalapácsként. Így megindul a harc a különleges tárgy birtoklásáért. A törzs tagjaiban felébrednek a legősibb emberi indulatok, a féltékenység, a gyűlölet, az irigység. Xi pedig egyre biztosabb abban, hogy a palack maga a megtestesült gonosz, ezért elvállalja, hogy a világ végén megszabadul tőle...

 

Külön falka - Magyar Mozi TV, április 4. vasárnap, 23.20h

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

 

Haverok harca - VIASAT3, április 4. vasárnap, 23.25h

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül. Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

 

A holló - Paramount Network, április 4. vasárnap, 23.25h

A történet egy fiatal zenészről, Ericről szól, akit mennyasszonyával együtt meggyilkoltak esküvőjük éjszakáján. Pontosan egy évvel a haláluk után, egy rejtélyes holló segítségével visszatér, hogy megtalálja a gyilkosokat.

 

Nincs kiút - Prime, április 4. vasárnap, 23.30h

Tom Farrell (Kevin Costner), az új összekötő tiszt a hírhedten keménykezű hadügyminiszter, David Brice (Gene Hackman) mellett, a Pentagon fogadásán ismerkedik meg a csodaszép Susannel. Szinte azonnal szerelmi viszony szövődik közöttük, pedig a lány a miniszter titkos szeretője. Egy intim együttlétet követően - alighogy Tom távozott -a féltékeny Brice ront be az ajtón, s felelősségre vonja szerinte hűtlen barátnőjét. Az indulatok elszabadulnak, s a lány holtan marad a helyszínen. A hadügyminiszter a gyilkosságot ismeretlen vetélytársára akarja kenni, s a vizsgálat felügyeletét Tomra bízza. Farrellnek 48 órája van, hogy igazolja ártatlanságát, miközben saját maga ellen vezeti a nyomozást, s a főnöke a tettes...

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, április 4. vasárnap, 23.40h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…

 

Tolvajok városa - Filmcafe, április 4. vasárnap, 23.40h

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.

 

Kertelés nélkül - Film Mánia, április 4. vasárnap, 23.40h

A színészként megszámlálhatatlan filmben játszó, a Torrente-filmekkel ismertté vált Santiago Segura idén újra komédiát rendezett. Paz élete látszólag tökéletes. Van munkája, párja, barátnői... De mégsincs minden rendben. Szorongások gyötrik és kimerült, valami baj van. Kétségbeesésében egy hindu "gyógyítóhoz", AmilNarayan-hoz fordul, aki megoldást kínál a problémáira: egy ezeréves növényekből készült italt, amely enyhíti a feszültséget. Az ital a vártnál erősebbnek bizonyul, és Paz váratlan hatásokkal találja szembe magát.