Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Nem kell lemondani a filmnézésről akkor sem, ha most épp minden a sportról szól.

Minden végzet nehéz - TV2, augusztus 4. vasárnap, 18.55h

Harry (Jack Nicholson) javíthatatlan playboy, korát meghazudtoló libidóval. Legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem engedi vissza a városba, hanem Marin anyjának, Ericának (Diane Keaton) a gondjaira bízza. Erica elvált, sikeres New York-i drámaíró, akit Harry rendkívül vonzónak talál.

 

Utazás a Föld középpontja felé - Film+, augusztus 4. vasárnap, 20h

Trevor Anderson (Brendan Fraser) professzor az unokaöccse, Sean (Josh Hutcherson) és a csinos izlandi idegenvezető, Hannah (Anita Briem) oldalán nekivág, hogy megtalálja a vulkánt, amely eltűnt testvére szerint a Föld kérge alatti titokzatos világba vezet. Rá is bukkannak a különleges átjáróra, ahol kezdetét veszi életük legnagyobb kalandja. Földalatti szörnyek, lávafolyamok és úszó szigetek között próbálják túlélni a kalandot, melynek során az eltűnt fivér körüli titkokra is fény derül.

 

Amnézia - Filmcafe, augusztus 4. vasárnap, 20h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt - és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel - és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik - és ez robbanáshoz vezet.

 

Armageddon - RTL, augusztus 4. vasárnap, 20.10h

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás _ amely elkerülhetetlennek látszik _ bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

 

Sakáltanya - Prime, augusztus 4. vasárnap, 21h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

A United 93-as - VIASAT FILM, augusztus 4. vasárnap, 21h

Ez a lebilincselő, provokatív dráma az utasokról, a személyzetről és a légiirányítókról szól, akik egyre fokozódó rettegéssel figyelték, amint a United Airlines 93-as járata a negyedik eltérített repülővé vált a legszörnyűbb terrortámadás napján, 2001 szeptember 11-én. Abban az alig 90 percben, amit a gép a levegőben töltött, a világ az erőszak új korszakába lépett. A filmesek az elátkozott gép fedélzetén és a földön történteket az utasok és a személyzet családtagjaival, repülésirányítókkal, a 9/11 bizottság tagjaival és más személyekkel készített interjúk alapján rekonstruálták tehetséges, ám javarészt ismeretlen színészek segítségével. A végeredmény egy valós időben játszódó, döbbenetes erejű krónika lett a modern és a régi világ pusztító erejű ütközéséről és a bátorságról, amely ebből a tragédiából született.

 

Gemini Man - Mozi+, augusztus 4. vasárnap, 21h

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

 

Diszkópatkányok - TV2 Comedy, augusztus 4. vasárnap, 21h

Úgy tűnik, hogy Steve és Doug Butabi sosem lesznek elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. De csak addig, míg össze nem koccannak példaképükkel, a klub törzsvendégével, Richard Grieco-val. A rendőri feljelentést elkerülendő, Grieco összehaverkodik a szerencsétlen duóval és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről eddig csak álmodtak. A két idétlen Butabi átléphet a gagyi helyek világából a menő klubokéba... talán.

 

Ízlések és pofonok - Mozi Klub, augusztus 4. vasárnap, 21h

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

 

Testcsere - Cool, augusztus 4. vasárnap, 21h

Dave (Jason Bateman) túlhajszolt apa, három gyerekkel és kimerült feleséggel, míg Mitch (Ryan Reynolds) egyedülálló, gondtalan férfi, aki szexuális élete csúcsán van éppen. Egyetlen közös bennük, hogy mindketten a másik boldognak hitt életére vágynak. Egy villámcsapásnak köszönhetően teljesül a kívánságuk, és váratlanul testet cserélnek. Persze azonnal kitör a pánik, és elképesztő megpróbáltatásokon keresztül kell elérniük, hogy ne tegyék tönkre egymás életét, és újra önmaguk lehessenek.

 

Förtelmes főnökök 2. - VIASAT3, augusztus 4. vasárnap, 21h

A főnököktől nehéz megszabadulni. Nick, Dale és Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) végleg a maga ura akar lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Egy ravasz befektető (Christoph Waltz) tönkreteszi őket, és ők - jogi lehetőségek, és jobb híján - emberrablással próbálják megoldani a helyzetet. A mágnásnak ugyanis van egy kellemetlen, elkényeztetett nagyfia (Chris Pine), akit az isten is túsznak teremtett. A váltságdíj pont megmentheti a három lükét a csődtől.

 

The Expendables - A feláldozhatók - RTL HÁROM, augusztus 4. vasárnap, 21h

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

Csodálatos fiú - Paramount Network, augusztus 4. vasárnap, 21h

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd. A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

 

Tökéletes célpont - Filmcafe, augusztus 4. vasárnap, 21.40h

"Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, augusztus 4. vasárnap, 22h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Hetedik - AMC, augusztus 4. vasárnap, 22h

A történet helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűnlajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk. A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller az elmúlt évek egyik kultuszfilmjévé vált!

 

Wanted - Mozi+, augusztus 4. vasárnap, 23.20h

Wes nyugtatókon él és rabszolgaként dolgozik egy irodában. A főnöknője rendre megalázza, a barátnője pedig félrelép a legjobb barátjával. Egyik nap azonban találkozik egy szexis lánnyal, aki nemcsak elmondja neki, hogy a rég elfeledett édesapját megölték, hanem egy lövöldözés során megmenti az életét. Kiderül, hogy az apja egy titkos társaság tagja volt, amely a világ egyensúlya felett őrködik. Ők azok, akik végeznek a világra veszélyes emberekkel. És most eljött az idő, hogy Wes az apja nyomdokaiba lépjen. Ám ő rájön, hogy a nemes eszmék mögött más érdekek húzódnak meg...

 

Kukkolók - TV2, augusztus 4. vasárnap, 23.50h

Egy fiatal pár (Sydney Sweeney és Justice Smith) azon kapja magát, hogy érdeklődni kezd a szemközti szomszédok (Ben Hardy és Natasha Liu Bordizzo) szexuális élete iránt. Ami ártatlan kíváncsiságnak indul, beteges megszállottsággá válik, miután rájönnek, hogy az egyikük félrelép. A kísértés és a vágy hatására életük összekuszálódik, ami halálos következményekkel jár.