Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha érdekel a ma esti tévés filmkínálat, ne keresgélj tovább!

Rumba – több mint tánc - Mozi Klub, szeptember 15. vasárnap, 19h

Tony (Franck Dubosc) az egyedülálló férfiak tökéletes életét éli, annyi különbséggel, hogy nincsenek barátai, teljes magányban tengeti mindennapjait. Ez egészen addig tartható, amíg szívrohama nem lesz, és elkezdi átértékelni a körülötte lévő világot. Felkeresi húsz éve nem látott lányát (Louna Espinosa), hogy újra közelebb kerüljenek egymáshoz. Ezért beiratkozik a lánya táncklubjába.

 

Trója - RTL HÁROM, szeptember 15. vasárnap, 19.40h

Parisz, a trójai herceg (Orlando Bloom) elszereti és megszökteti Helénát (Diane Kruger) férjétől, Menelaosz spártai királytól (Brendan Gleeson). Az eset az ókori Görögországban nem maradhatott megtorlás nélkül. Így hát Menelaosz bátyja, Agamemnón, a nagy hatalmú mükénéi király (Brian Cox) azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak. Trója fellegvárát, amelyet még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni, a bölcs Priamosz király (Peter O'Toole) irányítja és fia, a nagyszerű katona, Hektór herceg (Eric Bana) védelmezi. Hogy Trója győz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt (Brad Pitt), az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb harcosát?

 

Nagy Sándor, a hódító - Film Mánia, szeptember 15. vasárnap, 20h

Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Egy csöpp országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A kis macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Néhány nagy barátság, néhány felejthetetlen csábítás, és 9 év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.

 

Az ördög ügyvédje - Filmcafe, szeptember 15. vasárnap, 20h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne. A győzelem megszállottjává válik és többé semmi más nem érdekli. Nem figyel felesége baljóslatú látomásaira, aki egyre furcsább dolgokat tapasztal és megérzi, hogy súlyos árat kell fizetniük a csillogó előnyökért. Kevin egyre nehezebb tárgyalótermi megmérettetéseken esik át. Mindene a diadal, de elkezd félni. A földi pokol kapujában Milton vár rá.

 

Focus - A látszat csal - VIASAT FILM, szeptember 15. vasárnap, 21h

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos _ lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

 

Testcsere - Cool, szeptember 15. vasárnap, 21h

Dave (Jason Bateman) túlhajszolt apa, három gyerekkel és kimerült feleséggel, míg Mitch (Ryan Reynolds) egyedülálló, gondtalan férfi, aki szexuális élete csúcsán van éppen. Egyetlen közös bennük, hogy mindketten a másik boldognak hitt életére vágynak. Egy villámcsapásnak köszönhetően teljesül a kívánságuk, és váratlanul testet cserélnek. Persze azonnal kitör a pánik, és elképesztő megpróbáltatásokon keresztül kell elérniük, hogy ne tegyék tönkre egymás életét, és újra önmaguk lehessenek.

 

Női vonalak - Mozi Klub, szeptember 15. vasárnap, 21h

A három nővér, a női magazin tulajdonos Giorgia (Diane Keaton), a partiszervező Eve (Meg Ryan) és a színésznő Maddy (Lisa Kudrow) összegyűlnek mogorva apjuk, Lou (Walter Matthau) közelgő halála miatt, aki egyikükkel sem bánt valami jól. Eve az egyetlen, aki minden fájdalom dacára lelkiismeretesen foglalkozik apja hosszúra nyúló kórházi kezelésével, és mielőtt végleg összecsapnának a feje fölött a hullámok, ki kell találnia, hogyan őrizze meg saját józan eszét, miközben a testvéreivel is meg kell küzdenie, akik a kisujjukat sem mozdítják, hogy segítsenek.

 

A specialista - Mozi+, szeptember 15. vasárnap, 21h

Ray Quick valaha bombaszakértőként dolgozott a CIA-nek, de ma már visszavonultan él Miamiban. May Munro egy rejtélyes múltú, veszélyes szépség, aki megesküszik, hogy bosszút áll szülei gyilkosain. Segítőtársának a megfelelő embert, Ray-t szemeli ki. May sorra lépre csalja, Ray pedig a levegobe röpíti a banda régi tagjait, de Ray Quick-ben felmerül a gyanú: talán o is csak egy bábu társa tervében, és a gyönyöru asszony az o sorsát is eldöntötte már…

 

Kémes hármas - TV2 Comedy, szeptember 15. vasárnap, 21h

Frank és Tuck a földkerekség legveszedelmesebb CIA-ügynökei. A tökéletesen kiképzett titkos ügynökök elválaszthatatlan társak és barátok. Míg azonban Frank mágnesként vonzza a nőket, Tuck járatlan a romantikában. A kapcsolatuk pedig azonnal veszélybe kerül, amikor tudtukon kívül egyazon napon mindketten ugyanabba a lányba, Lauren-be lesznek szerelmesek. A jó barátok, akik nemrég még ellenséges nemzeteket döntöttek romba, most egymás ellen fordítják utolérhetetlen leleményüket és a hipermodern kémkütyüket...

 

Tüske a köröm alatt - DUNA Televízió, szeptember 15. vasárnap, 21h

A szakma intrikái, rágalmai elől Hódosi András festőművész kiköltözik egy hortobágyi tanyára. Itt is konfliktushelyzetbe kerül, mert nem tűri szó nélkül, hogy a környék gazdasági és politikai elitje vadászattal és (adócsaló) libatenyésztéssel pusztítsa a természetvédelmi területet. A vezető funkcionárius lánya beleszeret Hódosiba. Apja, hogy korrumpálja, tudta nélkül a libatenyésztési buli részesévé teszi Hódosit is. A férfi megalázó tehetetlenségét látva Zsuzsa fellázad apja, egész addigi élete, környezete ellen… A film többek között Karlovy Vary-ban 1988-ban fődíjat kapott.

 

Gyilkos nap - SuperTV2, szeptember 15. vasárnap, 21.30h

Egy japán vállalat és egy amerikai vállalkozó sikeres együttműködési megállapodásának ünneplésekor egy fiatal nőt holtan találnak. A nyomozás során a hatóság folyamatos ellenállásba ütközik a japánok részéről, akik mindent megtesznek azért, hogy félrevezessék a rendőröket, így azok kénytelenek egy már visszavonult, öreg nyomozó segítségét kérni, aki mélyreható ismeretekkel rendelkezik a japán kultúráról. Miközben az öreg egyre közelebb jut az igazsághoz, a japánok egyre hathatósabb eszközökhöz folyamodnak, hogy megszabaduljanak tőle és az embereitől. Így egyre kevesebb idejük marad arra, hogy kiderítsék, mi is történt valójában.

 

Élősködők - Filmcafe, szeptember 15. vasárnap, 22.45h

A dél-koreai rendezőfenomén, Bong Joon-ho (A gazdatest, Snowpiercer - Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után tért vissza hazájába, hogy ismét kompromisszummentesen dolgozhasson. Ennek eredménye ez a tőle megszokott hangvételű, semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjáték, az Élősködők. A film antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják - bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

 

Anna Karenina - DUNA Televízió, szeptember 15. vasárnap, 22.45h

Anna Karenina, a gyönyörű asszony nagy tekintélyű férjével és kisfiával él a XIX. század végén Oroszországban. Egy rokonlátogatás alkalmával találkozik a fiatal, vonzó Vronszkij gróffal, és első látásra egymásba szeretnek. Bár tisztában vannak a következményekkel, szembefordulnak környezetükkel és vállalják szerelmüket. Ám önpusztító szenvedélyük, a kor társadalmának vaskalapos erkölcsei megakadályozzák boldogságukat. A világirodalom egyik legszebb szerelmes történetének, Lev Tolsztoj világhírű regényének pazar kiállítású filmváltozata.

 

Monster Hunter – Szörnybirodalom - RTL, szeptember 15. vasárnap, 22.50h

Artemis kapitány (Milla Jovovich) és hűséges katonái egy alternatív univerzumba kerülnek., ahol a kietlen kősivatag fogságába esnek. A földalatti homoklakó fenevadakkal vívott harcban döbben rá, hogy tökéletesnek hitt katonai fegyvereik teljesen alkalmatlanok az ellenséggel szemben. Ám a csapat a túlélésért folytatott kétségbeesett menekülésben váratlanul egy titokzatos helyi vadászba botlik, aki kiváló harci képességei révén egy lépéssel a hatalmas szörnyek előtt jár.

 

Halálfutam 2. - RTL HÁROM, szeptember 15. vasárnap, 23h

A Halálfutam és A kaptár alkotói újabb kirobbanó körre invitálnak a világ legkegyetlenebb tévés valóság show-ja keretében: újraindul a Halálfutam! A csonttörő kaszkadőrmutatványokkal, felspécizett gépszörnyekkel és súlyos fegyverarzenállal felvértezett adrenalin-pumpáló akciófilmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Luke Goss, Sean Bean, Ving Rhames és Danny Trejo. A gyilkos száguldásból te sem maradhatsz ki!

 

Elhajlási engedély - TV2, szeptember 15. vasárnap, 23h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság...

 

Carrie - Paramount Network, szeptember 15. vasárnap, 23.10h

Carrie White egy magányos középsikolai diák, akit iskolatársai folyamatosan gúnyolnak, és akinek vallásos anyja nem mesélt a női élet rejtelmeiről. Amy, az egyik gúnyolódó lány egy szörnyű tervet eszel ki: ráveszi barátját, hogy kísérje el Carriet a szalagavatóra, ahol a bálkirálynó választás után leöntik majd egy vödör disznóvérrel. Egy dologra azonban nem számítottak, hogy Carrienek természetfeletti képességei vannak, amelyek pokollá változtatják az iskolai eseményt.

 

Gengszterek sofőrje - M5, szeptember 15. vasárnap, 23.15h

A sofőr az autóvezetés nagymestere. De nem autóversenyző, sőt még csak nem is kamionos. Ő a gengszterek sofőrje. A balhékban nem vesz részt, fegyvert sem visel, csak vezet. De azt nem akárhogy: a kisujjában van minden ördöngösség, így a rendőrautókat játszi könnyedséggel rázza le. A detektív mindent egy lapra tesz fel és ördögi csapdát állít: hadd fussanak a rablók, bűnözők, ha segítenek, hogy végre sikerüljön a sofőrt elkapnia. És a mindent eldöntő játszma közepén lép színre egy titokzatos lány…

 

Haverok harca - VIASAT3, szeptember 15. vasárnap, 23.20h

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül. Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

 

Csapda - Moziverzum, szeptember 15. vasárnap, 23.30h

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.