Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Kuckózz be a tévé elé és nézz meg egy filmet!

Tűzfal - VIASAT3, október 13. vasárnap, 18.50h

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

 

Ha igaz volna... - Prime, október 13. vasárnap, 19h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít és vágyik: az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabeth-nek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabeth-et, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja David-et a különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David úgy gondolja, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabeth-et a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány _ noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon _ teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos azonban nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni...

 

A vér szava - Filmcafe, október 13. vasárnap, 20.05h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

Aquaman - Film+, október 13. vasárnap, 20.10h

Arthur Curry (Jason Momoa) próbál átlagos életet élni, de ez nagyon nehéz olyan adottságokkal, amelyekkel ő rendelkezik. Még zavarodottabbá válik, amikor megtudja, hogy a földiek által csak legendának tartott Atlantis az óceán mélyében nagyon is létezik, és a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét. Testvére, Orm (Patrick Wilson) azonban párbajra hívja a trónért. Nereus király (Dolph Lundgren) Valkót (Willem Dafoe) bízza meg Arthur kiképzésével. Nem is sejtik, hogy míg a trónért és a gyönyörű Mera (Amber Heard) kegyeiért viaskodnak, egy minden eddiginél pusztítóbb háború van kibontakozóban.

 

Mielőtt megismertelek - Prime, október 13. vasárnap, 21h

A szerelem gyakran ott talál ránk, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk...Louisa "Lou" Clark egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse. Bár jellemzően optimista természetű, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynor-nek, aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes-székbe kényszerült és, akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott.

 

Célkeresztben - VIASAT FILM, október 13. vasárnap, 21h

Frank Horrigan, a titkosszolgálat embere olyan magának való, kemény fickó, akinek munkája iránti elkötelezettségét a magánélete, barátai és a családja sínylették meg. Bár szakmájának az egyik legjobbja, ma is élénken emlékszik első elnöki megbízatásának kudarcára, amikor 1963 novemberében John F. Kennedy-t kellett volna megvédenie egy Dallas-ban tett látogatás során. Majd harminc évvel később az Egyesült Államok elnöke a közelgő választásokra készülődik, s a Fehér Ház titkosszolgálatának keretében Horrigan is részt vesz fenyegető levelek és telefonok rutinszerű kivizsgálásában. Az egyhangú, kissé unalmas munka azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Horrigan felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos jár az elnök nyomában. A film egy olyan ember története, aki feloldozást keresve képes feláldozni akár saját életét is, hogy megmentse Amerika első ember.

 

Bölcsőd lesz a koporsód - RTL HÁROM, október 13. vasárnap, 21h

Elrabolják a gettó legtechnikásabb betörőjének, Tonynak (DMX) a lányát. A váltságdíj az a különlegesen értékes gyémánt, amit Tony (DMX) és csapata ellopott a tőzsde bankjából. A gond csak az, hogy Su (Jet Li), a kínai titkosügynök is vadászik a fekete kövekre, hogy megelőzze a készülődő globális terrort. A két férfi a bajban kénytelen szövetséget kötni, hogy Tony csapatának segítségével megakadályozzák a gengszterré vált egykori ügynök, Ling (Mark Dacascos) eszement tervét.

 

Moszkva tér - Mozi Klub, október 13. vasárnap, 21h

A tér már a múlté, de az emlékezetben még sokáig él. 1989. április 27-én Petya (Karalyos Gábor) épp a 18. születésnapját ünnepli és barátaival a Moszkván találkoznak, hogy aztán a legjobb bulikba eljussanak. Körülöttük minden változik, ám az érettségire készülő fiataloknak a legkisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a politikai változásokat figyeljék. Annál nagyobb változás ugyanis nincs, mint kilépni a nagybetűs Életbe, aminek már a küszöbén állnak. A négy főszereplő, Petya, Kigler (Csatlós Vilmos), Rojál (Szabó Simon) és Csömör (Réthelyi András) számára a bulicímek elsőbbséget élveznek, de a Moszkván idő előtt előkerülnek az érettségi tételek és persze minden, ami a túléléshez kell.

 

Kilenc élet - Moziverzum, október 13. vasárnap, 21h

Tom Brand egy vakmerő milliárdos. Cége, a FireBrand fennállásának legnagyobb dobására készül: az északi félteke legmagasabb felhőkarcolójának építését fejezik be. Tom munkamániája miatt eltávolodik gyönyörű feleségétől, Larától (Jennifer Garner) és lányától, Rebeccától. Közeleg Rebecca 11. születésnapja, és ahogy minden évben, most is csak egy dolgot szeretne: egy cicát. Tom ki nem állhatja a macskákat, de nincs se ideje, se ajándéka, és a véletlen egy furcsa kisállat-kereskedésbe sodorja, ahol az üzlet különc tulajdonosa (Christopher Walken) egy fenséges macskát, Szőrmók urat adja el neki. Az úton hazafelé Tomot szörnyű baleset éri, majd a macska testében éled újjá...

 

Fehér Isten - Magyar Mozi TV, október 13. vasárnap, 21.05h

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború. Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

 

Fekete-tenger - Film4, október 13. vasárnap, 21.55h

Robinsonra, a veterán tengeralattjáró-kapitányra rossz idők járnak: kirúgják hajóbontói állásából, a felesége is elhagyja, ráadásul magával viszi a gyereküket is. Hamarosan a kapitány fülébe jut a pletyka a második világháborúban a Fekete-tengeren elsüllyedt náci tengeralattjáróról, amely állítólag negyvenmillió dollár értékű aranyat szállított. Robinson csapatot szervez, és némi segítséggel vásárol egy öreg tengeralattjárót, hogy a kincs nyomára bukkanjon, mielőtt mások is szemet vetnének rá.

 

Jöjj vissza hozzám! - SuperTV2, október 13. vasárnap, 22h

Peter és Emma úgy gondolta, hogy az élet legnagyobb pillanatainak - a házasság, a gyerekek és a külvárosi házak - idejét élik, egészen addig, amíg partnereik ki nem dobták őket. Elborzadva veszik tudomásul, hogy életük szerelmei már továbbléptek, ezért Peter és Emma mulatságos tervet szőnek arra, hogy visszaszerezzék exeiket _ váratlan eredménnyel.

 

Pasas a tönk szélén - DUNA Televízió, október 13. vasárnap, 22.30h

A francia rendőrség kényes feladatot kap: biztosítaniuk kell egy nagyértékű ékszerszállítmány útját a határig. Az ékszereket egy jól szervezett támadással mégis elrabolják, majd nem sokkal később megölik Joss felügyelő egyik kollégáját, barátját. A felügyelő eget-földet megmozgat, hogy felderítse a gyilkos kilétét, nem tudja azonban megakadályozni, hogy az ügyben érintettek körében újabb gyilkosságok történjenek.

 

Zombieland - RTL, október 13. vasárnap, 22.50h

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt, a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb, megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni.

 

Tammy Faye szemei - Moziverzum, október 13. vasárnap, 22.50h

Tammy Faye Bakker televíziós evangélista rendkívüli felemelkedésének, bukásának és megváltásának intim pillanatai. Az 1970-es és 80-as években Tammy Faye és férje, Jim Bakker a szerény kezdetektől a világ legnagyobb vallási műsorszóró hálózatának és tematikus központjának létrehozásáig emelkedett, miközben a szeretet, az elfogadás és a jólét üzenetéért tisztelték őket. Tammy Faye legendás volt elmaradhatatlan szempilláiról, sajátos énekhangjáról és arról, hogy szívesen befogadta az embereket az élet minden területéről. Mindez azonban nem sokáig tartott, amíg pénzügyi visszásságok, cselszövő riválisok és botrányok megdöntötték gondosan felépített birodalmukat.

 

Mátrix - Cool, október 13. vasárnap, 22.55h

Neót, (Keanu Reeves) a komputer hackert nem érdekli a kérdés. 1999 van, és ő a komputeres adatrablók egyszerű életét éli. Mindaddig, míg Morpheus, a rejtélyes idegen (Laurence Fishburne) rá nem ébreszti, az élete függ tőle, hogy rájöjjön a Mátrix titkára: arra, hogy semmi sem igaz. A világ rég elpusztult, ők a XXIII. században élnek, és a maradék túlélő számára csupán komputerek szimulálnak egy már rég nem létező világot. Neo szembe akar nézni a valósággal. Rajta kívül is vannak néhányan, akik a programon kívül, a komputerek uralta világon túl bujkálnak. Az emberek között viszont a gépek emberformát öltött ügynökei rejtőznek. Mindannyian azt a prófétát keresik, aki a legenda szerint eljön majd, és visszaadja az embereknek a Földet - és most mindannyian Neóra vadásznak...

 

Pesti balhé - Mozi Klub, október 13. vasárnap, 22.50h

A régi hatodikos bandából egyedül Marcellnek (Mészáros Béla) sikerült a társadalom hasznos és gazdag tagjává válnia, a többiek között találunk lúzer festőt, beszari állatorvost, kattant indiánt, csóró színészt és egy rágógumis-harmincas tinilányt. Nemvárt meglepetésként érkeznek Marcell szülinapjára, és máris meglepik egy elképesztő tervvel. Vinsz (Jászberényi Gábor), apja bosszantására, szeretné a közelgő nagyszabású aukcióra becsempészni az egyik provokatív festményét. Csak Marcell látja, hogy ez őrültség, ám egy váratlan baleset és egy félresikerült urnás hullarablás után már semmi sem tűnik abszurdnak. Talán még a sittről megszökött Gedeon bá (Reviczky Gábor) sem, aki segít nekik bejutni az aukcióra, hogy ő kihozhasson egy Picassót onnan.

 

Szárnyas fejvadász 2049 - Film+, október 13. vasárnap, 23h

Harminc évvel Deckard (Harrison Ford) eltűnése után K (Ryan Gosling), a Los Angeles-i rendőrség rendőrtisztje egy olyan rég eltemetett titkot tár fel, amely fenekestül fordíthatja fel a világ aktuális társadalmi berendezkedését. Bár 2049-ben az emberiség korszerűbb replikánsokkal dolgoztat, a korábbi, hosszú élettartalmú androidokkal továbbra is rengeteg a baj. K rájön, hogy a replikánsokat felügyelő szárnyas fejvadászoknak fontos szerepük van ebben a titokban, és az emberiség jövője múlik azon, hogy Rick Deckardot (Harrison Ford) megtalálja.

 

Taxisofőr - VIASAT FILM, október 13. vasárnap, 23.45h

Travis Bickle, a Vietnámot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

Az utolsó erőd - AXN, október 13. vasárnap, 23.50h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.

 

Zack és Miri pornót forgat - Filmcafe, október 13. vasárnap, 23.55h

A két ezeréves barát, a szobatárs Zack és Miri igencsak nehéz időket él át, ugyanis adóssághegyek tornyosulnak föléjük. Amikor kikapcsolják az áramot és még a vizet is elzárják náluk, különös mentőötletük támad a gyors pénzszerzésre: a barátaik segítségére is számítva, pornófilmet forgatnak. Előtte azonban esküt fogadnak, hogy a szex semmiképp sem fogja megrontani a barátságukat. Ám ahogy elkezdődik a forgatás, a két barát közötti üzleti megállapodás és plátói barátság valami sokkal többé változik át.