Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Vasárnap estére is összegyűjtöttük a legjobb alkotásokat, hogy neked már ne kelljen böngészni a tévéműsort.

Farkasokkal táncoló - Film Mánia, február 6. vasárnap, 20h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

Gengszterosztag - AMC, február 6. vasárnap, 20h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

A kezdő - Cool, február 6. vasárnap, 20.20h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Felveszik Bent (Robert De Niro), a 70 éves, öltönyös, diplomatatáskás nyugdíjast. Ben a cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető Jules (Anne Hathaway) mellé kerül, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást. Különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Hogy mi lesz ebből?

 

Beépített szépség - Film+, február 6. vasárnap, 20.40h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...

 

Sokkal több mint testőr - SuperTV2, február 6. vasárnap, 21h

Egy kiemelt japán ügyfél balul sikerült "kézbesítése" után Michael Bryce-t, a tripla A-s elit védelmi ügynököt lefokozzák egy puszta másodosztályú testőrré. A szégyenletes incidens után Bryce mindent megtesz, hogy bizonyítsa: akkor őt tőrbe csalták, és megérdemli, hogy újra kiemelt testőri szerepet töltsön be. Az Interpol feladatot ad neki: egy hírhedt bérgyilkost kell tanúként Manchesterből Hágába szállítania, biztonságban. A feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, Darius-nak ugyanis rengeteg ellensége van, akik mind azon ügyködnek, hogy az ideiglenesen nem a börtön falai között tartózkodó férfival leszámoljanak...

 

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson - Filmcafe, február 6. vasárnap, 21h

Én tudom, hogy mit tettél a mátrixban tavaly nyáron a hatodik érzékeddel. Avagy itt egy kis sikoly, ott egy kis ideglelés! Népszerű horrorfilmeket parodizál fergeteges humorral a művéres vígjáték. Hat jó barátot kerget halálra egy sorozatgyilkos, aki egyesíti magában az összes stílusos kegyetlenséget. Ráadásul a média is üldözi őket egy kotnyeles riporternő, Gail (Cheri Oteri) személyében. Az elmúlt évben, pontosan Halloween éjszakáján történt autóbaleset apropóján kezdődik a testhőmérséklet visszaszámlálása: mínusz egy, mínusz kettő.

 

Tolkien - Prime, február 6. vasárnap, 21h

A Gyűrűk Ura írójának fiatalkori évei elevenednek meg, amikor az árva írópalánta egy csoport kiközösített diák körében talál barátságra, szerelemre, művészi inspirációra. Miközben felnőnek, a szövetségük egyre erősebbé válik, együtt tapasztalják meg a szeretet és veszteség érzését. Az első világháború kitörése azonban azzal fenyegeti a kis közösséget, hogy szétrombolja szövetségüket. Mindezek a tapasztalatok arra ösztönzik Tolkient, hogy megírja Középfölde történetét.

 

Holtidő - RTL+, február 6. vasárnap, 21h

Egy normális napon a percek és az órák lassú unalomban, egyformán telnek Gene Watson könyvelő (Johnny Depp) számára. De ez nem az a nap. Amikor Watson hatéves kislányával leszáll a vonatról egy Los Angeles-i pályaudvaron, sejtelme sincs róla, hogy a következő másfél óra élete legnyomasztóbb rémálmává válik. Pillanatok alatt egy olyan dráma főszereplője lesz, ami morbid izgalmat szokott kiváltani a közvéleményből, amikor bekerül a hírekbe. Kislányával együtt két álrendőr ejti foglyul őket. Watson ultimátumot kap: kilencven percen belül meg kell ölnie valakit, vagy meghal a kislány. A kijelölt célpont egy ártatlan közéleti személyiség. Watson nem fordulhat a hatóságokhoz, mert félti gyermeke életét. Az idővel folytatott őrült versenyfutásban minden pillanat gyors és halálos következményekkel jár.

 

Palimadár - Jocky Tv, február 6. vasárnap, 21h

Az FBI tanúvédelmi programjában résztvevő, új identitását frissen felöltő Rick Jarmin kissé berezel, amikor régi szerelme, Marianne Graves felismeri egy benzinkútnál. Eközben a rosszfiú, akit a férfi tizenöt évvel korábban börtönbe juttatott, elindul, hogy bosszút álljon. Rick és Marianne csakhamar az országúton száguldva találják magukat. Gengszterek, zsaruk és még egy szerelmes állatorvosnő is üldözi a párost. Őrületes ámokfutás veszi kezdetét földön, vízen és levegőben, miközben az egykori szerelmesek között is egyre jobban szikrázik a levegő.

 

A kárhozat útja - M2, február 6. vasárnap, 21.18h

Minden apa hős a fia szemében. Michael Sullivan (Tom Hanks) tisztességes polgár és jó családapa; de fia egy nap rájön, hogy napközben bérgyilkosként dolgozik. Hamarosan a Rooney banda is felfedezi, hogy a fiú többet tud a kelleténél. Sullivan eddig gondosan igyekezett szétválasztani otthonát és munkáját, ám most a két világ között leomlanak a határok. Bérgyilkosok indulnak apa és fia után, ők azonban nem adják meg magukat könnyen. Menekülnek és a visszavágásra készülnek. Segítségül hívják Al Capone egyik emberét, de attól sem ijednek meg, amikor ő sem áll a pártjukra. Minden és mindenki ellenük fordul. És a nyomukba ered Maguire (Jude Law), a két lábon járó veszedelem, aki mindig lefotózza áldozatait…

 

Bohém rapszódia - TV2, február 6. vasárnap, 22.30h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryvel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Monte Wildhorn csodálatos nyara - Duna Tv, február 6. vasárnap, 22.45h

Monte Wildhorn igazi életunt, mogorva fráter, egy csendes szigetre költözik, hogy ihletét és életkedvét visszaszerezve ismét írásba fogjon. A vidéki hétköznapokban a férfi lassan túlteszi magát felesége halálán, és összebarátkozik szomszédjaival, egy, a gyermekeit egyedül nevelő anyával és három csemetéjével, akik hamarosan visszahozzák Monte írás iránti szenvedélyét. Ám amíg Monte Wildhorn ismét felfedezi az élet napos oldalát, szórakoztató helyzetkomikumok sokaságát kell megélnie.

 

Lolita - Duna Tv, február 6. vasárnap, 00.30h

A középkorú Humbert (Jeremy Irons) egy amerikai kisvárosban vállal állást irodalomtanárként. Egy csinos özvegynél (Melanie Griffith) bérel szobát. Ám Humbert vágyainak titokzatos tárgya nem a szépséges özvegy, hanem annak tizenkét éves lánya, a bájos Lolita. Humbert hamarosan feleségül veszi az özvegyet, csak hogy a koraérett Lolita közelében lehessen. A férfi vágyai nem maradnak sokáig rejtve az asszony előtt, ami szenvedélyes és tragikus események lavináját indítja el... Adrian Lyne filmje Vladimir Nabokov világhírű regénye alapján készült.

 

A Port.hu zenés műsorának vendége a Nem akarok beleszólni trió egyik frontembere, Fancsikai Eszter, aki a YouTube-ról úgy lehet ismerős, mint Vegamama. Most megmutatta, hogy mit tud a dobok mögött.