Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Nagyszerű filmeket találtunk a vasárnap esti tévézéshez.

Bosszúállók: Végtelen háború - RTL Klub, március 13. vasárnap, 18.50h

Thanos minden idők legnagyobb fenyegetését jelenti az univerzumra. Arra készül, hogy a végtelen kövek segítségével a felére csökkenti az élők számát. Benner megszökik, és értesíti a Bosszúállókat a veszélyrôl. Stark (Robert Downey Jr.) összehívja a csapatot, míg Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) az Időkővel a megoldást keresi. Gamora (Zoe Saldana) és a Galaxis őrzői rátalálnak Thorra (Chris Hemsworth) Asgard maradványai közt. Hamarosan megértik, hogy egyetlen esélyük, ha összefognak és megakadályozzák, hogy Thanos megszerezze mind a hat végtelen követ.

 

Apád-anyád idejöjjön! - Cool, március 13. vasárnap, 19.15h

A nyári táborban vakációzó Hallie és Annie (Lindsay Lohan) megdöbbenve veszi tudomásul, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra. A két kislány némi ellenségeskedés után összebarátkozik, s hamarosan rájönnek, hogy testvérek, méghozzá ikrek, akiknek a szülei elváltak. Hamar megszületik a terv: helyet cserélnek és összehozzák szüleiket. A tervet azonban veszélyezteti a papa (Dennis Quaid) csinos és nagyravágyó barátnője.

 

Titanic - Moziverzum, március 13. vasárnap, 21h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

Éli könyve - Sony Movie Channel, március 13. vasárnap, 21h

A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Ezüst pisztolygolyók - Film Mánia, március 13. vasárnap, 21h

Minden teliholdkor félelem tartja rettegésben az amerikai kisváros lakóit, amikor egymást követik a titokzatos gyilkosságok. Egyedül Marty, a mozgássérült kisfiú biztos abban, hogy a gyilkosságokat egy farkasember követi el, és nyomozni kezd a rettenetes gyilkos után. Egy éjjel sikerül neki sebet ejteni a gyilkos szemén. Másnap Marty nővére, Jane észreveszi, hogy a városban köztiszteletnek örvendő Lowe tiszteletes egyik szemét kötés takarja.

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Filmcafe, március 13. vasárnap, 21h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

Fegyvernepper - TV4, március 13. vasárnap, 21h

Az ukrán születésű Jurij Orlov fegyvercsempészésből él, ő a szakma legkiválóbb képviselője. Élete mindennap veszélyben van, ezért nem bízik senkiben, csakis öccsében, akivel a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel. Jurijnak a veszélyes akciók során szembe kell néznie a bulldogként nyomában loholó Valentine ügynökkel, az életére törő konkurenciával, szerelme állandó gyanakvásával, de főleg saját lelkiismeretével.

 

A kém - SuperTV2, március 13. vasárnap, 21h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

Viktória királynő és Abdul - Prime, március 13. vasárnap, 21h

Az Oscar-díjas Judi Dench új filmje különleges igaz történet egy szokatlan barátságról Viktória királynő jelentős uralkodásának kései éveiből.
Abdul Karim, a fiatal tisztviselő Indiából Angliába utazik, hogy részt vegyen a királynő Arany Jubileumán, és meglepve tapasztalja, hogy maga a királynő veszi pártfogásába.
Amikor a királynő elkezdi firtatni régóta birtokolt posztjának korlátait, váratlan és elkötelezett szövetség jön létre közte és a férfi közt, és olyan lojálisak egymáshoz, hogy az udvartartás és a belső körök megpróbálják szétzúzni ezt a viszonyt. Ahogy a barátság mélyül, a királynő új szemmel kezdi látni a világot, és boldogan nyeri vissza emberi mivoltát.

 

Jackie - M2, március 13. vasárnap, 21.18h

A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz. A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor egy merénylő lelőtte az autóban közvetlenül mellette ülő férjét. A tragikus eseményt követően Jackie felülemelkedett a személyes gyászán, méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak.

 

A Mississippi szirénje - Duna Tv, március 13. vasárnap, 21.25h

William Irish regényéből Francois Truffaut Louis Durand (Jean-Paul Belmondo) az Indiai Óceán közepén fekvő Reunion szigeten élő gazdag dohányültetvényes. Mivel magányosnak érzi magát, házassági hirdetést ad fel. De a nő, aki megérkezik, nem az, akivel Louis levelezett.... és itt kezdődik a rejtély. Julie (Catherine Deneuve) részt vett az asszony meggyilkolásában, és helyette utazott a szigetre, hogy hozzámenjen Louis-hoz és megszerezze annak vagyonát. Az esküvő után nem sokkal el is szökik férje vagyonával. De Louis rájön, hogy mindennek ellenére szereti Julie-t, (aki valójában Marion) és utána utazik Franciaországba....

 

Joker - RTL Klub, március 13. vasárnap, 22h

Arthur Fleck (Joachim Phoenix) felbérelhető bohócként dolgozik Gotham City szegénynegyedében, és abban reménykedik, hogy humoristaként felléphet Murray Franklin (Robert De Niro) népszerű tévéshow-jában. Senki sem tudja, hogy Arthur feszült helyzetben akaratlan vihogásban tör ki, amivel mindig magára haragítja a körülötte élőket. Amikor megszűnik a gyógyszertámogatása, Arthur személyiségét Joker veszi át. A várva várt tévés meghívás már az antihős Jokerhez érkezik, aki gúnyos kacajjal dobja fel véres ámokfutását.

 

Nagymenők - AMC, március 13. vasárnap, 22h

A történet az 1950-es években kezdődik, amikor Henry még csak egy 13 éves kamasz, aki vágyakozva figyeli a szemközt lakó, sokak által a legnagyobb tiszteletben tartott maffiózó, Jimmy fényűző életét. A félig ír, félig szicíliai származású fiút, aki mindig is közéjük vágyott, könnyen elcsábítja a gengszterek világa, és egy napon a helyi keresztapák családjának szolgálatába áll. Ugyanekkor csatlakozik a csapathoz a Henry-vel nagyjából azonos korú, így még könnyen befolyásolható Tommy DeVito, akivel a bajtársiasság jegyében és a nagymenők árnyékában gyorsan beletanulnak a szakmába. Néhány hónap sem telik el és Henry-t, akit maga Jimmy vezet be a könnyen szerzett pénz és a brutalitás világába, egyre többen előre köszöntik az utcán és név szerint ismeri a legjobb bár ajtónállója. Az újdonsült gengszterek gyorsan profikká válnak és hozzászoknak a vérrel áztatott, ám annál fényesebben csillogó gazdagsághoz. Egy napon azonban Henry-t válaszút elé állítja az alvilágért folytatott halálos küzdelem; az erőszak és a gyanú végleg elválasztja őt a családjától.

 

A kívülálló - Film Mánia, március 13. vasárnap, 22.50h

Philippe Jordan felügyelő egy mindenre elszánt rendőr, aki lehetetlent nem ismerve azon dolgozik, hogy az igazságot bármi áron érvényre juttassa. Éppen egy Párizsban és Marseilles-ben tevékenykedő drogmaffia leleplezésén dolgozik, melynek főnöke gyakorlatilag megközelíthetetlen, bár egyáltalán nem halhatatlan.

Térkép a csillagokhoz - Duna Tv, március 13. vasárnap, 23.20h

A Weiss-család egy tipikus hollywoodi dinasztia: az apa, Stafford (John Cusack) korábban egy önsegítő program kidolgozásával vált sikeressé; míg az anya, Cristina (Olivia Williams) ideje nagy részében 13 éves fiuk, a gyereksztár Benjie karrierjét egyengeti. Stafford egyik páciense a színésznő Havana (Julianna Moore), aki arról álmodozik, remake-et készít a filmnek, amely a '60-as években sztárrá avatta édesanyját, Clarice-t (Sarah Gadon). Az asszony már nem él, ám éjjelente még kísérti lányát. Benjie nemrég jött ki a rehabról, ahol 9 éves kora óta kezelték, illetve nővére, Agatha (Mia Wasikowska) is épp ez időben lép ki a pszichiátria kapuin, ahová piromániája miatt utalták be. Sokan tartják Hollywoodot a pokol földi helytartóságának. A többek között David Lynch, Brian De Palma és a Coen testvérek nevével fémjelzett sorba ezzel a filmjével most Cronenberg is csatlakozott, és vászonra vitte a maga hollywoodi rémálmát.

 

Az ügynöknő - SuperTV2, március 13. vasárnap, 23.30h

Rachel egy izraeli titkosügynök, aki a Moszadnak dolgozik. Jelenlegi megbízása miatt Teheránban tartózkodik. A célszemély Farhad, akit nukleáris csempészés miatt kell megfigyelnie, azonban egymásba szeretnek. Ezek után a szervezet egyre kevésbé bízik a nőben, de a kapcsolattartója, Thomas végig kiáll mellette.