Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Készülj a jövő heti robotra a tévé előtt egy kis lazulással!

Válogatott gyilkosok - Mozi+, július 10. vasárnap, 19h

Danny Bryce különleges ügynök az angol titkosszolgálatnál dolgozott egészen a nyugdíjba vonulásáig. Ám mégsem élvezheti a nyugalmat, ugyanis az egykori mentorát elrabolták. A férfi vonakodva bár, de újra aktivizálja magát. Nincs könnyű feladata. Ahhoz, hogy kiszabadítsa Hunter-t, három profi bérgyilkoson keresztül vezet az út, először velük kell végeznie. Ráadásul Spike ügynököt is megkapja a nyakába. Földrészeken átívelő, veszélyes hajsza veszi kezdetét...

 

Haszonélvezők - Duna Tv, július 10. vasárnap, 19.40h

A New York-i Mathias Párizsba utazik, miután megtudja, hogy egy tágas lakást örökölt az elhidegült apjától. A férfi azt reméli, hogy gyorsan túlad majd rajta, és utazhat haza, ám adódik egy kis gubanc. Kiderül, hogy a lakásban egy öreg hölgy, Mathilde él a lányával, és nincs semmilyen jogi lehetőség arra, hogy távozásra kényszerítse őket onnan. Miközben Mathias mindent megpróbál, hogy megszabaduljon az ingatlantól, többet tud meg Mathilde-ról, illetve az apjáról, mint azt valaha is gondolta volna.

 

Egy gésa emlékiratai - Filmcafe, július 10. vasárnap, 20h

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

Copland - Film Mánia, július 10. vasárnap, 20.05h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

 

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei - RTL Klub, július 10. vasárnap, 20.10h

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain.
A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Katherine Waterston) valamint a legjobb szívű mugli, Jacob.
Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald (Johnny Depp)…

 

Csupasz pisztoly - Paramount Network, július 10. vasárnap, 20.15h

A rettenthetetlen Los Angeles-i rendőrhadnagy eltökélt, hogy megakadályozzon egy kitervelt gyilkosságot az angol királynő ellen, nem törődve azzal, hogy eközben mások tyúkszemére lép, olykor még a sajátjára is…

 

Horgász a pácban - AMC, július 10. vasárnap, 21h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

Tiszta játszma - RTL+, július 10. vasárnap, 21h

A gyönyörű jogásznőt, Kate McQueant (Cindy Crawford) egy rejtélyes merénylő kis híján megöli. A rendőrség a jóképű Max Kirkpatrickot (William Baldwin), a gyilkosságiak flegma nyomozóját bízza meg a nő védelmével, aki egy titkos búvóhelyen igyekszik biztonságba helyezni a lányt, ahol különleges bűnesetek tanúit szokták elrejteni. Arra azonban még a nyomozók sem számítanak, hogy Kate üldözője, Kazak (Steven Berkoff), az egykori KGB-ügynök, akinek az FBI-nál is kiterjedt kapcsolatai vannak...

 

Vörös veréb - Mozi+, július 10. vasárnap, 21.20h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Kés a vízben - Duna Tv, július 10. vasárnap, 21.30h

Felkavaró tanulmány a félelemről, megalázásról, szexualitásról és az agresszióról. Andrzej, a befutott sportújságíró vitorlázni indul fiatal feleségével, Krystinával. Útközben felvesznek egy egyetemista stoppost, sőt, meghívják a hajóra is. A fedélzeten hamarosan _ az anyagi javak, illetve a fizikai erő és ügyesség fitogtatásával _ valóságos lélektani hadviselés tör ki, amikor a két férfi versengeni kezd a nőért. A gazdag férfi és a szegény fiú vetélkedése a vihar során éri el csúcspontját.

 

Ölni kíméletesen - Filmcafe, július 10. vasárnap, 22.45h

George V. Higgins azonos című regényének adaptációja. A film középponjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a maffia által biztosított pókerbajnokságról rabolt el három balfék.

 

A sas leszállt - Duna Tv, július 10. vasárnap, 23.08h

1943-ban Hitler, addigi sikerein felbuzdulva, parancsot ad Canaris tengernagynak, hogy raboltassa el Angliából legkonokabb ellenségét, Churchillt. Radl ezredes, aki feladatul kapja a szinte lehetetlen vállalkozás kivitelezését, úgy érzi: a feladat némi szerencsével megoldható, ha megtalálja hozzá a megfelelő embereket. Steiner ezredes, az Angliában nevelkedett kiváló és vakmerő katona és válogatott csapata, valamint Devlin, az angolok ellen akár az ördöggel is összefogó ír szabadságharcos tűnik a lehető legjobb válazstásnak. Ráadásul Seregély fedőnevű angliai kémük állítása szerint Churchill a következő hónapban egy eldugott kis kelet-angliai faluban tölti a hétvégét. Együtt van tehát minden szükséges kellék, hogy a világháború legnagyobb bravúrját végrehajtsák… A magyar szinkron a film több helyen megrövidített változatához készült, a kimaradt részleteket most felirattal vetítjük.

 

Hotel Mumbai - RTL Klub, július 10. vasárnap, 23.10h

Tíz elszánt terrorista egy jól szervezett akció keretében megtámadja Mumbai luxus szállodáit, miközben sortüzet nyitnak a járókelőkre. Egyetlen céljuk, hogy minél több nyugati embert öljenek meg. Utolsó célpontjukként benyomulnak a világhírű Tadzs Mahal luxusszállodába. Amíg a kommandósok megérkeznek, a hotelben egy örökkévalóságnak tűnő macska-egér játszma kezdődik. A milliomos David (Armie Hammer) is a szállodában vesz ki szobát indiai feleségével és kisgyermekükkel. A hotel egyik alkalmazottja, Arjun (Dev Patel) az élete kockáztatásával igyekszik megvédeni a vendégeket.