Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt!

Életrevalók - SuperTV2, szeptember 11. vasárnap, 18.30h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Sötét titok - AXN, szeptember 11. vasárnap, 18.55h

Ecuador dzsungeleiben vér szennyezi a vizeket. Egy multinacionális nagyvállalat szövetséget kötött az ország könyörtelen uraival, és azzal sem törődik, ha ezért számtalan ártatlan embernek kell meghalnia. Az igazságot csakis a lázadó Francisco Francis (Forest Whitaker) és harcra kész felesége, Mia (Eva Longoria) fedheti fel a világ előtt.

 

A kismenő - RTL Klub, szeptember 11. vasárnap, 20.20h

A világon minden ember gazdag akar lenni. Longfellow Deeds (Adam Sandler) kivétel: ő csupán arra vágyik, hogy gyermeteg szerelmes versikéit üdvözlőlapok hátára nyomtassák. Egyébként szereti a csendes kisvárost, ahol él, és a zsúfolt pizzériát, amelyből éldegél. Egy nap Deeds kénytelen elmenni a nagyvárosba, hogy átvegye 40 milliárd dolláros örökségét, melyet soha nem látott, elfeledett nagybácsikája hagyott rá. A pökhendi városlakók persze ki akarják semmizni a vagyonából, vagy el akarják csábítani a vagyonáért, vagy információkat szeretnének kicsalni belőle a vagyonáról. Szerencsére a jövevényt sem ejtették ám a feje lágyára.

 

World Trade Center - Paramount Network, szeptember 11. vasárnap, 21h

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után az ikertornyok összeomlottak. John McLoughin és Will Jimeno rendőrök azért mentek az épületbe, hogy segítsenek a bentrekedteknek, ám a torony összeomlott, és az épület foglyul ejtette őket.

 

Öld meg Rómeót! - RTL+, szeptember 11. vasárnap, 21h

Két ellenséges oaklandi család között ádáz harc dúl. A tét a város folyóparti kerületeinek ellenőrzése. A két család rivalizálása véres háborúba torkollik, amikor az egyik vezér fia, Po gyilkosság áldozatává válik. Po bátyja, Han (Jet Li), a legendás exzsaru megszökik a börtönből, és Amerikába utazik, hogy kiderítse, mi történt a testvérével. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy ő is célponttá vált, és az egyetlen ember, akire számíthat, Trish (Aaliyah), az ellenség vezérének szépséges lánya.

 

Körhinta - Jocky Tv, szeptember 11. vasárnap, 21h

Pataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul…A filmet 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölték. Törőcsik Mari első filmszerepe, mely nem csak a hazai sikert, de a nemzetközi ismertséget is meghozta számára.

 

A múmia - Mozi+, szeptember 11. vasárnap, 21h

Időszámításunk előtt 1719-ben az egyiptomi Théba falai között tiltott szerelemre lépett Imhotep főpap és a fáraó szeretője. Bűnükért megfizettek: a lány elvette saját életét, Imhotep mumifikált teste pedig örökké kísérteni fog, amíg a Földre nem szabadítják...Most 1925-öt írunk. A Szahara perzselő homokját néhány elszánt kincsvadász rója. A meggazdagodás reményében vállalták a megpróbáltatásokat, és nem is sejtik, hogy kincsek helyett hamarosan a létező legszörnyűbb titkot fogják feltárni...Mert a kincskeresők egy ősi sírra bukkannak, és akaratukon kívül felszabadítják a borzalmak 3000 éves szellemét…

 

A lekoptathatatlan - TV4, szeptember 11. vasárnap, 21h

Az üzletasszony Sue, átutazóban Arizona államon, megszáll az egyik útszéli motelben. A tulajdonos csemetéje, Mike a cég nevében egy üveg itallal ajándékozza meg. A találkozás ártatlan italozásba megy át, a végére pedig az álmodozó fiatalember teljesen belehabarodik a nőbe. Kapcsolatuknak Sue szempontjából nincs jövője, a naiv Mike azonban képes keresztülutazni utána a fél kontinenst. Az sem rettenti el, hogy a nő visszatért a volt barátjához, Jangóhoz. Sue nyomában járva mindent megtesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa, a sors egymásnak rendelte őket.

 

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) - M2, szeptember 11. vasárnap, 21.19h

Riggan Thomson egykor a legnépszerűbb sztárok egyike volt, aki nagy sikerrel alakította az ikonikus képregényhőst. Mára azonban leáldozott a csillaga, elfelejtették, a pálya szélére szorult. A Broadwayn kapott lehetőséget igyekszik kihasználni, hogy visszaszerezze önbecsülését: visszakapaszkodjon a csúcsra, és visszahódítsa a közönséget. Megrendezi saját színdarabját, és a főszerepet is magára osztja. Miközben a nagy visszatérésre készül, Riggan ezernyi problémával kénytelen szembenézni. Díjak és jelölések (188 díj és 291 nominálás): Oscar-díj 2015 Legjobb film Golden Globe-díj 2015 Legjobb forgatókönyv: Alejandro González Inárritu Oscar-díj 2015 Legjobb rendező: Alejandro González Inárritu Oscar-díj 2015 Legjobb eredeti forgatókönyv: Alejandro González Inárritu Oscar-díj 2015 Legjobb operatőr: Emmanuel Lubezki Oscar-díj 2015 Legjobb eredeti forgatókönyv: Nicolás Giacobone Golden Globe-díj 2015 Legjobb színész _ zenés film és vígjáték kategória: Michael Keaton Golden Globe-díj 2015 Legjobb forgatókönyv: Armando Bo BAFTA-díj 2015 Legjobb operatőr: Emmanuel Lubezki

 

Műkincsvadászok - Duna Tv, szeptember 11. vasárnap, 21.25h

A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása. És megalakul minden idők legkülönösebb kommandója: hét múzeumigazgató, művészettörténész és kurátor fegyvert és felszerelést kap, hogy ellenséges területen járjon túl a nácik eszén, csempéssze nyugatra, amit bír, és ha lehet, maradjon életben.

 

A szoba - Film4, szeptember 11. vasárnap, 22h

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

 

Amerikai pite - RTL Klub, szeptember 11. vasárnap, 22.25h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton próbál közeledni kiszemelt példányához. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos fokmérője.

 

Eldorádó - Jocky Tv, szeptember 11. vasárnap, 23.10h

1945. Teleki tér. A piac királya, Monori Sándor új lendülettel lát munkához. Most, hogy lánya, Marika hazajött Bécsből és fiú unokát szült neki, van értelme az életének. Először a vejétől szabadul meg két marék aranyért, majd Marikától, a lányától, hogy csak az övé lehessen a kis Imi, akit ő akar felnevelni a feleségével. Az ötvenes évek nem kedveznek az üzletnek, de a mi Monorink tudja, hogy "akinek aranya van, annak mindene van". Nem ugrál, inkább kivár…

 

A tölgy - Duna Tv, szeptember 11. vasárnap, 23.30h

Meghal az apa, a kommunista hős, az állambiztonság magasrangú funkcionáriusa. Nela, a lánya szerette őt, azonban gyűlőli a társadalmat, amelynek apja épitője és támasza volt. E hisztérikus válságban már csak egyet akar teljesíteni, amit apja végrendeletében meghagyott, hogy átadja testét a tudománynak. De mivel a Ceausescu korszak végnapjaiban erre sincs lehetőség, egy Nescafés üvegben a hamvaival és egy Polaroid géppel a nyakában elindul, hogy örök nyughelyet találjon neki. Útját keresztezi Mitica, a lázadó vidéki sebészorvos, akivel együtt sodródnak tovább a szétesőben lévő diktatúra abszurd valóságán. Ion Baiesu "Balanta"- "A mérleg" c. regénye nyomán a forgatókönyvet írta és rendezte Lucian Pintilie.