Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Lopott idő - Mozi+, január 22. vasárnap, 18.50h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

Kiképzőtábor - Filmcafe, január 22. vasárnap, 20h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Könnyű nőcske - Viasat2, január 22. vasárnap, 20h

Olive (Emma Stone) egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat (persze csak átverésből) nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.

 

Az Igazság Ligája - RTL, január 22. vasárnap, 20.30h

Bruce Wayne (Ben Affleck) tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince (Gal Gadot) segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller). És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.

 

Elhajlási engedély - Viasat3, január 22. vasárnap, 21h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

Nyomorultak - ATV Spirit, január 22. vasárnap, 21h

Az erő, nemeslelkűség, szeretet és szépség legyőzik-e az emberi számítást, gonoszságot és kíméletlenséget? 1800-ban Franciaországban, Toulon kőbányájában nehéz bilincsbe verve dolgoznak a fegyencek, közöttük Jean Valjan. Roppant erejű, de meggyötört, keserű ember. Szabadulása után, egy tolvajlás közben életében először találkozik a jósággal, mely megváltoztatja addigi életét. Hamarosan tekintélyes vagyon birtokosa, a szegények és elesettek gyámolítója lesz. Mindaddig, amíg Javert felügyelő fel nem ismeri a polgármesterben az egykori fegyencet... Jean Gabin pályája csúcsán megkapta ezt a csak kevesek számára elérhető, rendkívüli szerepet. A francia író-óriás áradó meseszövését, a fő- és mellékesemények szétágazó, majd egymásba bonyolódó szálait, a regény megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb szereplőjének történetét próbálta meg a heroikus vállalkozás filmre vinni. Az eredmény lenyűgöző, de nem hibátlan. Jean Gabin hosszú tanulmányra méltó játéka mellett Bernard Blier és Bourvil gazdag ívelésű alakítása emelkedik ki a népes szereplőgárdából.

 

Jobs - Gondolkozz másképp - Paramount Network, január 22. vasárnap, 21h

Steve Jobs, az Apple alapítója és elnöke a számítástechnika egyik megújítójaként vonult be az iparág történetébe és a köztudatba. A róla készült életrajzi filmben megformálásában követhetjük nyomon pályafutásának főbb állomásait, a sikereket.

 

21 - Las Vegas ostroma - Viasat6, január 22. vasárnap, 21h

Mickey Rosa egyetemi professzor felfigyel a zseniális matematikai képességekkel rendelkező hallgatójára, Ben Campbellre. Meghívja a különóráira, ahol a legvagányabb tanítványaival a kártyajátékok törvényszerűségeit tanulmányozzák. Kidolgoznak egy teljesen legális módszert, amelynek segítségével meg lehet kopasztani a kaszinókat. Egy idő után azonban a biztonsági szakembereknek szemet szúr a sikercsapat ténykedése. A nyomukba erednek, hogy kiderítsék, hogyan dolgoznak. A társaság azonban nem hajlandó lemondani a nagy pénzről. Valós történet alapján.

Botrány - Prime, január 22. vasárnap, 21h

Roger Ailes az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb médiabirodalmának vezetője, a FOX News hírcsatorna alapítója nem válogatott az eszközökben, legyen szó egy szaftos sztoriról, vagy a női alkalmazottak megalázásáról. Hatalma egy pillanat alatt összedőlni látszik, amikor Gretchen Carlson, a csatorna egykori műsorvezetője szexuális zaklatás vádjával bepereli őt. Az eddig hallgatásba burkolózott nők, köztük a népszerű riporter, Megyn Kelly is nyilvánosságra hozza, hogy a csatorna igazgatója többször inzultálta őt.

 

Ad Astra – Út a csillagokba - Filmbox Extra HD, január 22. vasárnap, 21h

Roy McBride űrhajós a Naprendszer felfedezésére indul, hogy édesapja 30 évvel korábban kudarcba fulladt expedícióját sikerre vigye, megmentve ezzel a Földet egy olyan fenyegetéstől, amely a jelenben komolyan veszélyezteti az egész univerzumot.

 

Üvegtigris 2. - SuperTV2, január 22. vasárnap, 21h

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak… Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta. Lali ebben a részben is igyekszik megszelídíteni az Üvegtigrist és a világot _ de a Tigrist nem lehet. A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, ugyanis egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki persze nem a pénz számít, hanem, hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali pedig ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből…

 

Bereményi kalapja - M2, január 22. vasárnap, 21.19h

Bereményi Géza egyedülálló, kultikus alakja a magyar kultúrának. Először Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel lett országosan ismert, aztán novelláival, forgatókönyveivel, színdarabjaival, filmrendezéseivel, az utóbbi években pedig regényíróként is a legnagyobbak közé emelkedett. A Bereményi kalapja portréfilmben Tóth Barnabás kíséri és kérdezi végig Bereményit az életén. Beszélgetőtársát Bereményi, mint fiatal rendező kollégát, és mint egykori gyerekszínészét _ aki tíz évesen az Eldorádó c. filmjében épp a gyerek Gézát alakította _ avatja be a titkaiba.

 

Red - TV2, január 22. vasárnap, 22h

Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Ismerik a szervezet minden titkos és kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájöjjenek, vajon melyik információ az,amiért az életükkel kell fizetniük. Frank és csapata úgy dönt, legjobb védekezés a támadás.

 

Az ajtó - Duna Tv, január 22. vasárnap, 21.25h

Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült film, két szigorú elvek szerint élő asszony portréja. A házvezetőnő és a ház asszonyának apránként kibontakozó, és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet, a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó. A film rendezője Szabó István.

 

Nincs alku - Filmcafe, január 22. vasárnap, 21.50h

Pattanásig feszült a helyzet a chicagói rendőrség belső ügyeit vizsgáló osztály központjánál. Rendőrségi helikopterek köröznek a 20. emelet körül, mesterlövészek állnak készenlétben a szomszédos háztetőkön, s távcsöves puskájukat egy férfira szegezik. A célpont Danny Roman (Samuel L. Jackson), aki viszont a maga fegyverével tartja sakkban a hivatal vezetőjét és munkatársait. Roman azért szánta el magát erre az elkeseredett lépésre, mert tisztázni akarja magát gyilkosság és sikkasztás vádja alól. Időt kell nyernie, s Roman pontosan tudja: addig figyelnek rá, míg emberek élete forog kockán. Tökéletesen meg van győződve igazáról _ hiszen Danny Roman chicagói rendőrtiszt a túszügyek legkiválóbb szakértője. Csakhogy most maga Roman szedett túszokat, mert szüksége van valakire, aki meghallgatja őt. Ezért azt követeli, hogy a másik kerület ismert s hozzá hasonlóan tapasztalt közvetítőjét, Chris Sabiant (Kevin Spacey) hívják el tárgyalni. Végül Sabian is kénytelen szembesülni ugyanazzal a kérdéssel, ahová Roman is eljutott: ki mozgatja a szálakat a háttérben? És hogyan illik a képbe Roman?

 

Sivatagi cápák - Film+, január 22. vasárnap, 23h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudja, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak...

 

Bostoni erő - Moziverzum, január 22. vasárnap, 23h

Jeff Bauman a 2013-as bostoni maratonon történt robbantásban elvesztette lábait. Az igaz történeten alapuló dráma bemutatja, hogy küzd meg a nyomasztó következményekkel.