Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Már megint Te - AMC, június 25. vasárnap, 20h

A középiskola rémálom volt a csúnyácska Marni számára, a gonoszkodásban élenjáró Joanna pokollá tette az életét. Felnőve Marni vonzó nő és sikeres PR-menedzser lett. A bátyja, Will nősülni készül, ám Marni számára csak útban az esküvőre derül ki, hogy a tesó választottja nem más, mint a középiskola réme. Marniban persze rögtön előtörnek a régi gátlások. Ráadásul betoppan Ramona néni, a menyasszony menő nagynénje, aki Marni és Will anyjával, Gaillel járt egy suliba, megkeserítve annak mindennapjait. A régi sérelmek persze beárnyékolják a közelgő nászt, miközben a társaság egyik fele a megbocsátásért küzd, a másik bosszúért liheg.

A Pogány Madonna - Duna Tv, június 25. vasárnap, 20.10h

Nyár, Balaton, vitorlások. A Tihanyi Apátságból ellopják a Pogány Madonnát, egy aranyszobrot, mely Déméter istennőt ábrázolja. A rendőrség azonnal lázas nyomozásba kezd. A tettesek azonban semmitől, még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, s mivel profik, nyomot sem igen hagynak maguk után. Kardos doktor, a fiatal, ambiciózus rendőrtiszt fanyalogva bár, de arra kényszerül, hogy a minden hájjal megkent Csöpi, azaz Ötvös hadnagy segítségét kérje…

Armageddon - RTL, június 25. vasárnap, 20.15h

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás _ amely elkerülhetetlennek látszik _ bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

 

A randiguru - Cool, június 25. vasárnap, 20.25h

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe, az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch (Will Smith) is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki egy pletykarovatnak dolgozva állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása, lapjának pedig óriási szenzációja lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randiguruját.

 

Sin City – A bűn városa - Viasat3, június 25. vasárnap, 21h

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

Váltságdíj - Viasat6, június 25. vasárnap, 21h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbenie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

 

Orvlövész - Mozi+, június 25. vasárnap, 21h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes, és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően. Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem is sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormány-közeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul hát a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő, akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök, aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swagger-nek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára azonban kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik...

 

Mad Max – A harag útja - Film+, június 25. vasárnap, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Napsütötte Toszkána - SuperTV2, június 25. vasárnap, 21h

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát.

 

Kivétel és szabály - M2, június 25. vasárnap, 21.19h

Hollywood, 1958. Marla Mabrey, kisvárosi szépségkirálynő és baptista szűzlány színésznő szeretne lenni. Vágya teljesülni látszik, amikor a milliárdos filmes, Howard Hughes szerződést ajánl neki. Mabrey Los Angelesbe utazik, ahol Hughes sofőrje, Frank Forbes várja, aki metodista és vőlegény. Első pillantásra egymásba szeretnek, ami nemcsak a vallásos meggyőződésüket teszi próbára, de ellenkezik Hughes szabályával is, miszerint a munkavállalóinak nem lehet semmiféle kapcsolata a színésznőivel.

 

Női szervek - TV2, június 25. vasárnap, 21.25h

Sarah Ashburn és Shannon Mullins egyaránt kemény, a munkájának élő, magányos nő, és mindketten egyformán gorombák. Emiatt aztán ki nem állhatják egymást. A helyzetet tovább rontja, hogy Ashburn nagyképű FBI-ügynök, Mullins viszont egyszerű, mocskos-szájú bostoni rendőrnő. Amikor Ashburn ki akarja venni a kezéből az ügyét, rá kell jönnie, hogy emberére akadt. Így kénytelen-kelletlen összefognak, hogy lekapcsolják az agyafúrt és könyörtelen drogbárót. A kényszerű közös munka során pedig megtanulják tisztelni egymást...

 

A kéz, amely a bölcsőt ringatja - Filmcafe, június 25. vasárnap, 21.45h

A kényelmes és irigylésre méltó életet élő Peyton Flanders elveszíti férjét, és még meg sem született gyermekét. Nincs más választása, új életet kell kezdenie. Az élet, amelyre vágyik azonban egy másik nőé; az elégedett és tevékeny Claire Bartel-é, aki egyszemélyben feleség, anya, és üzletasszony. Eljátszva az ideális babysittert, Peyton beköltözik Claire-ék otthonába. Solomon, a házi mindenes az egyetlen, aki észreveszi, hogy Peyton valójában nem az a drága angyal, akinek mindannyian gondolják. Mire Claire megérti, mire megy ki Peyton titkos játéka, talán már túl késő ahhoz, hogy megmentse családját a rémisztő jövőtől, amit Peyton szánt nekik.

 

Amarcord - Duna Tv, június 25. vasárnap, 21.55h

Fellini mágikus képzeletében újjáteremti kamaszkorának Riminijét. A tengerparti kisváros ifjainak fantáziáját persze főleg a másik nem foglalkoztatja, de közben jól látják a kispolgári családok különös karaktereit, a fasizálódó Itália retorikájának groteszkül nevettető arcát. Az Amarcord 1974-ben elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. A szellemes és szívhez szóló történetek, melyeknek középpontja a nők és a politika, meghódították az egész világot.

 

Tökéletes világ - RTL HÁROM, június 25. vasárnap, 23.20h

A fegyveres rablásért letartóztatott és negyven év kényszermunkára ítélt Butch Haynes (Kevin Costner), Texas egyik legveszedelmesebb embere megszökik a börtönből és ámokfutásba kezd. Közben túszul ejti Phillipet, a nyolcéves kisfiút (T.J. Lowther). Sally Gerber kriminológusnő (Laura Dern), a tapasztalt fejvadász Red Garnett (Clint Eastwood) és Texas legelszántabb, legvérszomjasabb zsarui erednek Butch nyomába. Az idő sürget, 1963 októbere van, néhány nap múlva J.F. Kennedy Dallasba érkezik...

 

A lengyel spicli - RTL, június 25. vasárnap, 23.25h

Pete Koslow (Joel Kinnaman) élete összeomlik, amikor a feleségét védve véletlenül megöl egy embert. Az FBI két ügynöke, Wilcox (Rosamund Pike) és Montgomery (Clive Owen) alkut ajánl neki, és négy év után kihozzák a börtönből. A feladata lebuktatni a lengyel negyed befolyásos drogbáróját, a Tábornokot (Eugene Lipinski). Az akció azonban balul sül el, amikor megölnek egy beépített zsarut. Grens (Common), a szervezett bűnözés főnyomozója hamar rájön, hogy Koslow az FBI téglája, és hiába megy vissza a férfi a börtönbe, hogy lebuktassa a Tábornokot, az FBI magára fogja hagyni. Grens alkut ajánl, de a börtönből Koslownak egyedül kell kijutnia.

 

Az igazság ára - SuperTV2, június 25. vasárnap, 23.25h

 

True Lies – Két tűz között - TV2, június 25. vasárnap, 23.55h

A neve Tasker, Harry Tasker. Hat nyelven beszél, és mind egyszemélyes hadseregként, mind tangótáncosként roppant hatékony, miközben a nagyon-nagyon titkos Omega csoportnak dolgozik. A True Lies úgy indul, mint egy tipikus 007-es film: bepillantást nyerünk Tasker ügynök hétköznapjaiba. Egy fegyverkereskedők rendezte estélyen először tökéletes, simulékony modorával elvegyül a vendégek között, átgázol néhány női szíven, megfejt egy-két számítógépes kódot, összetöri pár dobermann fejét, majd elegáns menekülése közben hadseregnyi biztonsági őrt hatástalanít...

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Duna tv, június 25. vasárnap, 00.05h

Négy jó barát elhatározza, hogy szerencsejátékkal nagy vagyont szereznek London balhés East End negyedében. A játszma nem jön be, egy hetük van csak törleszteni az adósságukat. Újabb ötletük, hogy a pénzt úgy teremtik elő, hogy kirabolnak egy másik bandát. A félreértések, szerencsés és tragikus véletlenek és nagy leszámolások sorozata veszi kezdetét, aminek a tétje nemcsak a nagy pént, de az életben maradásuk is.