Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Greenland - Az utolsó menedék - RTL, július 9. vasárnap, 20.05h

Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely már bizonyos, hogy az emberiség 80 százalékának a pusztulását okozza. A totális káosz, és tömeges pánik közepette a kormány elrendeli, hogy a kiválasztott családok menjenek az óvóhelyekre. John Garrity (Gerard Butler) és családja is a kiválasztottak között van. Ám amikor kiderül, hogy a fia cukorbeteg, Allisonnal, a feleségével (Morena Baccarin) együtt eltűnnek a bázisról. John reménytelenül a kutatásukra indul. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni a feleségét és a kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

 

Vasököl - Film+, július 9. vasárnap, 20.20h

Charlie Kenton (Hugh Jackman), az egykori bokszoló 2,5 méter magas acélrobotok mérkőzéseiből él. Már nem több mint egy piti kis üzletelő, aki épp annyi pénzt keres, hogy eljusson az egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Maxszel (Dakota Goyo), aki ráveszi, hogy újítsák fel a kikukázott, első generációs Atomot, és képezzék ki. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra.

 

Vissza a jövőbe - RTL HÁROM, július 9. vasárnap, 20.30h

Steven Spielberg és Robert Zemeckis Oscar-díjas csapata megalkotta a rendkívül eredeti, szenzációs kalandfilmet, amely a kritikusokat és a rajongókat egyaránt lenyűgözte _ ezzel kezdetét vette a mozitörténelem egyik legsikeresebb trilógiája! 1985-ben járunk _ de nem sokáig. A tinédzser Marty McFly (Michael J. Fox) ugyanis épp visszarepülni készül 1955-be, a különc zseni, Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd) által megalkotott plutónium meghajtású DeLoreannel. Marty véletlenül akadályt gördít az elé, hogy leendő szülei egymásba szeressenek, és ekkor olyan láncreakció indul be, mely veszélyezteti a saját jövőjét _ és ott ragadhat a múltban. Marty utolsó esélye, hogy megváltoztatja a történetet _ mielőtt letelik az idő és elveszíti egyetlen esélyét arra, hogy Visszatérjen a jövőbe!

 

Rendőrakadémia 2. - Viasat6, július 9. vasárnap, 21h

Pete Lassard kapitánynak alaposan meggyűlt a baja a körzetében tevékenykedő bandákkal. Ha nem sikerül leszámolnia velük sürgősen, elveszti az állását, amelyre már szemet is vetett Mauser hadnagy. Épp kapóra jön a rendőrakadémián frissen végzettek hada: Mahoney, aki soha nem akart zsaru lenni, Hightower, a fegyverbolond Tackleberry, a hangeffektusaival népszerű Jones és a többiek. És ezzel Lassardnak sikerül elérni azt, hogy immár nemcsak az utcákon, hanem a rendőrségen belül is teljes legyen a káosz.

 

A nagy visszatérők - SuperTV2, július 9. vasárnap, 21h

Max Barber producer (Robert De Niro) új filmje hatalmas bukás a mozikban. Mivel emiatt az adósságát sem tudja visszafizetni, a hírhedt maffiafőnök, Reggie Fontaine (Morgan Freeman) markába kerül. Max úgy próbálja menteni az irháját, hogy meggyőzi Reggie-t, finanszírozzon egy újabb forgatást. Ez azonban már nem a nézők kedvéért készül, csupán azért, hogy egy biztosítási csalással óriási összeget zsebeljenek be. A vén, részeges főszereplő, Duke Montana (Tommy Lee Jones) azonban áthúzza minden számításukat…

 

Az elvarázsolt dollár - ATV Spirit, július 9. vasárnap, 21h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott (1985-öt írunk) idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezése.

 

Amerikai botrány - Paramount Network, július 9. vasárnap, 21h

Az igaz történeten alapuló filmben 1980-ban járunk, amikor az FBI egy titkos akció keretében próbálja leleplezni a korrupciós hálózatot, ami a világ legsikeresebb csalójának fejéből pattant ki.

 

Gringo - TV2 Comedy, július 9. vasárnap, 21h

A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell túljárnia, miközben mindenki szív _ így vagy úgy.

 

Sziriana - M2, július 9. vasárnap, 21.19h

21 év a CIA szolgálatában kiélezi az érzékeket. Bob Barnes ügynök (George Clooney) azt is pontosan látja, amikor saját cégében támadnak bajok. Barnes számára akkor válik személyessé mindez, amikor egy energetikai elemző (Matt Damon) és felesége (Amanda Peet) a saját bőrén érzi meg, mire képes a terrorizmus. Rá kell jönnie, a világ bármely táján éljenek is, életüket kikerülhetetlenül befolyásolja az a hatalmas erő, melynek mozgatói között ott van a gazdagság, a hatalom utáni vágy és a vakhit.

 

Utazás apánkkal - Duna Tv, július 9. vasárnap, 21.50h

Az anyjuk halála óta Mihai a fiatal orvos tartja egyben a családot. Miközben a titkosszolgálat besúgója, az öccse, Emil lázadozik a rendszer ellen. Mihai azt reméli, a súlyosan beteg apjukon segíthetne egy műtét, amivel visszaállna a család harmóniája is. A műtétre Aradról a Német Demokratikus Köztársaságba utaznak, ám hamarosan a prágai tavasz leverésére induló szovjet tankokkal találkoznak. Azután váratlanul a vasfüggöny túloldalán találják magukat. Néhány óra alatt kell dönteniük, maradnak vagy hazamennek?

 

Kéjlak - Filmcafe, július 9. vasárnap, 21.50h

Öt nős férfi osztozkodik egy pazar penthouse lakáson, amit titkos randevúkra és egyéjszakás kalandokra használnak. Amikor egy reggel Vincent (Karl Urban) kinyitja az ajtót, és az ágyban egy gyönyörű szőke, meztelen de halott lányt talál, felhívja legjobb barátait, Chris-t (James Marsden), Marty-t (Eric Stonestreet), Luke-ot (Wentworth Miller) és Philip-et (Matthias Shoenhaerts), hogy együtt megpróbálják összerakni mi történhetett. Ahogy a rendőrség lassan sarokba szorítja az első számú gyanúsítottat, barátságok és házasságok fura szövevénye rajzolódik ki egy árulással, féltékenységgel és erőszakkal teli örvényként felfedve a sötét titkokat és a szereplők valódi természetét.

 

Mad Max - AMC, július 9. vasárnap, 21.50h

Ebben a különös, a nem is olyan távoli jövőben játszódó filmben a pusztuló városok között kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő, öngyilkosjelölt autóversenyzők és a rendőrök. Amikor az egyik motoros banda tagja az üldözés során az életét veszti, barátai, élükön egy karizmatikus pszichopatával, Toecutterrel, elmennek a holttestért. A bosszúra szomjazó társaság megtámad mindenkit, aki az útjába kerül. Az eset kivizsgálására Max és társa kap megbízást, akiknek sikerül is a banda egyik tagját letartóztatni, ám már a következő napon szabadon is engedik. A rendőrkapitány, aki már belefásult a bűnözők elleni eredménytelen küzdelembe, szabad kezet ad beosztottjainak. Hiába minden, a rendőrök nem jutnak eredményre, sőt ők szenvednek újabb vereséget: Max társával brutálisan végeznek a banda tagjai. Max kénytelen engedni felesége unszolásának, kilép a rendőrség kötelékéből és családja társaságában nekiindul, hogy új életet kezdjen. Ám más van megírva számára a sors könyvében, a banda bosszúja elől nincs menekvés: a következő áldozat Max gyermeke. Az őrület határán álló, kétségbeesett férfi újra szolgálatba áll, és egy speciálisan az ő számára készített autóval ered a gyilkosok nyomába.

 

Bosszúvágy - TV2, július 9. vasárnap, 22.35h

A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, amikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatja, hogy őrangyal vagy hóhér járja-e a város utcáit...

 

Idegenek Velencében - M5, július 9. vasárnap, 22.40h

Az angol pár, Colin és Mary Velencébe utaznak "pótnászútra". A festői környezetben tesznek egy elkeseredett utolsó kísérletet, hogy megmentsék válságba jutott kapcsolatukat. Véletlenül megismerkednek egy helybéli férfival, Roberttel, aki elmeséli nekik élete történetét, majd bemutatja feleségét, Caroline-t. Szinte észrevétlenül különös játékba bonyolódnak: fizikailag és érzelmileg elveszítik kontrolljukat, szinte részévé válnak a vendéglátók furcsa, rejtélyes életének...

 

Vihar előtt - RTL, július 9. vasárnap, 22.50h

A Vihar előtt az Oscar®-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar®-díjas producer Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar®-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel. A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete.

 

Carrie - SuperTV2, július 9. vasárnap, 23h

Stephen King regénye alapján. Carrie White egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják, általában ő az élcelődés középpontja. Ráadásul otthon sem túl rózsás a helyzet, hiszen Carrie személyiségét nagyban befolyásolta bigott vallásos anyja, aki drákói szigorral neveli és minden külvilági hatás elől gondosan elzárja gyermekét. Közeledik a szalagavató bál, Carrie egyik osztálytársnője pedig gonosz tervet eszel ki, mellyel ismét megalázhatja a visszafogott lányt. Arról azonban fogalma sincs, hogy Carrie különleges képességek birtokában van. Telekinetikus erejének poklát pedig épp azok számára tartogatja, akik ártani akarnak neki.

 

Az utolsó skót király - Duna Tv, július 9. vasárnap, 23.42h

Nicholas Garrigan, a frissen végzett orvos Afrikába utazik, hogy szerencsét próbáljon. Ugandában kezd el dolgozni egy helyi lakosokat segítő egészségügyi misszióban, amikor egy alkalommal a véletlen úgy hozza, hogy ő lehet az, aki ellátja a katonai puccsal hatalomra került diktátor, Idi Amin sérülését, miután merényletet követtek el ellene. Nicholas elnyeri a diktátor rokonszenvét, aki felkéri, hogy legyen a személyes orvosa és egyúttal az egészségügyi minisztériumban is posztot kínál neki. Nicholast eleinte elkábítják Idi Amin karizmatikus fellépése és a kiváltságos lét örömei, ám hamar érezni kezdi, milyen veszélyekkel jár egy véreskezű zsarnok közelében élni. A fiatal orvos egyre inkább kutyaszorítóban érzi magát, ezért végül elszánja magát, hogy kitörjön a rákényszerített szerepből, de így már az életével játszik.

 

Közönséges bűnözők - Paramount Network, július 9. vasárnap, 00.00h

Az öt piti bűnöző rablási terve nagyon rosszul sül el. Nyakukon a rendőrség, amely a rejtélyes ""Keyser Soze""-t üldözi. A titokzatos figurának úgy tűnik, valami köze van a rabláshoz....