Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Bridget Jones babát vár - SuperTV2, augusztus 13. vasárnap, 18.25h

Miután szakított Mark Dacy-val, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a baba apjának kilétét...

 

Hadak útján - Filmcafe, augusztus 13. vasárnap, 20h

Michael Morpurgo War Horses című regénye alapján, a színpadi adaptációt Nick Stafford készítette el. A "Hadak útján" nem mindennapi utazásra invitálja a nézőket a vidéki Devon mezőin át egészen az első világháborús Franciaország lövészárkaihoz. Ez az erőteljes, mozgalmas és ötletes dráma, rendkívüli találékonyságával különleges élményt nyújt a nézők számára. Az előadásban a lovakat speciális, valós méretben készült bábokat használtak a South Africa's Handspring Puppet Company jóvoltából, amik lélegző, ügető, vágtázó életet visznek a színpadra. A történetből Steven Spielberg nagy sikerű filmprodukciót készített 2012-ben, mely bejárta az egész világot és ismerté tette ezt a fantasztikus regényt.

 

Mindörökké Batman - AMC, augusztus 13. vasárnap, 20h

Gotham City épp csak megszabadult a rátelepedő bűnözőktől, máris itt van az új ellenség a kétarcú Tommy Lee Jones és a vicsorgó Jim Carrey személyében. Persze Batman sem ül karba tett kézzel. Nem csak a felszerelése, autója, fegyverei újultak meg, hanem két segítőtársa is akadt: Robin (Chris O'Donell) és a gyönyörű doktornő (Nicole Kidman). Még több látvány, még nagyobb kalandok és még hatalmasabb harc a gonosz ellen _ Mindörökké Batman!

 

Római vakáció - Duna Tv, augusztus 13. vasárnap, 20.10h

A gyönyörű Anne, egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz. Mire Rómába ér, már olyannyira unja a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy enyhe hisztériás rohamot kap. Az orvosok nyugtatót adnak a hercegnőnek és azt tanácsolják neki, hogy pihenjen. Anne azonban mást forgat a fejében, úgy dönt, hogy a pihenés helyett inkább elmegy mulatni. A szállodájából kiszökve egyedül vág neki Róma utcáinak. Így találkozik össze Joe Bradley-vel, az amerikai újságíróval, aki élete sztorijának reményében saját lakására viszi a nyugtató hatása miatt szédelgő hercegnőt… A felejthetetlen Audrey Hepburn élete első főszerepével azonnal elnyerte a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat! A film ezen kívül a legjobb forgatókönyv és a legjobb jelmeztervezés kategóriájában nyerte el az Amerikai Filmakadémia díját.

 

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül - RTL, augusztus 13. vasárnap, 20.15h

A titkos MiB szervezet legújabb újonca, M ügynök (Tessa Thompson) hirtelen a hős H ügynök (Chris Hemsworth) oldalán találja magát, amikor két alakváltó intergalaktikus bérgyilkos likvidál egy szintén földönkívüli arisztokratát. Mindezt épp a Földön. Hamar rájönnek, hogy egy olyan űrfegyverért folyik az ádáz harc, amivel elpusztítható az egész galaxis. A két ügynök, M és H mindent megtesznek, hogy megszerezzék a bolygón elrejtett fegyvert, ám a bizalmatlanság és az árulás megkörnyékezi az egykor megvesztegethetetlen ügynökséget. Minden jel arra vall, hogy tégla van közöttük.

 

Ilyen az élet - Cool, augusztus 13. vasárnap, 20.30h

Holly (Katherine Heigl) és Eric (Josh Duhamel) amennyire sikeres az üzletben, annyira sikertelen a szerelemben. A randijuk is katasztrofálisan sikerül. Ki nem állhatják egymást, viszont mindketten odavannak a csöpp keresztlányukért. Amikor a kis Sophie szülei tragikus balesetben életüket vesztik, kiderül, hogy a gyermeküket kettőjükre bízták. Nincs más hátra, félre kell tenniük minden ellenszenvüket és a nézeteltéréseiket. Kénytelenek összeköltözni, és a karrierjüket, illetve más, addig fontosnak dolgaikat háttérbe szorítani. Idővel rájönnek, hogy az együttélés nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolták.

 

Édes Emma, drága Böbe - Magyar Mozi Tv, augusztus 13. vasárnap, 21h

Emma (Johanna ter Steege) és barátnője, Böbe (Börcsök Enikő) faluról költöztek fel Budapestre. Pedagógusszálláson laknak már hét éve, és oroszt tanítanak egy nyolcadik kerületi általános iskolában. A rendszerváltás beköszöntével kénytelenek átképezni magukat angoltanárrá, miközben mellékállást is kell vállalniuk, hogy meg tudjanak élni. Emma péntekenként jómódú családoknál takarít, Böbe filmekben statisztál, és gazdag külföldiekkel próbál megismerkedni. Emma azt reméli, hogy komolyabbra fűzheti kapcsolatát szerelmével, az iskola igazgatójával, de a férfi (Andorai Péter) nem hajlandó elválni a feleségétől.

 

Pénzcsináló - Paramount Network, augusztus 13. vasárnap, 21h

Az igaz történet Billy Beane életén alapul, aki gyenge játékosokból állít össze egy baseballcsapatot, ami a profi sport történetének legváratlanabb nyeréssorozatát produkálja.

 

Amerikai pite 3. - Az esküvő - SuperTV2, augusztus 13. vasárnap, 21h

A világszerte közkedvelt, fenomenális figurák még most összejönnek egy nagyon különleges alkalomra, és ez nem más, mint: Az esküvő. Jim és Michelle ugyanis összeházasodnak...Stifler ezért legénybúcsút tervez, és persze Jim apja midig kéznél van a fantasztikus atyai tanácsokkal. Az Amerikai pite banda visszatér a gyötrelmesen cikis szituk és a fergeteges poénok jellegzetes keverékével. Úgyhogy, ha meg akarod tanulni, mit NE csinálj egy bulizós éjszakán a melegbárban, vagy hallani akarod, hogy a szex a nagyival SOHA nem jó dolog, vagy tudni akarod, hogy a fanszőrzet és az esküvői torta mennyire ROSSZ kombináció, akkor jó helyen jársz...

 

Venom - AXN, augusztus 13. vasárnap, 21h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

 

Hulla, hó, telizsák - TV4, augusztus 13. vasárnap, 21.05h

A börtönből szabadult Rudy új életet akar kezdeni a gyönyörű Ashleyvel, akit levelezés útján ismert meg. De váratlanul beállít a lány őrült bátyja és gyilkos bűnözőkből verbuvált csapata, akik mindössze néhány fontos információt akarnak megtudni Rudytól arról a kaszinóról, ahol egykor dolgozott, és amelyet most ki akarnak rabolni. Rudynak hamarosan rá kell jönnie, hogy senki sem az, akinek mondja magát és ha életben akar maradni, az ő szabályaik szerint kell játszania.

 

20 000 nap a Földön - M2, augusztus 13. vasárnap, 21.19h

Nick Cave, a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró a 20.000-dik napját tölti a Földön. A film ennek az egyetlen napnak a bemutatása. Megismerhetjük "napirendjét", családját, állandó alkotótársait, zenekarát, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjait, de feltűnik benne Kylie Minogue és a színész Ray Winstone is, akik közös emlékeikről mesélnek. A filmben jelen és múlt, valóság és fikció, és az elméjének játéka is helyet kap. Igazán intim portré egy olyan művészről, akiről az a hír járja, hogy nem szeret interjút adni.

 

Fák jú Tanár úr! - TV2, augusztus 13. vasárnap, 21.40h

A volt bűnöző, Zeki Müller barátnője elrejtette a férfi által ellopott pénzt, és valaki pont a szajré fölé húzott fel egy iskolát. Zekinek ebben a helyzetben nincs más választása, kénytelen helyettes tanárnak kiadni magát a Goethe Középiskolában, és ezáltal újabb problémával gazdagítja a német oktatási rendszert: minden idők legőrültebb pedagógusával. Éjszakánként titokban próbálja kiásni a pénzt, napközben pedig drasztikus, bár hatékony módszerekkel igyekszik megnevelni a 10/b rakoncátlan diákjait. Ugyan pedáns kolléganője, Lisi Schnabelstedt elítéli a férfi radikális pedagógiai fogásait, azon kapja magát, hogy beleszeret, sőt még segít is neki előásni valamit, ami jóval többet ér a pénznél _ Zeki erkölcsi integritását.

 

Hölgyek levendulában / A levendula illata - Duna Tv, augusztus 13. vasárnap, 22.10h

Ursula és Janet békés öregségüket töltik egy kis cornwalli halászfaluban, 1936-ban. Az eseménytelen hétköznapokat egy váratlan Idegen megjelenése bolygatja fel. A jövevény, mint egy partra vetett aranyhal, némán hever az angol tengerparti öbölben, a két nővér háza közelében. Andrea, a kiszolgáltatott fiatal férfi felbukkanása felborítja az öreghölgyek addigi életét. A zsarnokoskodó Janet, a háborús özvegy valósággal kisajátítja az idegent, akibe a visszahúzódó, szerényebb Ursula beleszeret. Andrea lassan lábadozik, s később kiderül, hogy kiváló tehetségű lengyel hegedűművész. A kedves öreg hölgyek szeretnék a fiút magukhoz láncolni, de a fiatalember élni akar és Amerikába szeretne menni. Míg végül a szigetre elvonuló festegető, titokzatos orosz nő, a gyönyörűséges és fiatal Olga meghallja Andrea érzékeny hegedűjátékát, s mindent megtesz, hogy a fiú világot lásson. Olga bátyja világhírű hegedűművész, aki Londonban ad egy koncertet. Olga azonnal vonatra száll, s magával viszi a lengyel "Aranyhalát", egy próbajátékra… (Eredeti hang digitálisan.)

 

Farkasember - Filmcafe, augusztus 13. vasárnap, 22.45h

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

 

Ford Fairlane kalandjai - Moziverzum, augusztus 13. vasárnap, 23.30h

Ford Fairlane (Andrew Dice Clay) a Rock & Roll detektív, aki kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja el, lévén ugyancsak bennfentes a szakmában. Legújabb megbízása, hogy találja meg az eltűnt Zuzu Petals-t (Maddie Corman), akiről csak annyit tud, hogy régen látott barátjának a lánya. Ford alighogy megkapta a megbízást, cimboráját meg ölik és nem sokkal később vele és szemrevaló titkárnőjével, Jazzel (Lauren Holly) is megpróbálnak végezni. Ford a maga "eszem f*szom megáll" stílusában elkezd komolyan ráhangolódni az ügyre. Aminek a rejtélyes szálai úgy tűnik szorosan kapcsolódnak Colleen Sutton-höz (Priscilla Presley), aki a régi cimborával kavart, Julian Grendel-hez (Wayne Newton) a legnagyobb lemezkiadó vállalat tulajdonosához és egy bizonyos Art Mooney-hoz, akiről azonban senki, még maga Ford sem tud semmit.

 

Amundsen - Duna Tv, augusztus 13. vasárnap, 00.00h

1911 decemberében a norvég felfedező és sarkkutató, Roald Amundsen a világon elsőként érte el a Déli-sarkot. A huszadik század első évtizedében versenyfutás indult, hogy a kutatók megtalálják a Föld legzordabb régióiban a legészakabbi és legdélebbi pontot és az oda vezető utat. A dicsőségesen végződő déli-sarki expedíciónál jóval többet ért el a 20. század egyik legnagyobb felfedezője, akit folyamatosan hajtott a kalandvágy, az ismeretlen felfedezése. A nagyszabású skandináv történelmi film nemcsak a kivételes kutató élettörténetét és korát mutatja be, de az expedíciói mellett megismerhetjük a magánemberként is ellentmondásos személyiségét is.