Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Szinte minden műfajban találhatsz kedvedre valót.

Erőnek erejével - Mozi+, november 26. vasárnap, 19h

Miután Ray Owens egy balsikerű művelet miatt érzett elkeseredésében elhagyja a Los Angeles-i rendőrség kábítószerosztályát, seriffként vigyáz egy álmos határvároska, Sommerton Junction rendjére. A békés időknek azonban egyik pillanatról a másikra vége szakad, amikor a hírhedt drogbáró, Gabriel Cortez elképesztő vakmerőséggel megszökik az FBI rabkonvojából. Kíméletlen zsoldosok segítségével, akiket a jégszívű Burrell vezet, Cortez az amerikai-mexikói határ felé száguld egy felspécizett kocsiban, egy tússzal az oldalán...

 

Utazás a koponyám körül - Magyar Mozi TV, november 26. vasárnap, 19.10h

1936-ban, egy márciusi napon, pontosan hét óra tíz perckor Karinthy Frigyes író agyában megindultak a vonatok. Így kezdődik a magyar irodalom egyik legpontosabban és legszebben leírt betegsége, Karinthy agydaganata. Az Utazás a koponyám körül című regényből Révész György az író szelleméhez méltó filmet készített.

 

Üvegtigris 3 - SuperTV2, november 26. vasárnap, 19.40h

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi - ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd - bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali - bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad... Elindul hát egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali pedig játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali - tudtán kívül - magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl...

 

Kurszk - AMC, november 26. vasárnap, 20h

A Kurszk felejthetetlen igaz történet a K-141 kódjelű orosz atomtengeralattjáróról, amely 2000 augusztusában a Barents-tenger fenekére süllyedt. Miközben huszonhárom tengerész az életéért küzdött a mélyben, a szárazföldön vesztegelő családjaik bürokratikus akadályokkal szembesültek, és tehetetlenül várták, hogy valaki megmentse a fiaikat.

 

Sherlock Holmes - Film+, november 26. vasárnap, 20.25h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) a fekete mágia nagymestere, Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába ered. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

 

A hazafi - RTL HÁROM, november 26. vasárnap, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyerekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát.

 

A múmia - Mozi+, november 26. vasárnap, 21h

Időszámításunk előtt 1719-ben az egyiptomi Théba falai között tiltott szerelemre lépett Imhotep főpap és a fáraó szeretője. Bűnükért megfizettek: a lány elvette saját életét, Imhotep mumifikált teste pedig örökké kísérteni fog, amíg a Földre nem szabadítják...Most 1925-öt írunk. A Szahara perzselő homokját néhány elszánt kincsvadász rója. A meggazdagodás reményében vállalták a megpróbáltatásokat, és nem is sejtik, hogy kincsek helyett hamarosan a létező legszörnyűbb titkot fogják feltárni...Mert a kincskeresők egy ősi sírra bukkannak, és akaratukon kívül felszabadítják a borzalmak 3000 éves szellemét…

 

A vörös bolygó - VIASAT FILM, november 26. vasárnap, 21h

A földlakók túlélésének egyetlen záloga a Mars. Ha az oda küldött expedíciónak sikerül megtelepítenie a vörös bolygó felszínén bizonyos oxigéntermelő növényeket, az emberiség reménykedhet abban, hogy a legbátrabbak új lakhelyet találnak ott. Ha nem sikerül, a pusztulás előtt álló Földdel együtt pusztulnak majd mindazok, akik még rajta élnek. Kate Bowman parancsnok legénysége azonban nem embertársaiért, hanem saját életéért küzd. Kényszerleszállásukat követően minden kommunikációs és önvédelmi felszerelésüktől megfosztva bolyonganak a sivatagban. Egyetlen géptársuk, a felderítésre és kutatásra kifejlesztett gépkutya ellenük fordul, és mintha ismeretlen, távolról érkező utasításoknak engedelmeskedne. Bowman parancsnok visszatérhetne a Földre, de nem akarja sorsára hagyni legénységét, és különösen nem szerelmét, Gallaghert.

 

Ford Fairlane kalandjai - TV2 Comedy, november 26. vasárnap, 21h

Ford Fairlane (Andrew Dice Clay) a Rock & Roll detektív, aki kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja el, lévén ugyancsak bennfentes a szakmában. Legújabb megbízása, hogy találja meg az eltűnt Zuzu Petals-t (Maddie Corman), akiről csak annyit tud, hogy régen látott barátjának a lánya. Ford alighogy megkapta a megbízást, cimboráját meg ölik és nem sokkal később vele és szemrevaló titkárnőjével, Jazzel (Lauren Holly) is megpróbálnak végezni. Ford a maga "eszem f*szom megáll" stílusában elkezd komolyan ráhangolódni az ügyre. Aminek a rejtélyes szálai úgy tűnik szorosan kapcsolódnak Colleen Sutton-höz (Priscilla Presley), aki a régi cimborával kavart, Julian Grendel-hez (Wayne Newton) a legnagyobb lemezkiadó vállalat tulajdonosához és egy bizonyos Art Mooney-hoz, akiről azonban senki, még maga Ford sem tud semmit.

 

Rendes fickók - Moziverzum, november 26. vasárnap, 21h

Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény, a másik meg a világ leggázabb detektívje, de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

 

Amerikai botrány - Paramount Network, november 26. vasárnap, 21h

Az igaz történeten alapuló filmben 1980-ban járunk, amikor az FBI egy titkos akció keretében próbálja leleplezni a korrupciós hálózatot, ami a világ legsikeresebb csalójának fejéből pattant ki.

 

A bosszú jogán - Filmcafe, november 26. vasárnap, 21.55h

A lelkes angoltanár, Will Gerard boldogan él zenész feleségével, Laurával. Nyugodt családi életüket koncertek, kerti sütögetések töltik ki, és Will kedvenc hobbija, sakkpartik főnökével, az iskolaigazgatóval. Egy éjjel azonban borzalmas dolog történik: a próbáról hazafelé tartó Laurát brutálisan megerőszakolják. Miközben Will a kórházban feldúltan várja az orvost, hogy beszámoljon felesége állapotáról, egy jól öltözött ember szólítja meg, és felajánlja neki az azonnali igazságszolgáltatás lehetőségét. Az összezavarodott Will elfogadja az ajánlatot, nem is sejtve, hogy ezzel egy önbíráskodó földalatti szervezet hálójába kerül. Ijesztő és veszélyes játszma veszi kezdetét.

 

Csekély esély - RTL KETTŐ, november 26. vasárnap, 22h

Fred Flarsky (Seth Rogen), a tehetséges és laza újságíró kiváló érzékkel keveredik bajba susogós szerkójával és gyerekes viselkedésével. Tökéletes ellentéte Charlotte Field (Charlize Theron), aki a világ egyik legbefolyásosabb nője. Okos, kifinomult és tehetséges külügyminiszter, aki ráadásul gyönyörű. Kettejükben semmi közös nincs, kivéve, hogy a nő volt a férfi bébiszittere és gyerekkori szerelme. Egy nap váratlanul találkoznak, és fellobban köztük a szikra. A lenyűgözött Charlotte azonnal felveszi Fredet beszédírónak, hogy a segítségével nyerje el az elnöki posztot. Ám erre a megbízásra senki sincs felkészülve, se a stáb, sem pedig Fred. De a szikrázás már beindult, és semmi nem állhatja útját a románcuknak, esetleg pár életveszélyes incidens, néhány féltékeny kolléga, és számtalan nagyravágyó rivális.

 

Erőszakos múlt - VIASAT FILM, november 26. vasárnap, 23.15h

Tom egy Indiana állambeli kisvárosban él a családjával. Egyik éjszaka a kisvendéglőjében önvédelemből megöl két körözött bűnözőt, meghiúsítva ezzel egy rablótámadást, és megmentve vendégei, barátai életét. Ettől kezdve megváltozik az élete, a média hőst csinál belőle. Miközben Tom a kényelmetlen népszerűségből megpróbál visszatérni a megszokott mindennapokhoz, szembetalálja magát a titokzatos idegennel, aki azért jött, mert úgy hiszi, régi elszámolni valója van vele. Ahogy Tom és családja megpróbálja tisztázni a félreértést, egyre különösebb dolgok kerülnek napvilágra.

 

8 milliméter - Film Mánia, november 26. vasárnap, 23.25h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.

 

Életeken át - VIASAT3, november 26. vasárnap, 23.30h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.