Jennifer Aniston még sms-ezett Matthew Perryvel a halála reggelén

A színésznő könnyek között idézte fel egy interjúban, hogy a Jóbarátok-béli kollégája az élete utolsó napján boldognak tűnt, sőt, a dohányzásról is sikeresen leszokott.

Jennifer Aniston először adott interjút azóta, hogy a Jóbarátok-béli kollégája, Matthew Perry októberben 54 éves korában elhunyt. A színésznő nemrégiben könnyek között mesélt a Variety magazinnak Perryről, miközben a beszélgetés alatt Reese Witherspoon fogta végig a kezét, akivel az Apple TV-n futó The Morning Show sorozatban is együtt szerepelnek (és aki Rachel testvérét, Jillt alakította anno a Jóbarátokban).

Még sms-eztem vele azon a reggelen, a vicces Mattyvel. Nem voltak fájdalmai. Nem küzdött semmi ellen. Boldog volt. Egészséges volt. Leszokott a dohányzásról, formába jött, boldog volt – ez minden, amit tudok. Azt akarom, hogy az emberek megértsék, hogy tényleg egészséges volt, és egyre egészségesebb. Kitűzött maga elé egy célt, és nagyon keményen dolgozott. Tényleg nehéz dolga volt. Nagyon hiányzik mindannyiunknak. Tényleg nagyon megnevettetett bennünket.
Jennifer Ansiton és Matthew Perry 1995-ben (forrás: Ron Davis/Getty Images)

 

Jennifer Aniston a Matthew Perryre való megemlékezéseket is kommentálta:

Annyira gyönyörű volt [a felé áradó rengeteg szeretet]. Remélem, tudja, hogy úgy szerették, ahogyan azt előtte sosem gondolta volna.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hu hasábjain, Matthew Perry október 28-án hunyt el. Holttestét a Los Angeles-i otthonában, a jakuzziban találták meg. A szórakoztatóipar világából lényegében azóta is özönlenek a tisztelgések és a visszaemlékezések, a Jóbarátok színészei még egy közös nyilatkozatot is kiadtak.

Végre az összes jóbarát megemlékezett Matthew Perry haláláról

Érthető, hogy nehezen törték meg a csendet, hiszen a sitcom főszereplői köztudottan nagyon közel álltak egymáshoz.

Tovább

Korábban Perry nyíltan beszélt az alkohol-, gyógyszer- és drogfüggőséggel folytatott harcáról, és őszintén leírt mindent a józanság felé vezető útjáról a 2022-ben kiadott, Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing című önéletrajzi kötetében (ami tavaly decemberben magyarul is megjelent Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet címmel). A halálhírét követően a Jóbarátok showrunnere, Marta Kauffman maga is megerősítette, hogy Perry egy ideje már józan volt. A Today Show-ban így emlékezett vissza:

Úgy tűnt, jobban van, mint amikor utoljára találkoztunk. Annyira örültem, amikor ezt láttam. Érzelmileg stabil volt, jól nézett ki, leszokott a dohányzásról.

Reese Witherspoon, aki 2000-ben két epizód erejéig vendégszerepelt a Jóbarátok sorozatban Rachel húgaként, a Jennifer Anistonnal együtt adott Variety-interjúban szintén nagyon meghatóan nyilatkozott a szereplők 10 évadon át, sőt, még utána is tartó barátságáról:

Mindannyian olyan közel álltak egymáshoz. Hihetetlen, hogy mi minden született ezekből a barátságokból, és hogy éveken keresztül mindig vigyáztak egymásra. Ez tényleg gyönyörű, és a mi szakmánk számára is mércét állítottak azzal, ahogyan tisztelték egymást. Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem ebben a tévésorozatban, ahová úgy csöppentem be, mint Alice Csodaországba, és csak néztem, ahogyan a világ legnépszerűbb szereplőgárdája megcsinálja ezt az egészet. Emlékszem, amikor hazamentem, azt gondoltam, hogy ők egy teljesen másik ligában játszanak. Egy másik bolygón vannak, a komédia olyan szintjén, amit én még soha az életben nem láttam addig. Egy pillanat alatt tudtak váltani, és egymás energiájára hangolódni, és ez egészen rendkívüli volt.

(via The Independent)