Meghalt a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry

54 éves korában elhunyt Matthew Perry, minden idők egyik legnépszerűbb sorozata, a Jóbarátok Chandlere.

54 éves korában elhunyt Matthew Perry. A Jóbarátok sztárjának holttestére Los Angeles-i házában találtak rá, az első hivatalos közlemények szerint belefulladt a jakuzzijába. 

Perry 1969. augusztus 19-én született Massachusettsben, Williamstownban, kanadai-amerikai kettős állampolgár volt. Édesapja, John Bennett Perry hozzá hasonlóan színész, a szülők Matthew egyéves korában váltak el, a fiú Ontarióban nőtt fel anyjával. Los Angelesben tanulta a színészetet, pályáját színpadi darabokkal és televíziós sorozatokkal kezdte.

1994-ben kapott szerepet a Jóbarátok című sitcomban, mely meghozta számára a világhírnevet. Ő volt a sorozat legfiatalabb tagja és sokak szerint a legviccesebb karaktere. 10 éven keresztül játszotta a szarkasztikus humorú Chandler Bingset, a Jóbarátok pedig minden idők egyik legnépszerűbb sorozata lett, volt olyan epizód, amit 25 millióan néztek. 

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, a Jóbarátok minden egyes szereplőjének megvan a maga vonzereje. Chandlerben azt szerették a nézők, hogy szarkasztikus a humora, és minden helyzetre van egy szellemes egysorosa. A Monicához fűződő szerelmi szála szintén az egyik legkedveltebb része a sorozatnak. És bár Chandler karakterét jól kitalálták az alkotók, a figura finoman dokumentálta Matthew Perry életének néhány sötétebb korszakát is, mivel a Jóbarátok forgatása alatt alkohol- és kábítószerfüggőséggel küzdött. Talán a rajongók még emlékeznek rá, hogy Chandler mennyire drasztikus súlycsökkenéseket és súlygyarapodásokat élt át a sorozat 10 évada alatt. 

Matthew Perry a Lovers and the Big Terrible Thing című önéletrajzi kötetében írt őszintén arról, hogy mi volt ennek a szomorú háttere:

Ha évadról évadra nézzük a súlyomat, ha meghíztam, akkor az alkohol volt a gond, amikor sovány voltam, akkor a drog. Amikor kecskeszakállam volt, akkor sok volt a pirula.


A könyvében Perry azt is megemlíti, hogy mindössze egyetlen olyan évad volt, aminek az elkészítése alatt végig józan volt.

Perry másik tragédiája az volt, hogy a Jóbarátok után nem ívelt felfelé a karrierje, bár időnként kapott kisebb-nagyobb szerepeket, Chandler Bing sikerét nem tudta megismételni. Ráadásul magánélete sem alakult jól, nem házasodott meg és gyerekei sem születtek.

5 szomorú sztori a Jóbarátok sztárjának kisiklott életéből

Matthew Perry az új könyvében őszintén leírt mindent a súlyos gyógyszer- és alkoholfüggőségéről, de arról is, mikor és hogyan bonyolódott futó kalandba Cameron Diazzal, Gwyneth Paltrow-val és Salma Hayekkel.

Tovább

 

A Warner Bros így búcsúzik tőle:

Megrendültünk kedves barátunk, Matthew Perry halála miatt. Matthew hihetetlenül tehetséges színész volt, és kitörölhetetlen része a Warner Bros. Television Group családjának. Komikusi zsenialitásának hatása világszerte érezhető volt, és öröksége sokak szívében él majd tovább. Ez egy szívszorító nap, és szeretetünket küldjük a családjának, szeretteinek és minden hűséges rajongójának.

(Via: Los Angeles Times / IGN Hungary)