Matthew Perry elmesélte, miért változott Chandler külseje évadról évadra

Az 53 éves sztár a most megjelenő önéletrajzi könyvében nyíltan beszél az alkohol- és drogproblémáiról, ami miatt hol kövér, hol sovány volt a sorozatban – ám a készítők tapintatból sohasem foglalkoztak a sztori szintjén Chandler változó külsejével.

Matthew Perry Chandlert alakította a mai napig nagy népszerűségnek örvendő Jóbarátok című sorozatban, és a többi szereplőhöz hasonlóan őt is az ABC kultikus szériája katapultálta egyenesen a nagy sztárok közé az ezredfordulóra (Bruce Wilisszel leforgatta például a Bérgyilkos a szomszédomot és a folytatását).

A Jóbarátok minden egyes szereplőjének megvan a maga vonzereje. Chandlerben azt szerették a nézők, hogy szarkasztikus a humora, és minden helyzetre van egy szellemes egysorosa. A Monicához fűződő szerelmi szála szintén az egyik legkedveltebb része a sorozatnak. És bár Chandler karakterét jól kitalálták az alkotók, a figura finoman dokumentálta Matthew Perry életének néhány sötétebb korszakát is, mivel a Jóbarátok forgatása alatt alkohol- és kábítószerfüggőséggel küzdött. Talán a rajongók még emlékeznek rá, hogy Chandler mennyire drasztikus súlycsökkenéseket és súlygyarapodásokat élt át a sorozat 10 évada alatt...

Forrás: ABC / Warner Bros. Television

 

Matthew Perry a most megjelenő Friends, Lovers and the Big Terrible Thing című önéletrajzi kötetében elárulta, mi volt a szomorú háttere ennek:

Ha évadról évadra nézzük a súlyomat, ha meghíztam, akkor az alkohol volt a gond, amikor sovány voltam, akkor a drog. Amikor kecskeszakállam volt, akkor sok volt a pirula.

A könyvében Perry azt is megemlíti, hogy mindössze egyetlen olyan évad volt, aminek az elkészítése alatt végig józan volt.

Forrás: Warner Bros. Television / Getty Images

 

Annak ellenére, hogy az évek során néha egészen drasztikusan megváltozott Chandler külseje, a sorozatbeli történet sosem adott erre magyarázatot, mintha egyetlen szereplőt sem érdekelt volna a dolog. Ez valójában azért volt így, mert mindenki, aki a sorozaton dolgozott, nagyon is jól tudta, mi a helyzet Matthew Perryvel. A színész a könyvében is elmeséli, hogy különösen a színésztársai voltak vele leginkább empatikusak és segítőkészek a küzdelmei során.

Mivel a Jóbarátok mögött álló kreatív stáb is tudta, milyen gondokkal küzd Perry, nem akarták tovább nehezíteni a helyzetet azzal, hogy erre még a történetben is ráirányítják a figyelmet. Vagyis: Chandler változó külseje a színész iránti tapintatból nem játszott soha fontos szerepet a Jóbarátok egyik történetszálában sem.

(via Screenrant)