Jóbarátok: ez a poén már Matthew Perrynek is sok volt

Szerencsére még mindig tart a sorozat 25 éves szülinapja alkalmából támadt nosztalgia. Íme a legújabb, frissen előkerült sztorik!

Ahogy arról számtalan cikkben mi is beszámoltunk, szeptember 22-én volt éppen negyed évszázada, hogy elindult mindenki kedvenc sitcomja, és ennek kapcsán a régi sztorik mellett egy könyv és egy tanulmány is napvilágot látott. A kötet címe – mint azt ebben a hírünkben már említettük – Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era, és Saul Austerlitz jegyzi.

Austerlitz könyvéből már előzetesen is szemléztek egy-két régi történetet, és most, hogy pár hete megjelent, a lapok ismét nagy kedvvel idézgetik. Most az a sztori került elő, hogy melyik volt az a cselekményszál, amit még a – karakteréhez hasonlóan szintén igazi poéngyáros – Matthew Perry (Chandler megformálója) sem volt hajlandó bevállalni.

A színésznek ugyanis azt kellett volna eljátszania, hogy

Chandler beszemtelenkedik egy melegbárba, csak mert nagyon szereti a hely séfjének tonhalas szendvicsét. „Perry viszont nemet mondott, ezért a cselekményszálat elfektették” – így a szerző,

aki beszámolt két további, már a forgatókönyvből kivágott poénról is.

Az egyikben Rachel rájön, hogy Gunther, a Central Perk baristája odavan érte, ezért összeköltözik vele, a másikban pedig Chandler viccelődik bombák emlegetésével a reptéren. A bombás sztoriról egyébként korábban mi is írtunk, ebben a 2001. szeptember 11. miatt megváltoztatott filmeket és sorozatokat listázó cikkünkben. És a melegbáros szendvics esetéről is megemlékeztünk már korábban, ebben a hírben (amelyben egyébként egy plusz pikáns poén is kapcsolódott a szenyához). Arról pedig, hogy a Jóbarátok alkotói, David Crane és Marta Kauffman melyik benthagyott poént bánták meg, itt írtunk korábban.


(via NME)