Jól bevált recepttel érkezik az Életrevalók sztárja

A Derült égből apu Omar Syvel a főszerepben egy felelőtlen apa és kislánya egymásra találásának története. Kedd este a tévében!

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből, és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott.

Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik,

ám hátrahagyja közös csecsemőjüket.

Az újdonsült apuka kétségbeesésében lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja az angol anyukát – de nem jár sikerrel.


Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe, és lányával elválaszthatatlanok lesznek.

Nyolc év múlva azonban egy nap váratlanul újra felbukkan életükben a kislány anyja…

A Derült égből apu esetében az a szokatlan helyzet állt elő, hogy kivételesen a franciák hasznosították újra egy másik nemzet ötletét (a francia alapanyagokból készült amerikai és egyéb remake-eknek ugye se szeri, se száma), méghozzá az azonos című 2013-as mexikói alkotásét, amelyben az azóta szintén nemzetközi sztárrá vált Eugenio Derbez volt a főszereplő.


De a gyermekét hátrahagyó, majd azért újra megjelenő anya, s ezzel együtt a csecsemővel boldogulni kénytelen, addig felelőtlen férfi motívuma számos más filmből ismerős lehet

a Három férfi, egy mózeskosártól kezdve a Kramer kontra Krameren át a Három férfi és egy bébiig (ami ugye a francia Három férfi, egy mózeskosár remake-je).

De az alaptémán belül még számtalan módon lehet variálni ugyanazt a motívumot, így az új Derült égből apu fordulatai sem érnek véget azzal, hogy a tékozló anya újra felbukkan...

Az alkotás lényege ráadásul a fordulatos cselekmény mellett a Samuelt alakító Omar Sy, aki a csodálatos Életrevalókkal robbant be a köztudatba, és a 2011-es mozit követően (a sikerrel párhuzamosan érkező hollywoodi felkérések mellett)

egy sor hasonló, a szívmelengető vígjátékot a szívszaggató drámával keverő műben szerepelt – és ezúttal sem okoz csalódást.

 

Kritikusunk annak idején nem volt odáig a filmtől...

Kritika: Derült égből apu - Egy Benetton reklám története

Apuka nem is tudta, hogy apuka lett, amíg anyuka a kezébe nem nyomott egy félig rá hasonlító kisbabát, majd röpke nyolc évre eltűnik. Na ebből lesz a dráma és komédia.

Tovább