Jön a NAGY Tóth Gabi-mérgezés és a gigászi Majka vs Curtis meccs a tévében

Ebben a harcban már nincsenek szabályok, övön alul is lehet ütni, mert a tét a nézettség.

Az RTL és a TV2 megindítja egymás ellen a csapatait szeptember első hétvégéjén. Elkezdődik az utolsó szakasza az évnek, az őszi (téli), amikor eldől, hogy melyik csatorna nyeri a nézettségi versenyt. A számok nem hazudnak, ezeket mi is követjük hétről hétre - lásd: tévénézettség. Jelenleg a TV2 több testhosszal vezet, egy kört már rávert az eddig sok éven át első helyen álló RTL-re, de most kezdődik csak a nagy hajrá.  A TV2 előnyben van ugyan, de látszik, hogy nem dőlt hátra, mintha kiütéses győzelmet, megsemmisítő erejű leszámolást tervezne. Az RTL viszont nem adta fel, begyújtotta a rakétákat.

Szeptember első hétvégéjén indul a TV2-n a Szerencsekerék VIP és a Sztárban Sztár leszek! új évada

Szeptember 2-től indul a sikerműsorok hétvégéje a TV2-n. Szombaton este VIP különkiadással érkezik a Szerencsekerék, szeptember 3-án, vasárnap pedig jön a Sztárban Sztár leszek! negyedik évada.

Tovább

 

Messze még az év vége, de már látszik, hogy a két csatorna nem akarja a véletlenre és az utolsó pillanatra bízni ezt a nézettségi versenyt. A tévézés szempontjából legfontosabb időszakra tartogatta az RTL a The Voice tehetségkutatót, ami a kissé sokat használt X-Faktort váltja. Új zsűri, régi-új koncepció, stb. A lényeg, hogy valami olyan, amit nem mostanában látott a néző. Ne felejtsük el, hogy volt már egyszer The Voice, ami 2012-ben került képernyőre, pont azzal a céllal, hogy kinyírja az RTL-es X-Faktort. (Egy évad ment le, lehet sejteni, hogy mennyire volt sikeres próbálkozás.) Anno Somló Tamás, Caramel, Mező Misi és Malek Andrea volt a négy zsűri a TV2-nél, idén az RTL Trokán Nórát, Miklósa Erikát, Curtist és Manuelt ülteti a megmondói székbe. (Más idők, más igények...) Az, hogy énekes tehetségkutató lesz egy hétvégi napon valamelyik kereskedelmi tévécsatornán, nem újdonság. Hogy ezt éppen minek nevezik, X-Faktor vagy The Voice, az talán mindegy is, de biztosat majd az első adás nézettségi adatait látva lehet mondani. Talán nem kell tartani a The Voice bukásától, mivel annyira nagyon azért nem tér el az ismert tehetségkutatóktól, hogy a néző hirtelen beleszédüljön és elkapcsoljon. Az a kérdés, hogy a Szerencsekerék VIP van-e olyan erős cím, hogy látványos szeletet tudjon kiharapni a szombati nézettségből. 

Szeptember elején indul a The Voice az RTL-en

A világ egyik legsikeresebb tehetségkutatója szeptember 2-án indul az RTL-en.

Tovább

 

A TV2 úgy döntött, hogy a The Voice ellen még véletlenül sem a Sztárban Sztár leszek!-et küldi - hülye is lenne, de erről egy kicsivel később -, hanem a hétköznapokon még az ismétlésekkel is taroló Szerencsekereket. Sőt! Hétvégén celebek lesznek, ami még jobb, hisz manapság elég arról egy cikk, hogy XY híresség úgy leblokkolt az utolsó feladványnál, hogy instant zuhant 10 egységet az IQ-ja mindenkinek a stúdióban, máris megvan a kattintás. Papíron ez nagyon jól néz ki. És akkor jöjjön a DE. A papíron az is ott van, hogy a Szerencsekerék a teljes lakosság körében népszerű. A nézettségi verseny pedig a 18-49 közti korosztályra vonatkozik. Tehát, ha el is tud marni néhány ezer, tízezer, esetleg százezer nézőt a Szerencsekerék a The Voice-tól szombat este, és ezek az emberek 4-17 és 50-99 korcsoportba tartoznak , akkor igazából mindegy. Bár nem lehet előre megmondani, de a fent leírt logika mentén haladva a szombatot megnyeri az RTL a fiatalok körében.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Persze jó a Szerencsekerék, meg a nézők szeretik a monoton, ismert, jól kiszámítható dolgokat ilyen szempontból. Lásd: Jóbarátok ismétlés. De azért kell a változatosság is, tehát heti 5 Szerencsekerék elég kell, hogy legyen egy egészséges felnőtt szervezetének. Arról nem is beszélve, hogy

szeptember első hétvégéjén egy Tóth Gabi-dömpinggel indítani tényleg felér egy audiovizuális aranylövéssel.

Most minden Tóth Gabiról szól, de a The Voice és a Sztárban Sztár leszek! igazán érdekes összefeszülését Curtis és Majka adja. Két tehetségkutató, két volt barát... Most kiderül, hogy melyikük műsorát nézik jobban az emberek. A számháború persze nem ad teljesen tiszta képet, mivel a két műsor nem egymás ellen fut; az egyik szombaton, a másik meg vasárnap megy. Úgyis egymás mellé lesz téve a két műsor, de az eredmény torz lesz.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Az lenne az igazi, hogy mind a kettő ugyanazon a napon és ugyanabban az időpontban menne, de ez nem érdeke sem a TV2-nek, sem az RTL-nek, mivel feltételezhetően túl nagy a közös halmaza a két műsor nézőinek. Így biztonságosabb mindenkinek, hogy az egyik nap az egyiké, a másik nap a másiké. És valahol a néző is nyer, mert nem kell meghoznia azt a nehéz döntést, hogy most akkor The Voice vagy Sztárban Sztár leszek!? Sztárban Sztár leszek! vagy The Voice. Pedig mi is történne akkor, ha mégis egy időben menne a kettő? Nagy valószínűséggel az, hogy a konkrét nézőszám kisebb lenne. A közönségarányok lehet, hogy szebben mutatnának. Mondjuk 1 millió néző oszlana két részre. Apró különbségek döntenének, és a közönségarány is könnyen tudna ingadozni, és ez rizikós, mert értékesítési szempontból is jobb a nagy számokat mutogatni.

Apró adalék és egy kis műhelytitok: ha a korábban belinkelt két cikkünk olvasottságát nézzük, akkor a Port.hu olvasók kábé ugyanannyira érdeklődnek a két műsor iránt, tehát nincs az, hogy az egyik sokkal-sokkal jobban megmozgatná az emberek fantáziáját - jelen pillanatban -, mint a másik. De majd szeptember elején úgyis minden kiderül.