Jönnek a sárkányszülöttek és a pokolszerzetek

Sorozat készül a világ első szerepjátékából, a Dungeons & Dragonsból, méghozzá a John Wick-filmek írójának közreműködésével.

A Dungeons & Dragons egy 1974 óta létező fantasy stílusú asztali szerepjáték, amely a sikerének köszönhetően rengeteg hasonló játékot inspirált, de népszerűségét egyik sem tudta megközelíteni. A pandémiának köszönhetően ráadásul még nőtt is az ismertsége, és a Twitch-en, illetve a YouTube-on követhető élő játékközvetítéseknek hála a fiatalabb generációk köréből is rengeteg új rajongót toborzott. Még tavaly októberben a Hasbro vezérigazgatója bejelentette, hogy 2019-hez képest 20 százalékkal növekedtek az eladások, és már ekkor elárulta, hogy gondolkoznak egy tévésorozat létrehozásán.

A projekttel megbízott Derek Kolstad írta az első John Wick-filmet, de a két folytatáson is dolgozott, emellett ő jegyzi a hamarosan érkező A Sólyom és a Tél Katonája című Marvel-sorozat sztoriját is.

Sárkányok háborúja címmel 2000-ben már készült egy moziverzió Jeremy Ironsszal, nagyjából egy hónapja, december közepén pedig kiderült, hogy egy új D&D-film is várható. Az Éjszakai játék című akciókomédia alkotói, Jonathan Goldstein és John Francis Daley írják és rendezik, a főszerepet pedig Chris Pine alakítja majd. Az adaptáció története önmagában is kalandos: sokáig komoly bírósági csaták folytak a megfilmesítési jogokért, 2015-ben úgy tűnt, hogy a Warner Brothers áll nyerésre, Ansel Elgort személyében már a főszereplője is megvolt a készülő produkciónak, végül mégis a Habsbróval forgalmazási és gyártási megállapodást kötő Paramount győzött.

via The Hollywood Reporter