Keddre is összegyűjtöttük a legjobb filmeket

Nem volt könnyű dolgunk, a tévécsatornák valószínűleg már a karácsonyi időszakra tartalékolnak.

Madarak - AMC, december 15. kedd, 18.30h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

Érkezés - Viasat3, december 15. kedd, 21h

Ha egyszer eljönnek hozzánk az idegenek, akkor nem csak az lesz a kérdés, mik a szándékaik, hanem az is, miként fogunk velük kommunikálni _ és hogyan. Ez a magát szinte minden műfajban kipróbáló kanadai Denis Villeneuve (Sicario _ A bérgyilkos, Ellenség, Fogságban) új filmjének kiindulópontja és lényege. A nálunk is ismert Ted Chiang sci-fi író 1998-as Story of Your Life című novellájából készült mű főszereplője a nagyszerű Amy Adams, aki egy elismert nyelvészt alakít _ akinek előadásait mégis kevesen látogatják -, akit az amerikai katonaság kér fel, hogy közvetítsen köztük és az idegenek között.

 

Svindlerek - Filmbox Plus, december 15. kedd, 21h

Csábítás, árulás, gyilkosság. Roy és Myra ügyességből, szélhámosságból, illegális ügyletekből próbál megélni. Ekkor bukkan fel Roy "régi motoros" anyja, és furcsa rivalizálás alakul ki a két nő között. A pénz és a szerelem végzetes játékából csak egy valaki kerülhet ki élve... Vajon ki nevet a végén?

 

Az utolsó kaszinó - Filmbox Family, december 15. kedd, 21h

Egy legatyásodott egyetemi tanár elhatározza, hogy három legtehetségesebb diákjának megtanítja a kártyaszámolás kétes művészetét, amellyel óriási dohányt akaszthatnak a kaszinókban. Ezt megtudva a tanár uzsorása is vérszemet kap, és egy hetet ad nekik, hogy összeszedjék a prof tartozását _ kb. 500.000 kanadai dollárt. A diáktrió elhatározza, hogy megrohanják Ontario és Quebec legnagyobb kaszinóit, és gyorsan összegyűjtik a pénzt, mielőtt lebuknának, de nem is sejtik, hogy valójában mekkora kockázatot vállalnak.

 

A szomszéd nője mindig zöldebb - AMC, december 15. kedd, 21h

Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig van tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, akkor általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, Gustafson (Jack Lemmon) és Goldman (Walter Matthau) is ilyen szomszédok, akik legszívesebben egymás látványos bosszantásával múlatják az időt. Egy szép napon a versengés azonban komolyra fordul, amikor a szemközti házba beköltözik egy csinos és korához képest igen kacér özvegyasszony, Ariel (Ann-Margret).

 

Az esemény - Moziverzum, december 15. kedd, 23.20h

Az eseménynek nincsenek előjelei, váratlanul éri Amerikát. Néhány pillanat leforgása alatt az emberek magatartásában gyökeres változás áll be. Senki sem tudja, mi okozta ezt, valami újfajta járvány sújtja az emberiséget? A biológiatanár Elliott számára az a legfontosabb, hogy a feleségével együtt biztonságos helyet találjon, ha egyáltalán létezik ilyen. Igaz, a házassága éppen válságban van, ám a feleségével, Almával úgy döntenek, hogy együtt menekülnek. Ennek során csatlakozik hozzájuk Julian, Elliott tanár barátja a kislányával. Együtt próbálják elérni Pennsylvania menedékét.

 

A mexikói - Mozi+, december 15. kedd, 23.45h

Annak ellenére, hogy a világ egyik leggyönyörűbb nője mellett ébred, Jerry mégsem elégedett. Piti lótifuti ő a nagymenő bűnözők közt, és nincs túl jó napja sem. A főnök két lehetőséget ajánlott: vagy benn ég egy kocsi csomagtartójában, vagy elmegy Mexikóba egy rendkívül értékes pisztolyért, melynek múltját különös legendák övezik. Jerry érthető okokból az utóbbi mellett dönt, amivel viszont magára haragítja a barátnőjét, Samantha-t, akinek megígérte, hogy végre kiszáll a kétes üzelmekből, és ketten elmennek Vegas-ba. A mexikói túra tehát nem ígérkezik könnyűnek, főleg miután az események elszabadulnak és egyre több őrült fordulatot vesznek. Ám Jerry eltökélt: minden áron teljesíteni akarja a küldetést, pedig még nem is sejti, hogy Samantha-t közben túszul ejtette egy pszichopata bérgyilkos arra az esetre, ha Jerry mégsem kerülne elő a rejtélyes régiséggel...