Kedvenc hibbant karaktereink a Family Guyból

Végre vadonatúj évaddal érkezik kedvenc éjsötét humorú rajzfilmsorozatunk, mi pedig összeszedtük a számunkra legkedvesebb rendszeresen visszatérő mellékszereplőket. Csicska Stewie sajnos lemaradt a listáról.

Seth MacFarlane fekete humorral átitatott rajzfilmsorozata, a kétszer is elkaszált, majd haló poraiból feltámadt Family Guy immár a 20. évadával érkezik meg hozzánk a Comedy Centralra, és ez alkalomból szedtük össze azokat a szívünknek kedves,m teljesen zakkant mellékszereplőket, akik minden alkalommal megszínesítik a Griffin család életét, akárhányszor csak felbukkannak.

Adam West

Adam Westet leginkább a hatvanas években futott vicces Batman tévésorozat (illetve hetvenes évekbeli folytatása) címszereplőjeként ismerhetjük, de azt követően egészen a közelmúltig szívesen vállalt szinkronizálást különböző Batman animációs filmekben és sorozatokban. West egyik legendás szinkronmunkája emellett a Family Guy róla mintázott és elnevezett figurájának megszólaltatása volt: ő volt a hangja Quahog elképesztően buggyant polgármesterének, Adam Westnek, aki talán titokban pszichopata sorozatgyilkos, talán nem, de biztosan Meg Griffin pasija volt. A színész 2017 júniusában, 88 éves korában elhunyt, de olyan sok epizódot felvettek vele előre, hogy egészen 2019 májusáig szerepelhetett a karaktere a sorozatban.

James Woods

Szintén önmagát alakította a sorozatban James Woods, ráadásul volt olyan jófej, hogy önmaga seggfej verzióját adta elő – bár, ha kicsit utánaolvasunk, kiderülhet, hogy ő tényleg ilyen. Woods eleinte Peter legjobb spanja, csakhogy túlságosan kisajátító, zsarnoki természet, így aztán egy marék gumicukor és egy dobozcsapda segítségével megszabadulnak tőle. Csakhogy Woods visszatér, a 6 évadban lenyúlja Peter személyazonosságát és ezzel gyakorlatilag az életét és a családját, de megint a gumicuki csapda áldozata lesz, majd egy duplaepizódban egy Agatha Christie paródiát nyom le a 9. évadban, később Briant túrja ki egy tévés melóból. A Rhode Island-i születésű Woods és Seth MacFarlane sokáig országos címborák voltak, ám az erősen konzervatív politikai meggyőződést valló színész egy idő után már nem nyelte le a Family Guy poénjait, és kiíratta magát – cserébe MacFarlaine átneveztette a James Woods Gimnáziumot Adam West Gimnáziumra.

Jézus

Jézus Krisztus gyakori visszatérő karakter a sorozatban – eleinte csak pár bejátszásban tűnt fel, majd saját történeteket is kapott! Az egyikben Peter cimborája lesz, miután az „leleplezi” a lemezboltban inkognitóban dolgozó Megváltót, akinek aztán a fejébe száll a hírnév. Egy másik szálon azt látjuk, egy fergeteges kamutrailerben, milyen lenne, ha Mel Gibson tényleg leforgatná az évek óta ígérgetett Passió 2-t – de olyan stílusban, mint a Halálos fegyver, a Csúcsformában és a többi kiváló buddy cop film! Azaz ahol a harmadnapon feltámadt Krisztus egy Chris Tucker-szerű, viccesen sipákoló fekete zsaruval az oldalán, sportkocsiban száguldozva és sokat lövöldözve tesz igazságot egy napfényes amerikai nagyvárosban!

Consuela

Consuela De La Morrela a Griffin család mexikói takarítónője, bár nem tűnik állandó alkalmazottnak, kissé esetleges a feltűnése. Nem egy bonyolult karakter, rendszerint csak annyit mond spanyol akcentussal, hogy „No, no, no!”, és az egyetlen dolog, amire vágyik az életben, az a citromos tisztítószer. Egyes bejátszásokban ő Superman és Darth Vader bejárónője, de kétszer fontosabb szerepet is kap. Egyszer ő találja meg az elcsatangolt és rossz környékre tévedt Stewie-t, és befogadja a családjába, Ernestónak nevezve át, a másikban ő Chris szerelme, az illegális bevándoroló Isabella nagynénje.  Consuela, akinek hangját az a Mike Henry adja, aki Cleveland Brownt is megszólaltatja, megszokásból mindent ablaktörlő folyadékkal spriccel le, ami visszatérő poén, legyen szó egyik fia börtönlátogatásáról vagy egy gyors pásztoróráról Mexikóban rekedt férjével.

Dr. Hartman

Teljes nevén Dr. Elmer Hartman, a Griffin család háziorvosa, és egyben Quahog legrosszabb orvosa, Semmihez sem ért, talán még az orvosi diplomáját is maga hamisította, rendszerint a telefonján keres rá a betegségekre, mégis számtalanszor gyógyítja meg kedvenc karaktereinket. A műtőssapka alatt hosszú rocker lobonc rejtőzik, egy időben Meg helyettesíti – tökéletesen! -, és kiderül, hogy aranyból van a szíve, amikor az egyik veséjét Peternek adja, igaz, azért, mert ők az utolsó fizető páciensei. Igaz, Peter miatt kerül komoly bajba is, amikor ez egy sima prosztatavizsgálat után szexuális zaklatással vádolja, és kiderül, véletlenül ő teremtette meg az óriás kakast, amikor csirkét akart klónozni. A hangját maga Seth MacFarlane adja.

Ernie, az óriáskakas

Éveken át visszatérő poén volt a sorozatban, hogy egy teljesen váratlan pillanatban Peter őrült bunyóba kezd egy hatalmas, beszélő kakassal. A harc perceken át tart és rendkívül véres adok-kapok, ami számtalan helyszínváltást is tartalmat – óriáskerékről repülőre, csatornarendszerből a világűrbe – és mindig hatalmas pusztítással jár. Mindig Peter győz, de amikor már azt hisszük, végre elpusztította a kakast, annak megmozdul valamelyik porcikája, mint egy régi horrorfilmes klisé. Ki tudja, hol kezdődött kettejük ellenségeskedése, talán akkor, amikor Peter egy lejárt kupont adott Ernie-nek, talán egy pofon az oka egy iskolai bálon, vagy egy időutazás során került egy csavar a gépezetbe, a lényeg, hogy sosem lesznek barátok. Egyszer megpróbálták, megint bunyó lett belőle, pedig a szintén házas Ernie titokban Lois nagy barátja.

Tricia Takanawa

A quahog-i 5-ös csatorna japán származású tudósítója, aki a maygaer fordításban a Trüsi kersztnevet kapta, szintén fontos visszatérő szereplő. Eleinte csak bizarr helyzetekből jelentkezett be a tévécsatornának, más dolga nem nagyon volt, de később kibővítették a szerepkörét. Például ő lesz az, aki lebuktatja Carter Pewterschmidt-et, amikor az káros anyagokat használ fel a sörgyárban, amihez elcsábítja a milliárdost, és egy rövid időre Peter pótanyukája lett, de írt egy életvezetési tanácsadási könyvet is, aminek az volt a lényege, hogy dobjunk ki mindent, az életünkből, ami nem okoz nekünk örömöt. Lois be is kattant a könyv hatására. Trüsi – amolyan két lábon járó távol-keleti sztereotípiaként – a maximalista szülői elvárások csapdájában vergődik, és sosem lesz boldog.

A Halál

A feketeköpenyes, koponyafejű, kaszát szorongató Halál gyakran jelenik meg Peter életében, rendszerint azért, hogy valamiféle útmutatást adjon neki. A karakter hangját eleinte a nemrég elhunyt komikus, Norm Macdonald adta - a magyar szinkronban a zseniális Epres Attila teszi ezt – és sokat adott hozzá saját fanyar humorából.

A Halál valamiért egy sárga VW Bogarat vezet – nem túl jól, mert többször is karambolozik - és sarut hord, és bizony megesik, hogy ő is meghal, és akkor a Szuperhalál jön érte, de semmi baj, mert újjászületik – igaz, Kínában, lánygyermekként, egy nagyon gonosz poénnal,

de nem a Family Guy -ról lenne szó, ha nem marna a humor. A Halál elég laza csávó, szereti kiengedni a gőzt, néhány sört is legurít - régen hippi volt és sokat szívott, és elejt egy megjegyzést bizonyos filmekre, amikre ma már nem túl büszke -, és amikor először találkozunk vele, megengedi Peternek, hogy egy kis időre átvegye a helyét.