Mel Gibson leforgatná a Passió 2-t

A folytatást azzal indokolja, hogy a keresztre feszítés után Jézus harmadnapon feltámadt, és még történtek vele érdekes dolgok.

Folytatást kap Mel Gibson Passiója, Randall Wallace már dolgozik a forgatókönyvön - írja a Movieweb. A történet Jézus harmadnapon való feltámadását és az azt követő időszakot mutatná be. Ez ugyan nem annyira ismert időszak, mint a Megváltó addigi élete, és filmben sem lesz valami látványos: Jézus még 40 napig volt a Földön, beszélgetett a tanítványaival, aztán felemelkedett a Mennybe és itthagyta a hívőknek a Szentléleket. A Passió 2-t természetesen ugyanúgy Mel Gibson rendezné, ahogyan a 2004-es első részt is.

Randall Wallace és Mel Gibson korábban már az 5 Oscar-díjjal jutalmazott A rettenthetetlenen is együtt dolgoztak. Wallace egy interjúban nemrég elárulta: Resurrection of the Christ címmel már évtizedekkel korábban írt egy forgatókönyvet, ezt porolná most le a régi harcostársa kedvéért.

Mel Gibson az emlékezetes zsidózós-feleségverős balhéi miatt 2006 és 2010 között egyáltalán nem forgatott filmeket, azóta pedig csak néhány híres barátja, Jodie Foster, Martin Campbell, Robert Rodriguez és Sylvester Stallone adtak neki munkát.