Kevin Spacey karrierje néhány nap alatt csúfosan véget ért

A Netflix kirúgta, a Scotland Yard nyomoz ellene, és kiderült, hogy Richard Dreyfuss fiát is zaklatta.

Alig több mint egy hét alatt gyakorlatilag megsemmisült Kevin Spacey karrierje. Anthony Rapp, a Star Trek: Discovery színésze azzal vádolta meg Kevin Spacey-t, hogy megpróbálta leteperni őt, amikor ő még csak tizennégy éves volt. Válaszként Spacey mintegy mellékesen kért csak bocsánatot, és viselkedését ráfogta az alkoholra, majd coming outolt egyet - mintha az, hogy melegnek vallja magát semmissé tenné a pedofil szexuális zaklatást. 

Gyors egymásutánban a következők történtek:

  • A közvélemény rögtön berágott Spacey-re, és a hollywoodi meleg közösség is rendkívül kártékonynak találta ezt a nagyon rosszul időzített coming outot. A Netflix is gyorsan lépett: leállították a Kártyavár hatodik, egyben utolsó évadának forgatását, és minden kapcsolatot megszakítottak a színésszel, aki egyébként a sorozat producere is volt. Az egyik lehetőség, hogy megölik Spacey karakterét, Frank Underwoodot, és a maradék részekben Robin Wright karakterére, Underwood feleségére koncentrálnának. Mindenesetre a sorozat producerei azon munkálkodnak, hogyan bonthatják fel jogszerűen Spacey szerződését anélkül.
  • Gyakorlatilag megmérgezte a Kártyavár forgatásának légkörét azzal, hogy rendszeresen fogdosta a stáb fiatal férfi tagjait, és olyan is volt, hogy a nadrágjukba dugta a kezét.
  • Kirúgta a legbefolyásosabb ügynökég, a Creative Artist Agency, és elveszítette az International Emmy Founders Award nevezetű díjat, amit olyan alkotók kapnak, akiknek kreatív teljesítménye tartósan hozzájárul a globális televíziós produkciók minőségéhez.
  • A hamarosan mozikba kerülő A világ összes pénze című filmjében a felismerhetetlenné maszkírozott Spacey alakítja J. Paul Getty olajmágnást, és a film promóciójának része volt, hogy kiemelték Oscar-esélyes alakítását. A botrány következményeként leállították a kampányt.
  • A Scotland Yard nyomozást indított ellene, miután egy férfi feljelentette szexuális zaklatás vádjával. Spacey 2004 és 2015 között a The Old Vic színház művészeti vezetője volt  - az intézmény ennek fényében segélyvonalat hozott létre, amin jelentkezhetnek az áldozatok. Londoni lakásán, egy olvasópróbán Richard Dreyfuss fiát, az akkor mindössze 18 éves Harry Dreyfusst is tapogatta - mindezt a fiú apjának jelenlétében, csakhogy az annyira belemerült a szövegkönyvbe, hogy az egészből nem vett észre semmit.