Kiderült, mikor folytatódik a Stranger Things

A Trónok harca rajongói után a retró ifjúsági sci-fi/horror szerelmesei is nyugodtan alhatnak.

A rossz hír viszont, hogy még egészen jövő nyárig kell várniuk a Stranger Things harmadik évadának debütálásáig. A Netflix nemrégiben nyilvánosságra hozott egy teasert, ami arról szól, hogy egy új pláza nyílik Hawskinsban. Mivel a másfél perces klip végén a Steve-et alakító Joe Keery is feltűnik, biztosak lehetünk benne, hogy a bevásárló központnak valamilyen módon fontos szerepe lesz az új évadban.

Na de ami a lényeg, hogy a teaser végén szerepel a 2019 nyara mint premierdátum, amit most a Tévékritikusok Társaságának nyári sajtóturnéján a Netflix hivatalosan is megerősített – egyúttal magyarázatot adtak a késedelemre is, hiszen a 2016-os első évad után a másodikra mindössze egy évet kellett várni a mostani kettővel szemben.

„Ez egy afféle »kézműves« műsor. A Duffer testvérek (a sorozat ötletgazdái – a szerk.) és Shawn Levy rendező nagyon keményen dolgoznak, és tudják, hogy magasak a tétek.

Ezúttal valami még jobbal és még nagyobb szabásúval akarnak előállni,

mint tavaly. És jó munkához idő kell” – magyarázta Cindy Holland, eredeti tartalomért felelős alelnök, aki azt is elárulta, hogy elsősorban a korábbiaknál több speciális effekt miatt húzódnak a munkálatok.

A Stranger Things harmadik évadát idén április óta forgatják, és a cselekménye nagyjából egy évvel a második szezon történései után játszódik majd: 1985 nyarán – így a sztoriban nagy hangsúly esik majd a Vissza a jövőbe című filmre, amit épp akkor mutattak be. Mint arról korábban már írtunk, az új évadban Maya Hawke (Uma Thurman és Ethan Hawke húszéves lánya) is szerepelni fog. A Penguin Kiadó pedig a bemutató idejére egy előzményregény megjelentetését tervezi, amely Eleven édesanyjának a történetét meséli majd el.


(via Consequence of Sound)