Kiírják a Simpson családból Aput, az indiai boltost?

A Dredd indiai producere, Adi Shankar szerint igen, a Simpson család stábja viszont nem erősítette meg a hírt.

Furcsa interjút adott nemrég az IndieWire magazinnak a 2012-es Dredd mozifilm egyik producere, Adi Shankar: több forrásból is azt hallotta, a Simpson család indiai boltosa, Apu Nahasapeemapetilon a továbbiakban nem fog egyetlen epizódban sem szerepelni.

Az Indiában született Shankar az interjújában gyávaságnak nevezte Apu kiírását a sorozatból:

Ez nem előrelépés, ez nem hátra lépés, ez csak egy hatalmas lépés oldalra. Láttam a forgatókönyveket, és úgy érzem, hogy a probléma elkerülése nem oldja meg magát a problémát.

Al JeanA Simspon család Emmy-díjas forgatókönyvírója és producere viszont a Twitterén válaszolt a hírre: minden tisztelete Adi Shankaré, de mivel nem a producere a Simpson családnak, jobban tenné, ha inkább nem nyilatkozgatna semmit a sorozatról. Arra viszont Al Jean sem válaszolt egyértelműen, hogy Apu kiírása a szériából akkor most igaz-e vagy sem.

Apu Nahasapeemapetilon 1990-ben tűnt fel A Simpson családban, mint a springfieldi Kwik-E-Mart boltosa, egy ideje azonban már sorozatos támadások érték miatta a sorozat készítőit. Többek között amiatt, hogy Apu az elmúlt 28 évben nem volt képes tisztességesen megtanulni angolul, benne ragadt a sztereotipikusan ábrázolt indiai bevándorló szerepében, ráadásul nem is indiai származású amerikai színész kölcsönzi a hangját, hanem Hank Azaria (aki ráadásul a saját haknijain is előszeretettel beszélt Apu hangján a közönségnek, tovább erősítve a sztereotip képet az indiaiakról). A népszerű amerikai stand upos Hari Kondabolu egy dokufilmet is készített a jelenségről The Problem with Apu címmel, felhívva a figyelmet arra, hogy Apu nagyon megnehezíti a generációk óta Amerikában élő indiaiak helyzetét, sőt: ez az ábrázolás szerinte rasszizmus. (via NME.com)