Kijött egy rakás pompás új fotó a Trónok harca befejező évadához!

Daenerys, Havas Jon, Tyrion, Arya, Varys és a többi közönségkedvenc feszít a szekérderéknyi képen.

Újabb fokozatba kapcsolt a Trónok harca-reklámkampány, hiszen az itthon is és Amerikában is április 15-én elstartoló 8. évad lesz egyben az utolsó! Az HBO ezért most ki is adott kedvcsinálóként egy tizennégy képes sorozatot a főszereplőkről. Az elsőn rögtön a két közönségkedvenc, Havas Jon (Kit Harington) és Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) látható:

Ők persze nemcsak egy ifjú szerelmespár... hiszen ugye Daenerys a Targaryen-családfa szerint Havas Jon nagynénje!

Havas Jon igazi neve pedig: Aegon Targaryen!

Tyrion Lannister (Peter Dinklage), a törpe növésű Ördögfióka amilyen cinikus és rafinált kis szemétládának tűnt a sorozat elején, annyira megszerette mindenki a végére.

Lassacskán Jaime Lannsiter (Nikolaj Coster-Waldau) is pozitív szereplővé válik a sorozatban – mondjuk a vérfertőző testvérszex és a kis Bran Stark kilökése az ablakból még mindig elég nagy fekete folt a múltjában.

Cersei Lannister (Lena Headey) viszont aligha kedvence bárkinek is, az eddigi hét évad alatt megszámlálhatatlanul sok gonosz dolgot művelt!

Jelenleg Cersei ül a Vastrónon, mint a Hét Királyság Régenskirálynője – de én nagyon remélem, hogy ez nem marad sokáig így!

Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright) aranyos kisfiúból lett langaléta, mindent látó Három Szemű Holló, aki időben és térben is képes utazni a varázshatalmával. Vajon az évad végén elbeszélget Jaime-vel és Cersei-jel, hogy hogy is volt az a toronyból kilökés?

A simulékony Varys (Conleth Hill) az eddigi évadokban az egyik legnagyobb konspirátornak számított, mostanra viszont már nem tűnik olyan fontos sakkjátékosnak, mint eddig. Vajon tesz majd valami emlékezeteset az utolsó évadban?

A kis Arya Stark (Maisie Williams) mostanra Westeros legveszedelmesebb alakváltó Terminátorává képezte magát. Nem lennék az ellenségei helyében – de nagy kérdés, hogy vajon adódhat-e olyan helyzet, amikor akár a saját testvérei torkát is elvágja valami sérelem miatt...

A megszámlálhatatlanul sok tragédián és abúzuson átesett Sansa Stark (Sophie Turner) jelenleg Deres és Sasfészek úrnője. De vajon a konok Észak férfijai elfogadnak vezetőjüknek egy törékenynek tűnő nőt? Mi lesz majd az utódlással, és vajon melyik ház ifjai fogják házassági ajánlatokkal bombázni őt – főleg azok után, hogy a legutóbbi férje, Ramsay Bolton kutyaeledelként végezte?

Az eleinte még duci lúzernek számító Sam (John Bradley) mostanra az Éjjeli Őrség agya lett, ráadásul a könyvtári kutatásai miatt ugyanúgy nagy titkok tudója, mint Bran Stark! Ráadásul legutóbb egy valyriai acélpengét is lopott magának, amikor az apjánál járt, az ősi Tarly-birtokon.

A jó Hagymalovag sokáig bizonyára úgy gondolta, hogy Stannis Baratheon hűséges szolgálata tönkretette az életét. Most viszont egykori ellenfelei, Havas Jont, Daeneryst és Tyrion csapatát szolgálja legjobb tudása szerint – de vajon mi a biztosíték arra, hogy ezúttal a győztes oldalt választotta?

Brienne is nagy túlélő, hiszen ugye eredetileg a trónkövetelő Renly Baratheon testőre volt, majd a gyermekeit féltő Catelyn Stark parancsára utazta át fél Westerost – mostanra viszont ők már rég halottak! Ráadásul ott a kínzó kérdés is: tényleg semmit nem érez a láthatóan felajzott Óriásvész Tormund iránt?!?

Az Uproxx egyébként viccesen sorba rendezte az új fotókat, a legvigyoribb Sam Tarlytól a legbúbánatosabb képű Tyrionig – itt lehet megnézni!

Az utolsó évadban a korábbiakhoz eltérően összesen csak 6 részt kapunk, ezek viszont mozifilm hosszúságúak lesznek, és minden szereplő azt nyilatkozta róluk korábban, hogy bőgni fogunk a finálén, és ez lesz a televíziózás történetében a legjobb tévés évad, amit valaha elkészítettek! Ámen!

(fotók: Helen Sloan/HBO)