Kínos Letterman-interjúk kerültek elő

A showmester Jennifer Aniston haját szopogatta, Paris Hiltont a börtönről, Lindsay Lohant pedig csak az elvonóról akarta faggatni.

Nagy port kavart a The New York Times nemrég bemutatott dokumentumfilmje Britney Spearsről (Framing Britney Spears), amely többek közt az is bemutatta, hogy a fiatal énekesnőt annak idején milyen méltatlanul kezelte a (bulvár)média. A film hatására a közösségi médiában több olyan sztárinterjú is előkerült, amelyben az amerikai televíziózás legendája, David Letterman megkérdőjelezhető módszereket használt, miközben női vendégeivel beszélgetett.

Az egyik ilyen részlet egy 2007-es Paris Hilton-interjúból származik. A Hilton szállodalánc alapítójának unokája a készülő filmjéről, a ruhamárkájáról és a parfümjéről szeretett volna beszélgetni, Letterman viszont egyből a fogdáról kezdett kérdezősködni. Hiltont a próbaideje megszegése miatt 45 nap börtönbüntetésre ítélték, amelyből végül 23-at kellett letöltenie. A műsorvezető arról érdeklődött, hogy milyen volt bent az élet. Hilton direkt egyszavas válaszokat adott, jelezve, hogy nem szeretne a témával foglalkozni, de Letterman újra és újra visszatért rá.

Sokak szerint a kivételes erőmet mutatja, hogy végig tudtam csinálni. De lezártam az életemnek ezt a szakaszát, úgyhogy már nem akarok erről beszélni”

– mondta el még egyszer az egykori valóságshow-sztár, de Letterman ebből sem értett. Csak azután volt hajlandó áttérni egy másik témára, hogy Hilton kijelentette: megbánta, hogy eljött a műsorba, mert a műsorvezető belegázolt az érzéseibe.

A klipet az Instagramon közzétevő felhasználó így kommentelte az esetet:

„A #Framing Britney Spears doku óta több olyan interjú is eszembe jutott, ahol az országos tévékben férfiak női hírességeket piszkáltak, zaklattak, gúnyoltak, és simán megúszták.

Paris Hilton például azért vett részt a műsorban, hogy a legújabb parfümjét promózza, de Letterman úgy gondolta, hogy a megalázásból és a karaktergyilkosságból jobb show lenne.”

A műsorvezető egy évvel később, 2008-ban újra vendégül látta Hiltont, és bocsánatot kért tőle, amiért megbántotta őt, hozzátéve, hogy „szörnyen érezte magát” emiatt.

Előkerült egy 2013-as interjú is, amelyben az akkor 26 éves Lindsay Lohan a Horrorra akadva 5-öt szerette volna promózni, de a műsorvezető inkább az elvonón töltött idejéről faggatta. Megkérdezte, hányszor vett részt elvonókúrán, milyen szereket használ, majd egy kinyomtatott listáról fel akarta olvasni a színésznő „bűnlajstromát”, aki viszont kivette a kezéből, átfutotta, és közölte, hogy ezzel nem viccelhet a férfi. Kiderült azt is, hogy az amerikai showműsoroknál megszokott előinterjúk során ezeket a kérdéseket nem egyeztették Lohannel.

A pikírt stílusáról ismert showmester 1998-ban Jennifer Anistont is meginterjúvolta, de itt még azzal sem lehetett őt mentegetni, hogy a közönséget szerette volna megnevettetni, mert a nézőket is sokkolta a viselkedése. Letterman a beszélgetés egy pontján odahajolt a Vágyaim netovábbja című filmjével turnézó színésznőhöz, és a tiltakozása ellenére szopogatni kezdte az egyik hajtincsét. Utána átadott egy zsebkendőt Anistonnak, hogy letörölhesse vele a nyálat. Letterman, látva, hogy a közönség se nagyon tér magához, bocsánatot kért a színésznőtől, azzal, hogy „Ne aggódj, majd kivágjuk.”

via: Independent