Kirúgták a Rick & Morty-ból a családon belüli erőszakkal vádolt Justin Roilandot

Az ismert színész-író-producertől az Adult Swin tévécsatorna és a saját játékfejlesztő cége, a Squanch Games is megvált.

Távozni kénytelen az Adult Swim csatornától a Rick és Morty társalkotója, Justin Roiland, miután családon belüli erőszakkal vádolták meg. Ezzel párhuzamosan a Squanch Games nevű videojáték-fejlesztő cég is megvált tőle (melynek egyébként ő volt az egyik társalapítója 2016-ban).

Justin Roiland ellen a kaliforniai Orange megyében emeltek vádat testi sértéssel járó családon belüli erőszak miatt. A Variety információi szerint az incidens még 2020. január közepén történt, az elszenvedője egy egyelőre meg nem nevezett nő volt, aki ekkortájt Roiland barátnője volt. A férfi akkor ártatlannak vallotta magát.

Justin Roiland a 2017-es The Game Awards-gálán (forrás: Greg Doherty/Getty Images)

 

Roiland 2023. január 13-án, csütörtökön jelent meg a bíróságon egy tárgyalás előtti meghallgatáson. A bírósági tárgyalás konkrét időpontját még nem tűzték ki, egyelőre csak annyi biztos, hogy április 27-én újabb előzetes meghallgatáson kell részt vennie.

Justin Roiland geek körökben egy igen ismert és kedvelt animátor, szinkronszínész, író, producer és rendező volt (eddig). Dan Harmonnal közösen ő alkotta meg a kultikus Rick és Mortyt, a sorozat két főszereplőjének, valamint számos más karakterének is ő kölcsönözte a hangját. A sorozat várhatóan Roiland nélkül is folytatódni fog. Roilandnak van még ezen kívül a Hulunál is egy Solar Opposites (nálunk: Vigyázz, ufók!) című animációs vígjátéka, amit tavaly októberben újítottak meg egy ötödik évaddal. Emellett ő a vezető producere a Hulu nemrég indult Koala Man (nálunk: A Koalaember) című animációs vígjátékának is, amelyben szintén szinkronhang.

(via Variety)