Majdnem beleőrült Phoebe szerepébe a Jóbarátok sztárja!

Lisa Kudrow a 3. évadig rettegett, hogy nem elég jó. Egy másik Jóbarátok-sztár szólt rá, hogy lazítson, különben kettyósabb lesz, mint a karaktere.

1994. szeptember 22-én került adásba az NBC csatornán a Jóbarátok, nem csoda, ha a 25 éves évforduló alkalmából szinte naponta jelenik meg valami hír vagy forgatási érdekesség minden idők egyik legkedveltebb, 10 évadot megérő amerikai sitcomjáról. Nemrég mi is megírtuk itt a Port.hun, hogy az igazi Jóbarátok-ház igazi lakói teljesen ki vannak akadva az épület oldalát levizelő rajongókon, aztán lehoztunk egy izgalmas infógrafikát arról, melyik Jóbarátok-szereplő mennyit keres, és ez tényleg elég-e vajon egy lakás bérleti díjára Manhattan egyik legfelkapottabb negyedében?

Most pedig itt egy újabb Jóbarátok-érdekesség: a Phoebe-t alakító Lisa Kudrow nem volt ám mindig annyira bolondos és fesztelen a forgatáson, mint a karaktere, sőt! Egy időben az imposztor-szindróma is kialakult nála, vagyis azt gondolta, nem alkalmas a feladatra, amit kapott, Phoebe szerepét csak a vakszerencsének köszönheti, és bármelyik pillanatban lebukhat azzal, hogy ő valójában nem is jó ebben a sorozatban. Az 56 éves színésznő Kevin Nealonnek mesélt erről a Hiking With Kevin (Kirándulás Kevinnel) című, csak a YouTube-on látható videóinterjú-sorozatban.

Kudrow így idézte fel, mennyire szorongott a Jóbarátok elején:

Játszottam már [ezelőtt is] dilis lányokat, de úgy éreztem, ez most nem én vagyok. Az motoszkált bennem, hogy a p*csába, hát becsaptam őket a meghallgatáson azzal, hogy elhitettem mindenkivel, egyedül én leszek képes eljátszani ezt a szerepet, és végül csak ezért kaptam meg. Nagyon keményen meg kellett dolgoznom azért, hogy Phoebe lehessek. Még a harmadik évad alatt is folyamatosan csak küzdöttem és küzdöttem.

És hogy mi segített a színésznőnek, hogy belássa, tényleg azért kapta meg Phoebe szerepét, mert tehetséges, és nem egyszerűen csak amiatt, mert mázlija volt? Nem más adott neki életvezetési tanácsokat, mint Matt LeBlanc, aki Joey-t alakította a sorozatban!

Te már ő vagy, megkaptad a szerepet. Az a baj, hogy túl keményen dolgozol, nem kell ennyire hajtanod! Nyugi!

A harmadik évad után Lisa Kudrow saját bevallása szerint már elfogadta, hogy a sorozat részben miatta ilyen sikeres, és nem is görcsölt sokat a dolgokon a 10. évad végéig. (via Uproxx)