Már csak felolvasnia kellett volna ezt a rejtélyes feladványt a Szerencsekerék játékosának

Boninak nem ment hazánk egyik nevezetessége, de így sem ő volt a nap vesztese.

A Kasza Tibi által vezetett népszerű vetélkedő 4. évadának 22. adásában az Exatlon Hungaryből ismert Pap Dorci mérte össze a tudását két civil játékossal. Egyikük, a Boni névre hallgató fiatalember az egyik feladvány során olyan biztosra ment, hogy annak ellenére nem akart rákérdezni a „tihanyi visszhang” feladványra, hogy az ’i’ betűkön kívül minden betű megvolt belőle. (Mindez az alábbi videó 21. percétől látható.)


Nem tudni, hogy a srác csak bizonytalan volt magában, és inkább fizetett 100 ezer forintot, hogy végül teljes magabiztossággal olvashassa fel, hogy „tihanyi visszhang”; vagy valójában fogalma nem volt róla, mi a helyes megfejtés, csak ráhibázott, hogy az ’i’-k hiányoznak belőle. 

Akár így, akár úgy, Boni végül értékes tárgynyereménnyel (egy játékkonzollal) gazdagodott – a Szerencsekerék aznapi sztárvendége, Pap Dorci viszont hatalmasat bukott a fináléban: méghozzá egy olyan feladvánnyal, amit neki mint sportolónak (ahogy arra a műsorvezető bölcsen rámutatott) tudnia kellett volna.


Dorci nem találta ki a megadott betűkből, hogy „izompacsirta”, pedig a szerkesztők a szintén feltüntetett definícióval, a „muszklis madár”-ral elég sok segítséget adtak. Ám a jelek szerint a lány nem tudta, mit jelent az, hogy muszkli; vagy ha jóindulatúak akarunk lenni, annyira izgult, hogy nem jutott az eszébe. Ezzel mindenesetre összesen nem kevesebb mint 3 millió forintot bukott el.


(via tv2play.hu)

 

Még több fájdalmas bukás

Szédületes bukta a Szerencsekerékben

Majdnem 5 milliót ért a három hiányzó betű.

Tovább