Margot Robbie sokféleképpen

A szép, szőke ausztrál színésznőt láthatjuk életre kelt őrült képregénykarakterként, Tarzan hű párjaként és Róbert Gida szörnyű természetű anyjaként a hétvégén.

Viszlát, Christopher Robin (2017)

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, és a százholdas pagony lakói mára nem csak a világirodalom, de a popkultúra részeivé is váltak. Tudjuk, hogy Christopher Robin, avagy a különös magyar fordításban Róbert Gida gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására, azt viszont nem tudtuk, csak a legjobban értesültek, milyen mértékben diszfunkcionális volt a Milne család. Az ígéretes drámaíró apa (Domhnall Gleeson) érzelmi roncsként tért haza az első világháborúból, a mese megírása számára terápia volt, míg felesége (ez Margot Robbie) semmi másra sem vágyott, csak sikerre, pénzre és csillogásra  - ami a Micimackó meg is hozott neki, a kisfiát viszont a bejárónő (Kelly Macdonald) nevelte fel.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag (2016)

Bár a David Ayer rendezte szuperhősfilm tulajdonképpen megbukott - ugyan hozott pénzt, de nem annyit, amit reméltek tőle, és minden kritikus utálta -, a baseball ütőt lóbáló, gimis csajos copfot viselő, túlpingált sminkű Harley Quinnre mindenki emlékezni fog, az garantált. A pszichiáterből lett pszichopata bűnöző, aki ráadásul a Joker (A szerepét kissé túlspilázó Jared Leto) csaja, és ez fontos szerepet játszik a történetben, ahol egy csomó elfuserált, börtöntöltelék, és inkább gonosz, mint jó szuperhőst egy titkos állambiztonsági szervezet a saját céljaira akar felhasználni. És bár az így létrejött Öngyilkos Osztagnak van több emlékezetes figurája is, egyik sem sikerült olyan jól, mint Margot Robbie Harley Quinnje, aki kap is egy saját filmet - ez a jövőre érkező Birds of Prey!

Tarzan legendája (2016)

Sok film szólt már Tarzanról, a vadak uráról, az arisztokratikus származású majomemberről, de kevés Jane-ről a szerelméről. Na jó, az új verzió is elsősorban arról szól, milyen kigyúrt Alexander Skarsgard, és milyen átéléssel verekszik CGI majmokkal és kevésbé CGI belga gyarmatosítókkal – és keveseknek jutott eddig eszébe, hogy pont a belgák legyenek egy hollywoodi film gonoszai! -, de fontos szerepet kap Jane is. Aki itt nagyon talpraesett, vagány csaj, akit a főgonosz Christoph Waltz csaliként használ fel Tarzan elleni harcában, de persze hiába. És Margot Robbie nagyon hetyke Jane Porterként, vörös hajjal, többnyire vagy a hőségtől vagy a párától, esetleg az esőtől vagy folyóvíztől lucskosan, méltó párja Tarzannak, és majd elfeledtük, még Samuel L. Jackson is feltűnik, mint a filmtörténelem legharciasabb emberjogi aktivistája.