Meghalt Mary Pat Gleason

Ha a neve nem is ismerős, rengeteg mindenben láthattuk – főleg sorozatokban, a Jóbarátoktól kezdve a Született feleségeken át az Anyák gyöngyéig. 70 éves volt.

Gleason halálhírét unokaöccse jelentette be, aki azt is közölte, hogy a színésznő méhrákban halt meg. A betegségből 2015-ben már egyszer sikeresen felgyógyult, de nemrégiben sajnos kiújult a kór.

A rokon arról a szomorú dologról is beszámolt, hogy mivel Gleason a karantén ideje alatt esett vissza, családtagjai látogatni sem tudták a kórházban, majd a rehabilitációs intézetben. A színésznő végül egy jó barátjához költözött: élete utolsó öt hetét ott töltötte, mielőtt június 2-án elhunyt.

„Tegnap búcsút kellett mondanunk Mary Pat Gleasonnak. Nemcsak része volt a mi kis Anyák gyöngye családunknak, de nagyon szerettük is. Ő volt az egyik kedvenc vendégszereplőnk.

Kedves szíve és meleg mosolya mindig hiányozni fog”

– emlékezett meg az Instagramon Alison Janney, aki az említett sitcomban játszott együtt vele.

Az Anyák gyöngye nyolc epizódja volt Gleason utolsó szerepe. Előtte olyan sorozatok jellegzetes mellékszereplőjeként tűnt fel, mint a Bír-lak, a Gyilkos sorok, a Jóbarátok, az Egyről a kettőre, a Vészhelyzet, a Szex és New York, az NCIS, a Kés/alatt, a Született feleségek, A Grace klinika vagy a Will és Grace. De játszott filmekben is: fősodorbeli (Elemi ösztön, Kegyetlen bánásmód, Férj és férj) és független alkotásokban (Csuklónyiszálók, Váltság-Nobel-díj) egyaránt – filmográfiája nem kevesebb mint 174 címből áll.


(via NME)