Megnéztük, hogy a TV2-nek bejött-e a vasárnapi mesterterve

A TV2 húzott egy váratlant, és vasárnapra derült égből berakta a Szerencsekerék legújabb évadának első részét. De vajon bejött a mesterterv?

Mondhatjuk, hogy igen is, meg nem is. Igen, mert a TV2-t mindkét vizsgált korosztályban ( a fiatalok körében és a teljes lakosság körében) többen nézték, mint az RTL-t, ahol a Cobra 11 és a Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül ment.


Viszont a nézőket annyira meglepte a műsorváltozás, (vagy nem is tudtak róla egyáltalán, vagy elfelejtették,) hogy a

vasárnapi vadiúj Szerencsekerék-epizódot nézték a legkevesebben a hét Szerencsekerék-adásai közül.

A vasárnapi részt a fiatalok körében 95 600-an választották, a teljes lakosság körében 457 ezren. Összehasonlításképp a hét legnézettebb Szerencsekerekét, ami ismétlés volt, 157 ezren látták a fiatalok körében, míg a teljes lakosság körében ez a szám közel 724 ezer volt, vagyis ebben a célcsoportban 267 ezer a különbség, ami hatalmas szám.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Az viszont tény, hogy továbbra is a Szerencsekerék-adások bizonyultak a legnézettebb műsornak mindkét célcsoportban, és ezek ráadásul még az ismétlések voltak, ettől a héttől kezdve viszont lehet, hogy még nagyobb lesz a nézettség, hiszen már vadonatúj epizódokat adnak hétköznaponként. Vasárnap viszont a TV2 visszaáll a régi rendre, és mozifilmeket sugároz hétvégén, a Szerencsekereket csak hétköznap láthatják a nézők. Egészen szeptember első hétvégéig, amikor hatalmas változások és újdonságok jönnek a csatornán:

 

És ha már ismétléseknél tartunk: az RTL-t az utóbbi időben A mi kis falunk ismétlései húzták ki a szószból, múlt héten azonban egy kicsit leszakadt az élmezőnytől a sorozat, és mind a fiatalok, mind a teljes lakosság körében a Tények és a Szerencsekerék ismétlések foglalják el a toplista legelőkelőbb helyeit. Bár a fiatalok körében a legnézettebb, keddi A mi kis falunk epizód a harmadik legnézettebb műsor lett a héten, a további részek már korántsincsenek az élmezőnyben: legközelebb a 17. helyen találkozunk egy sorozatepizóddal.

ez is érdekelhet

Szeptember elején indul a The Voice az RTL-en

A világ egyik legsikeresebb tehetségkutatója szeptember 2-án indul az RTL-en.

Tovább

 

A Tények Plusz is sokkal jobban teljesít RTL-es versenytársánál, a Fókusznál, és a TV2 hírműsora, a Tények is veri az RTL Híradót mind a fiatalok, mind a teljes lakosság körében.

Az RTL legutóbbi újdonsága, a Celebrandi minimálisan növelni tudta nézettségét az előző héthez képest – ráadásul mindkét célcsoportban, - de ez még mindig kevés ahhoz, hogy utolérje a TV2-n futó Szerencsekereket, és már nincs is sok ideje hátra, ugyanis augusztus 21-én már jön A Konyhafőnök legújabb évada az RTL-re, vagyis ezen a héten véget ér a Celebrandi. Ami nem volt túlzottan sikeres műsor, de még mindig jobban muzsikált, mint az előzőleg sugárzott Activity, és azt is meg kell jegyezni, hogy a Celebrandi minden héten tudta egy kicsit növelni nézettségét, viszont nem olyan mértékben, mint például Az álommeló, amely váratlanul az RTL egyik legsikeresebb műsorává nőtte ki magát.

ez is érdekelhet

Már augusztusban jön A Konyhafőnök jubileumi évada

Augusztus 21-től, 20 órai kezdéssel történelmet ír A Konyhafőnök – idén 10. alkalommal mutathatják meg az amatőr hobbiszakácsok, hogy helyük van a versenyben! Közülük egyvalaki pedig 10 millió forinttal és A Konyhafőnök trófeával távozhat a konyhából.

Tovább

 

És most nézzük mindezt számokban: a Celebrandi múlt héten átlagosan 104 ezer nézőt vonzott a fiatalabb célcsoportban, a közönségarány 12,7 százalékos lett, míg a TV2-n a Szerencsekerék ebben a célcsoportban 132 ezer embert ért el egy-egy adással, a közönségarány itt 16,1 százalékos volt.

Celebrandi; Forrás: RTL Sajtóklub

 

A teljes lakosság körében viszont a két műsor nézettsége hatalmas különbséggel végzett a Szerencsekerék javára: a vetélkedő adásai átlagosan 648 ezer nézőt vonzottak, a Celebrandi ellenben csupán 260 ezer embert ültetett le a képernyők elé ebben a célcsoportban.

A közönségarányok között is nagy különbség volt, a Szerencsekerék 21,4 százalékkal végzett, míg a Celebrandi 8,4 százalékot tudott felmutatni.

A múlt hét legnézettebb műsora a fiatalok körében a szerdai Szerencsekerék volt, második lett a hétfői RTL-Híradó, harmadik pedig a már említett A mi kis falunk ismétlés. Innentől azonban Tények, Tények Plusz és Szerencsekerék-adások következnek a toplistán, a 15. helyen befigyel egy Fókusz adás, és a legnézettebb, hétfői Celebrandi a 16. helyen ért célba.

A teljes lakosság körében viszont abszolút TV2 fölény alakult ki, az első 13 helyen csak és kizárólag TV2-es műsorok sorakoznak, élen három Szerencsekerék-adással, amik ugye ráadásul ismétlések. Ebben a célcsoportban a legnézettebb RTL-es műsor a keddi RTL Híradó lett, és a 14. helyen ért célba. A csatorna itt szinte csak a hírműsorával tudott labdába rúgni, olyannyira ignorálják az idősebbek az RTL-t: a TV2-n újonnan indult délutáni szappanopera, Az aranyifjú epizódjai is megelőzik az RTL főműsoridős műsorait, beleértve a Celebrandit és A mi kis falunkat is.

A TV2-es fölény az egyik legfontosabb nézettségi mérőszámnál is kitűnik: a kereskedelmi célcsoportban, főműsoridőben mért közönségarányoknál is a TV2 vette át a vezetést 13,1 százalékkal, míg az RTL 12,5 százalékot tudott produkálni.

A héten ér véget a Celebrandi, ami most már a vadiúj Szerencsekerék-adásokkal méreti meg magát, sejtjük, mi lesz a vége...