Megtörték a csendet a Trónok harca alkotói

David Benioff és D.B. Weiss showrunnerek a májusban zárult fantasysorozat csapnivaló nyolcadik évadának egyik emlékezetes bakijáról beszéltek.

Mi is rengeteget írtunk róla, mennyire kiakadt a közönség világszerte azon a minőségromláson, ami a széria záró szezonjának forgatókönyvében az addigiakhoz képest bekövetkezett. A dolog két felelőse, a forgatókönyvíró-ötletgazda Benioff és Weiss eddig egyáltalán nem szólaltak meg a témában – sőt, még a Comic-Con-os fellépésüket is lemondták, minden bizonnyal azért, mert féltek a rajongók haragjától.

A két író most, több mint egy negyedévvel később végre megtörte a csendet. Igaz, a forgatókönyvírói hiányosságok helyett csak a „kávéspohár”-gate-tel kapcsolatban szólaltak meg. „Olyan ez, mint Perzsiában a szőnyegszövők szokása, hogy direkt beleraknak egy kis hibát,

mert csak Isten tud mindent tökéletesre csinálni,

szóval részünkről ez volt az a kis hiba. Ezért raktam oda azt a kávéspoharat. Ez egy tudatos, megbeszélt kinyilvánítása volt a tökéletlenségünknek” – mondta viccesen Benioff a japán Star Channel nevű tévének.

David Benioff és D.B. Weiss. Forrás: Mike Coppola / FilmMagic / Getty Images

 

„Annyira csak Daenerysre és Havas Jonra koncentráltunk, hogy nem láttuk meg a papírpoharat középen. Először egyszerűen el sem tudtam hinni, aztán elszégyelltem magam, hiszen hihetetlen, hogy nem vettük észre. De végül arra jutottam, hogy igazából vicces. Ez csak egy baki, és most már tudunk nevetni rajta” – tette hozzá.

Benioff kollégája, Weiss ezután arról beszélt, milyen meglepő volt a számára, hogy a Trónok harca záró évada rekordszámú jelölést kapott az Emmyn.

„Én azt hittem, hogy az előző szezon volt a csúcs, és ahhoz képest most már csak lefelé vezethet út.

De nagyon boldog vagyok a produkcióban részt vevő emberek miatt. (…) Az, hogy ez azzá vált, ami, és hogy nemcsak egy-két évet tölthettünk vele, hanem több mint tízet, mindazoknak köszönhető, akikkel együtt dolgoztunk” – mondta az író. Hogy a rengeteg nominációból mennyit sikerül díjra váltani, az majd szeptember 22-én, az Emmy-gálán derül ki.


(via DigitalSpy)