Mesterséges intelligencia írta a South Park új részét

A népszerű animációs széria alkotói is bevetették az utóbbi időben hatalmasat ment ChatGPT-t.

A Deep Learning című epizódban nemcsak a témát szolgáltatta a ChatGPT, de társ-forgatókönyvíróként is fel van tüntetve az egyik alkotó, Trey Parker mellett. A sztori szerint a South Park Általános Iskola diákjai rájönnek, hogy a mesterséges intelligencia segítségével meg tudják írni a házi feladataikat és az egyéb iskolai beadandókat, egyes fiú tanulók azonban inkább arra használják, hogy könnyebben teremtsenek kapcsolatot a lányokkal.


„Ja, haver, van egy csomó app meg program, amit arra használhatsz, hogy mindenfélét megírjon helyetted. Az emberek általában verseket meg motivációs leveleket íratnak velük,

de amire igazán jól használhatók, az a csajozás”

– magyarázza az egyik jelenetben Clyde Stannek.

Miután azonban Stan, Butters, Clyde, Cartman és a többiek valóban elkezdik használni a chatbotot, a lányok az iskolájukban szert tesznek egy olyan applikációra, amely figyelmezteti őket, ha az írásművet mesterséges intelligencia írta, emellett pedig a srácok amiatt is bajba kerülnek, hogy összekavarodnak az iskolai dolgozatnak szánt írások és a szerelmes levelek.


SPOILER!
Az epizód végén Stan azzal menti meg a helyzetet, hogy megkéri a ChatGPT-t, hogy írja meg a velük mindannyiukkal történteket, és a chatbot által javasolt végkifejletet hasznosítja a valóságban is, ami egyszerre gúnyolja ki a régóta futó sorozatok ötlettelenségét és mutatja be önreflektív módon, hogy készült valójában az új rész. Nagyon meta! Nemrégiben egyébként mi is kipróbáltuk itt a PORT-nál a mesterséges intelligenciát: a Jasper nevű chatbottal írattunk egy fogalmazást a The Last of Us című sorozatról.


(via Unilad)