Minden korábbi epizódot felülmúl a Stranger Things 3. évada!

Befutottak az első kritikák a Netflix kultsorozatáról: ennyire izgalmas és félelmetes még sosem volt a széria!

Napok kérdése, és végre minden horror- és sorozatrajongó nekieshet ledarálni a Stranger Things július 4-én debütáló 3. évadát. A Netflix azonban kivételt tett néhány újságíróval, akik már a hétvégén megnézhették az új részeket – a geek szakportálok szerint soha ilyen jó nem volt még ez a széria, mint most!

Az USA Today szerzője így lelkendezett:

Néhány giccses pillanattól eltekintve az új epizódok mind kiválóak. Már-már felülmúlják az első évadot is kreativitásban, és ügyesen építik ki az utat ahhoz, hogy a következő néhány évben is lássunk még néhány furcsa dolgot . Az új veszedelem tényleg rettenetes, sőt, sokszor meglehetősen undorító.

A Slashfilm szerint is jobb lett a sorozat, mint valaha, mert az új évad érzelmi töltete érezhetően nagyobb, mint az előzőeké:

A Stranger Things 3. évada végig nagyon gondosan építkezik a nagy spielbergi pillanatok mentén, legyen az pulzusnövelő akciójelenet vagy emlékezetes díszletelem. Ráadásul mindenki megkapja a maga rivaldafényét.

A Gamespot szerint:

David Harbor új kinézetet és új mélységeket adott Hopper seriff karakterének, Winona Ryder pedig ugyanazzal a szeretetteljes, szinte már kicsit mániákus energiával alakítja Joyce-t, ahogy eddig. Nehéz ennél többet írni az új részekről anélkül, hogy túl sokat mondanánk. Sok vita folyt arról, hogy mi történik majd a különböző karakterekkel, rengeteg volt korábban a megválaszolandó kérdés. Mostanra bizton állíthatjuk: a Stranger Things alkotópárosa, Matt és Ross Duffer sikeresen megmagyarázott mindent.

Persze azért nem volt minden kritikus ennyire elájulva az új évadtól. A The Daily Telegraph újságírója például kifejezetten csalódott volt:

Fárasztó, önismétlő és frusztráló. Még mindig a család a legfontosabb téma, esélyt sem hagyva arra, hogy a sorozat eltérhessen az „olyan, mintha Stephen King írta volna a Kincsvadászokat”-formulától. 

Annyit már mi is tudunk az eddigi előzetesek alapján, hogy a 3. évad 1985-ben játszódik. Az egyre nagyobbra növő, kisvárosi tiniszereplőket már nemcsak a negatív világ gonosz entitása tartja izgalomban, hanem a csajozás-pasizás is, valamint a Hawkins határában felhúzott vidámpark és az újonnan épült pláza, a rengeteg éttermével, boltjával, mozitermével és egyéb pompás szórakozási lehetőségeivel. A gonosz azonban ismét elszabadul, hiszen ha egyszer valaki átjárókat kezd el nyitogatni, és sűrűn átkukucskál egy másik, a miénkénél sokkal sötétebb világba, akkor azon az átjárón könnyen lehet, hogy odaátról is átkukucskál valami – ezúttal egy minden korábbinál rondább, hörgő-morgó, csupacsáp szörnyeteg! (via NME)