Mindenki gyűlöli a YouTube saját videóját

Még Justin Bieber közutálatnak örvendő klipjénél is több dislike-ot kapott: 8 milliónál is többet.

A YouTube Rewind 2018 egy évösszegző videó, ami a leghíresebb youtube-erek és vloggerek részvételével készült – és máris elnyerte a YouTube második legnépszerűtlenebb tartalma címet, nem sokkal lemaradva a még gyerek Justin Bieber Baby című klipje mögött: a Baby eddig közel 9,8 millió dislike-ot kapott, miközben a YouTube Rewind 2018 8,05 millió dislike-on áll.

A 8 perces anyagot december 6-án tették közzé, szóval rekordidő alatt tett szert ennyi ellendrukkerre. Teljes joggal egyébként, hiszen tényleg nagyon primitív módon rakja egymás után a YouTube felületén az idei évben legnépszerűbb dolgokat (például a K-popot vagy a mukbang névre hallgató „evős” videókat).

A gyerekes önfényezésből az alkotók természetesen kihagyták a YouTube-ot érintő idei balhékat, például Logan Paul híres YouTube-vlogger látogatását a japán „öngyilkosok erdejében”, ahol egy holttestet mutogatott, vagy a legtöbb követővel rendelkező YouTube-sztár, PewDiePie rasszista és antiszemita megnyilvánulásait.

A felhasználók természetesen nemcsak a dislike gombbal, de kommentekben is kifejezték nemtetszésüket. „Csalódott vagyok, hogy a kontentgyártók feláldozták a hitelességüket és a minőséget az anyagi nyereség miatt” – írta valaki. A legviccesebb kritika mégis az, amit egy PizzaPlanet nevű felhasználó rakott ki Twitter-oldalára a YouTube-klipben szintén szereplő Will Smith egy rövidke felvillanását felhasználva.


(via Independent)